A venit toamna, ușor, ușor s-a mai răcit afară, fetele deja au călcat strugurii în picioare, ca să iasă vinul, prin urmare, acum trebuie să își și bem. Desigur, de la Finestore, furnizorul oficial de vinuri și alte băuturi, pentru comunitatea arhiblogului. De fapt, chiar m-am întrebat dacă treaba asta, cu doamnele care calcă struguri în picioare, ca să iasă mustul, e reală și a existat.

Anyway, dacă sunteți în mood să beți niște vin de calitate, sunt aici doar pentru voi, să vă spun niște vinuri bune.

Să începem cu Masi. Masi e un brand de vinuri care vine din 1772, cam de pe vremea când, în alte colțuri de europă, se inventa roata (nu mai știu dacă v-am povestit de o agenție imobiliară din Liverpool, care avea pus, ca reclamă, ca origini, tot ceva gen 1700-1800), iar ei deja produceau și vindeau vinuri venețiene, în special Amarone.

Ca recomandare, puteți încerca Masi Costasera Amarone Classico, unul din vinurile acelea pe care le deschide somelierul, cu dichis, la restaurant.

În 1960, Eugenio Tinazzi stătea pe coama unui deal, alături de fiul său. Și cum stătea el așa, cugetând, a avut o revelație. Băi, eu aici o să fac o vie. Și a făcut și a fost bine. A fost atât de bine, încât s-a întins cu via și în provincia vecină și, după 60 de ani, brandul Tinazzi se vinde în toată lumea.
Recomandarea mea de la ei este Tinazzi G77 Valpolicella Ripasso Superiore DOP un vin jucăuș și distractiv, ca și Arlechino, cel al cărui costum îl vedeți pe sticlă, cu arome de fruct și condiment, suficient de taninat încât să ceară un risotto delicios alături.

Ați auzit vreodată de Vespa? De brandul de vinuri Vespa? Vespa e un brand destul de exclusivist, foarte italian și foarte nobil, un boutique de vinuri, făcute doar pe 25 de hectare de teren, ceea ce le asigură și exclusivismul vinurilor Primitivo făcute acolo, vinuri care, datorită solului unic și apropierii de Marea Ionică (vinăria este chiar lângă mare), sunt de o rară prospețime, savoare și aciditate.
Ce ați putea bea, pentru început, de la ei? Vespa Raccontami Primitivo Di Manduria DOC un vin care se învechește timp de un an în baricuri, înainte de a fi tras în sticle.

Lorenzo Tedeschi face vin din 1960 și o face atât de bine încât Tedeschi a ajuns unul din brandurile italiene de vin care fac mândrie Italiei. Dar istoria cu vinuri a familiei Tedeschi merge spre 1630, și atunci făcând vinuri de Valpolicella.
Un vin bun de la ei este Tedeschi La Fabriseria Valpolicella Classico Superiore DOC, un vin cu aromă fructată, tipică regiunilor Veneto, Corvina, Corvinone, Rondinella și Oseleta.

După ce le beți, să veniți aici cu feedback.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

14 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    “Ala de tara e mai bun” .. in 3..2..1..

    23
    • cred ca ne-am mai educat si noi si deosebim posirca de vinurile selectionate:))

    • las’ ca am eu un vin bun de la vecinu meu Ghelasie Burdujean, ceva fin, de butuc, BiO!
      nu se compara cu chimicalele astea de pe piata! 😀

      14
    • #4

      E din soiul ala regal “e curat, fara pastile, nu te doare capu’ a doua zi”?

      7
    • potrivit de acru, fir de zahar nu are in el

    • #6

      Da, dar strugurii striviti cu picioarele au gust mai bun.

      3
  2. #7

    “fetele deja au călcat strugurii în picioare, ca să iasă vinul, prin urmare, acum trebuie să își …”
    -despleteasca parul?
    -spele picioarele?
    -toarne vinul in pantof?

    Primitivo trezeste amintiri , mmmm….

    8
    • Mi-ai adus aminte de când lucram la ziar.
      Primesc un telefon, număr necunoscut.
      Voce de Mărioara, parcă-parcă să-mi aduc aminte cine e, oricum îmi zice că e din sat de la mine.
      – Auzi, zice ea, îmi caut și eu de muncă. Pe la voi la fermă nu e nimic?
      – La noi la fermă?! Ce fermă?
      – Păi tu nu lucrezi la fermă?
      – Nu, drăguță, eu lucrez în presă.
      (după o scurtă pauză)
      – Și la voi acolo, la presă, storcoșiți și struguri?

      10
  3. Ai facut vanzare la 120 milioane de vaccinuri acum te-ai apucat de alcool nemernicule

    7
    • Este ca ai probleme cu ficatul si nu poti sa bei ? De aia esti invidios ?

      5
    • #11

      pai si cu alcool (alcoolismul intra la comorbiditati) s-au umplut cimitirele de antivaccinisti!

      iar vinul nu este in primul rand alcool!

      2
  4. #12

    Ca sa bei vin din strugurii zdrobiti toamna asta mai ai de asteptat pana prin noiembrie-decembrie.

    3
  5. Am fost la nutriționistă și asta cică vinul nu intră la surse naturale de fructe.
    Acum sunt în căutare de altă nutriționistă.

    8
    • #14

      Să mor io dacă am văzut un beutor de vin profesionist care să aibă nevoie de nutriționist. 🙂

      1