După ce am văzut ultimul Thor, eram pregătit să zic Ptiu, bată-vă domnuțu cu mizeria voastră, că ați futut bunătate de univers.
Dar m-am oprit ca să șed strâmb și să judec drept.

De fapt, eu nu cunosc universul Marvel decât la nivelul filmelor ieșite în ultimii ani. Nu sunt fan benzi desenate, nu citesc chestii related, habar nu am care e legătura dintre personaje și care unde se situează, așa că nu pot emite o opinie corectă.

Așa că întrebarea e simplă, pentru voi, cei care știți universul Marvel de-a fir-a păr. Thor a fost transformat într-un film pentru copii, cu acțiune penibilă și puerilă, la 180 grade de punctul de pornire, când toate universurile erau relativ legate, lucrate, cu personaje realiste și cu care te identifici ușor. Acum e o ciorbă fix pentru copii între 6 și 12 ani, cu capre, Zeuși grași, acțiune tip Benny Hill și, în general, nimic care să atragă public post adolescentin.

Venind după mizeria aia de She-Hulk, întrebarea e clară.
Așa sunt benzile desenate? Asta e mediul, așa este acțiunea și, de fapt, autorii se întorc la rădăcini, în Marvel step 5? Pentru că dacă da, ne-am dus spre dreaq, vă zic.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

21 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Eu nu am citit comicurile, insa stiu ca nu sunt ca MCU. Pe youtube urmaresc destule canale anti-woke, poreclite The Fandom Menace. Alea sunt : worldclassbullshitters, geeks and gamers, Nerdrotic, The Critical drinker, Mauler, Midnight’s Edge.

    8
  2. #3

    Aici e nevoie de expertiza deosebit de detaliata si aprofundata a sotului meu. Chiar recent am primit exact explicatia la acest fenomen sub forma unei prelegeri nesolicitate. Cred ca intrebase doar what the fuck is She Hulk, ca e tot orasu plin de reclame. Apoi stiu ca a inceput sa imi explice, incepuse cu ceva cu imbinarea universurilor, apoi tin minte ca faceam mental lista de cumparaturi, cu ce ii imbrac pe copiii la gradinita si scoala saptamana asta si apoi a urmat un “acum ai inteles?”. Bineinteles ca intelesesem. Va pun in legatura.

    52
  3. #5

    Te-ai transformat tu în Grinch (e de la vârstă).

    6
  4. Sa nu fim rai, behaitul celor 2 capre sau ce dracu erau au facut tot filmul….

    22
  5. Universul Marvel de azi, in special povestile in imagini miscatoare cu Thor, sint o adaptare la vremuri, dar si la gusturile, cultura pop si attention span-ul publicului, asa cum comics-urile originale, in epoca de glorie a lui Stan Lee, descriau o lume destul de diferita fata de standardele miturilor scandinave din care s-au inspirat, raspunzand unor asteptari si tendinte ale societatii americane din acele vremuri. De fiecare data, legendele vor fi repovestite si adaptate timpurilor, ca oglinda a societatii contemporane, cu bune si rele. Ca sa inchid cercul, iti recomand o carte pe care am luat-o fiului, dar pe care am citit-o si eu cu mare placere: “Mitologie nordica”, documentata si povestita de Neil Gaiman, creatorul Sandman.

    21
    • #8

      recomand o carte la fel de misto, American Gods, scrisa de Neil Gaiman, creatorul Star Dust. e cu zei, tori, odini, scrisa intr-un stil asa mai low key

      6
    • #10

      “nu încercăm să îndoctrinăm copii” spuseră ei.

      5
  6. #11

    Nu prea am citit benzi desenate de la Marvel, sunt mai mult cu vecinii de la DC, dar in general in ceea ce priveste zona asta a continutului cu supereroi, sunt doua directii:

    – regizorii de film isi aleg o tema, o idee, un concept, o poveste din multitudinea de benzi existente (cel putin pt Marvel/DC exista mii de idei, unele mai trasnite ca altele…va inchipuiti cate lucruri au fost scrise/desenate timp de zeci si zeci de ani) si-l adapteaza intr-un film sau serial (se chinuie mai apoi sa gaseasca diverse chichite prin care sa le lege la intreg universul de filme existent).
    – uneori chestia asta merge si in sens invers. Daca un regizor vine cu o idee de reinventare a unor personaje (idee neabordata pana atunci in benzi), mai apoi acea idee (mai ales daca e populara) va fi adoptata si in scris/desenat.

    Seria Thor ca si filme stand-alone nu prea a fost nici populara, nici profitabila, nici bine primita dpdv critic pana la Ragnarok. Taika Waititi a dat lovitura cu toate in Ragnarok asa ca pentru sequel a primit si mai multa libertate. Nu am vazut Love & Thunder dar inteleg ca nu este asa apreciat ca celalalt…na, timpul trece, gusturile se mai schimba. Sau poate trebuia tinut mai mult in frau de producatori. Cine stie?

    Nu am vazut nici serialul She Hulk dar m-am uitat la niste desene cu ea cand eram mic. Din ce-mi aduc aminte si din ce citesc pe net, stilul e foarte asemanator: comedie romantica, 4th wall breaking si diverse concepte girl power/feministe abordate mai mult sau mai putin subtil. Nu stiu daca a existat in anii 90 (cand a aparut desenul) acelasi hate pe care-l primeste serialul din prezent.

    Ceea ce multi nu vor sa recunoasca este ca la finalul zilei, vorbim totusi de continut creat pentru tineri si copii. Cu foarte putine exceptii, totul de la Marvel/DC/Star Wars este pentru copii. Chiar si cand incearca uneori sa abordeze subiecte mai serioase, tot nu reusesc sa para la fel de “legit” precum Watchmen sau The Boys.

    13
  7. M-am decis sa nu ma uit la porcaria asta de la trailer. Apare o faza in care e Thor dezbracat, si cateva personaje feminine balosesc pe acolo la el. Pana aici nici o problema, doar ca unul din personaje e scris sa fie mega feminist/girl power/queen etc. Pai bai pisi, cam ipocrit nu crezi, daca era invers?

    Asa ca munu woke shit

    13
  8. #13

    Taika Waititi a recunoscut ca nu a citit benzile desenate si se vede ca nu a depus niciun efort cu ultimul Thor si va nu ii pasa de universul Marvel sau de personaje. Bravo lui daca nu si-a dat interesul si tot a fost platit. Imi place umorul lui de obicei dar orice lucru exagerat devine deranjant.

    6
  9. #14

    Vazut cu uimire un episod din Big Bang Theory in care baietii dezbateau subiectul transformarii lui Thor, sau ma rog, in traducere in limbaj de cartier – ca purtatorul ciocanului nu va mai fi un purtator de ”ciocan”.
    1. cititori de BD mai impatimiti decat aia din Big Bang Theory – nu cred ca exista 🙂
    2. cum BBT s-a incheiat cam de multisor – nu cred ca aveau stiinta despre un posibil nou film Thor, deci discutia lor era exclusiv bazata pe continutul benzilor desenate.
    Concluzie – zeita tunetului nu e o surpriza pentru eruditi 🙂

    Mie mi-a placut muzica. Ziceai ca nu au mai nimic pentru publicul post 12 ani: Guns N’Roses.

    2
  10. #15

    atunci cand ai un personaj care arunca un ciocan si zboara tinandu-se de el nu prea ai cum sa il iei in serios

    7
    • #16

      Mai avem noi si personaje care merg pe apa si multiplica pesti si nu se impiedica multi de asta…

      13
  11. Mi-ați adus aminte că a aruncat coana Tanța cu ciocanul după mine pe scenă la teatru – poveste lungă, nu stau să vă zic. Ideea era că atunci am realizat că o să apară SheThor.

    13
  12. #18

    L-am vazut si eu azi. De plictiseala merge. E facut doar sa faca bani. In schimb recomand Pinocchio(2022). Cu Tom Hanks in rolul lui Gepetto. Exceptional de bun. 10 cu felicitari.

    6
  13. #19

    Concluzia e doar una Disney Plus e de fapt, minus.
    Daca nu aveti copii in familie, ignorati.

    1
  14. #20

    Mea culpa Senior, nu apucasem să îl văd. Asta se întâmplă când franciza este achiziționată de către o companie care face cu precădere filme pentru copii.
    Mă întreb cum ar fi fost dacă ar fi fost achiziționată de către Pornhub.

    2