M-am învățat să privesc cu suspiciune articolele alarmiste ale lui Cătălin Tolontan. Așa am privit și dezvăluirile năucitoare despre radiațiile de la muzeul de geologie. Între timp, am primit pe mail și o opinie, se pare, a unui specialist.

Numele meu este Alin Razvan Paraschiv si sunt un simplu cititor al arhiblogului.
Va scriu in legatura cu ultimul articol scris de tolo.ro care priveste radiatiile de la Muzeul de Geologie.
Desi se pare ca articolul porneste de la documentatie reala, s-au manipulat caracterele pentru scriere zecimala, alternand intre virgula si punct in asa fel incat o valoare de 21.6 microsievert/ora a fost rastalmacita pana a devenit catastrofica, adica 21600 microsievert/ora. La o astfel de valoare de radiatie ionizanta, moartea devine o posibilitate, aproape certitudine chiar si in cazul unei expuneri accidentale de durata relativ scurta. Restul articolului se bazeaza pe aceasta rastalmacire, si induce populatia in eroare. Va rog sa mediatizati aceasta informatie, daca va este cu putinta? Nu am la cine altcineva sa apelez. Mentionez ca sunt fizician, si desi nu sunt expert in domeniul fizicii nucleare, o valoare atat de mare, SI LETALA, mi-a atras atentia si curiozitatea instantaneu.

Va trimit atasate o serie de printscreenuri ale intregului document, care desi inca apare pe siteul tolo.ro nu mai exista la sursa pe scribd. Tare mie teama ca o sa fie „republicat”.
Numai bine,
Alin Razvan Paraschiv

PS: Să nu mergeți în piață, că vă radiați.

Later edit: Pentru cei care zic că tolontan își cere scuze, terminați cu prostiile, omul are un target și îl duce până la capăt. Dacă nu erau oameni care să citească și să atragă atenția, acum voia închiderea pieței victoriei și interzicerea accesului la sursele de apă.