European Union lawmakers voted today in favor of controversial measures to outlaw anonymous crypto transactions, a move the industry said would stifle innovation and invade privacy.

Sursa

Discutam noi, mai demult, despre asta, când se spărsese nuștiuce platformă crypto, furat nuștiucâte miliarde, dispărut ca măgaru-n ceață, pentru că banii se sparg automat în milioane de portofele anonime, prinde orbul, scoate-i ochii.

Era un pas inevitabil în drumul cryptomonedelor această regularizare și este doar începutul. Desigur, pe plan financiar legal nu se va întâmpla nimic, speculațiile pe crypto, care aduc atâția bani platformelor, vor continua fără probleme, pentru că grupul de fraieri gata să arunce 100 de dolari pe niște shitcoin, sperând că devin milionari, este din ce în ce mai mare.

Dar anonimitatea, aia care ne plăcea nouă și posibilitatea de a evita supravegherea statului, dispare și va dispărea tot mai mult. Pentru că statele lumii au nevoie de bani non stop, iar o asemenea sursă inepuizabilă nu are cum să nu cadă în gheruțele lacome ale ciolacilor internaționali.

A fost frumos cât a durat.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

27 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Singura metodă de a scăpa de supraveghere este să ai maiulte cetățenii. De expl. AlexF este românul Alexandru, germanul Alexander și polonezul Aleksandr, F este in toate limbile diferit, cu diacritice, fără diacritice și în Poloneză cu S (OlegS)… Voila, eu exist de trei ori. Btw., știați ce complicat este să anunți un deces oficial în Ro? Cu sau fără hârtii internaționale emise în UE? Deci verișoara lui străbunicu’, doamna Vera, are 148 de ani și eu plătesc ptr. ea la un cimitir impozotul.

    Trebuie să ne trezim.. Viața, ordinea, cum o știam noi nu mai există. Va dați seama cum se simțeau bunicii noștri când lumea lor sa schimbat? Bunicul meu era extrem de bogat când a pierdut totul după război. Tatăl meu l-a întrebat pe socrul lui cum a supraviețuit pierderile acestea. Răspunsul a fost: “aveam încă putere. Am crezut că rușii stau doi, trei ani și eu mai am încă destul timp să refac totul.” sistemul a fost schimbat cu un an înaintea decesului lui.

    Vă dați seama cum au fost ani 474-476 ptr. stră, stră…. străbunicii noștri?

    Credeți că-i o schimbare de durată sau numai pe câțiva ani? Sunt deprimat!

    • #2

      Ești sigur că deprimat e tot ceea ce ești?

    • #3

      Emigrarea definitivă e singura soluție. Vom fi perpetuu deprimați in România. Și eu am avut bunici “chiaburi” care au pierdut aproape totul, iar traumele astea transgeneraționale nevindecate se manifestă și în cazul generației noastre. Am ajuns la concluzia că țara asta a măcelărit tot ce avea mai bun, de-a lungul generațiilor perindate.

    • #4

      Romanul era meserias in franc francez, nu le are poporul cu criptomonede. Greu la unii si cu platit cu cardul, sa nu li se fure banii care pot sta la saltea.

  2. #5

    Nu inteleg cum poti numi fraieri oameni dispusi sa investeasca in shit coin, cand tu singur ai cumparat ada cardon sau cum se numeste. Nu e dublu standard?

    • #6

      ma vezi autoexclus? exprimarea mea se referea la cum ii vad guvernantii pe oameni, nu le ziceam eu fraieri

  3. #7

    Din ce am înțeles tranzacțiile nu vor putea fi niciodată dezanonimizate fiindcă fiecare persoană poate avea mai multe portofele virtuale pe care și le poate crea anonim pe diverse site-uri. Fiecare portofel virtual este un hash criptat și nu știi ce înseamnă.
    Fiecare tranzacție este reprezentată de un hash care nu poate fi dezanonimizat nici dacă vrei că tocmai asta se încearcă cu minarea și prin urmare dacă reușești asta devii miliardar.
    Prin urmare este foarte posibil ca știri de genul ăsta să fie doar niște vise umede ale politicienilor.

    • #8

      daca siturile nu mai creeaza anonim nimic si cer verificarea identitatii, cum te anonimizezi? inclusiv portofelele self hosted trebuie raportate

    • #9

      Poate nu ma pricep foarte bine, dar ma gandesc ca ai bani in portofele virtuale, dar o sa vrei sa ii si cheltui. Si atunci, fie ca retragi banii printr-o banca, fie ca vrei sa cumperi ceva, se va raporta automat cine si cati bani a folosit din portofelul respectiv.

  4. #10

    Haha, deci astia din parlamentul EU cred ca aia care vand droguri pe DarkWeb au portofele pe web sa vada ei ce tranzactii fac.

    Parca a mai incercat Trudeau prin Canada o lege la fel de inutila.

    • #11

      Nu doar ca a incercat, dar a fost votata. Si Canadienii trebuie sa declare acum, conform legii adoptate de EU, date despre wallet-ul catre care trimit fonduri. In EU va fi la fel.

  5. #12

    Nu te opreste nimic sa transferi monedele intr-un tumblr si sa iesi pe partea cealalta intr-un wallet pe care nu-l declari. 99,9999% untraceable.

    • #13

      banuiesc ca te referi la wallet personal self hosted, ptr ca companiile vor fi oblicate sa te identifice la crearea unui wallet. iar daca incerci sa le monetizezi, cum faci? faci plati doar in crypto si doar intre walleturi nedeclarate?

    • #14

      Declari cat vrei cand vrei, purcoiu de bani il poti tine intr-un cold wallet anonim. Cand ai nevoie de 1000 de dolari muti din cold wallet catre un crypto mixer suma respectiva si din mixer in contul tau NEANONIM.
      E drept ca trebuie sa poti justifica aia 1000 de usd dar e mai simplu sa justifici cate 1000 decat milioanele din cold wallet.
      Poti sa mai adaugi un strat de protectie, deschizi o galerie de arta si listezi nfturi. Ti le cumperi singur cu banii din crypto mixer, cam cat ai nevoie lunar.

    • #15

      Adica nu vad niciun motiv sa declar ceva daca am dat lovitura cumparand un shitcoin de 1000 de dolari si am facut 100.000
      Ii mixez spre un cold wallet dupa care imi cumpar singur cate un nft lunar ca sa am bani de seminte. Platesc impozite la banii de seminte. Asta daca nu vand nfturi pe firma.. si mai platesc doar impozit pe cifra de afaceri.
      Adica bani sa avem ca ii pazim bine.

  6. #16

    Eu nu inteleg exact care este problema aici si de ce statul ar trebui sa permita o piata anonima de tranzactionare.
    Inteleg dreptul si dorinta omului de a ramane anonim si sa nu stie statul unde iti tine banii sau ce face cu ei insa pentru asta exista banii cash.
    O piata crypto anonima inseamna in primul rand posibilitatea de evaziune fiscala (nimeni nu stie cat castigi din speculatii) si apoi tranzactii anonime/spalare de bani. Cum ar arata Narcos azi, ala vine cu camionul cu droguri si in loc sa primeasca niste saci cu bani pe care sa ii care inapoi prin vama ar fi doar click aici, click aici si gata, cateva sute de mii de dolari transferati. Dupa aia la fel, nu se mai chinuie sa ii depoziteze pe undeva sau cum sa ii spele, banii stau comod in bitcoin.
    Stiu ca alea sunt cazuri din alta lume insa ma gandesc ca la fel de bine se plateste mult mai comod o spaga pentru o lucrare in bitcoin decat sa faci un contract de consultanta sau sa vinzi un teren la 10% din pret.

    • #17

      Fix asa arata Narcos azi. Cu crypto

    • #18

      @Bigbear, de acord cu tine. Nu este normal ca anumite persoane sa fenteze sistemul si sa nu plateasca impozit pentru profitul obtinut din activitati economice.

  7. #19

    Pai, da, ca de-asta-s reglementati si banii astia pe care-i stim. Ca sa se stie de ei si sa se fiscalizeze. Ceea ce e normal, ca ei n-au fost facuti pe luna, unde n-a creat niciun stat infrastructura de toate felurile, unde nu-s scoli si nici servicii medicale etc. (Nu conteaza calitatea in discutia asta)
    Da, anonimizarea industriei financiare in orice forma a ei, e o fapta antisociala. Da’ cumva toti suntem pe corectitudine si dreptate pana vine vorba de noi si de banii nostri.

    Nu de alta, da’ daca iese maine Iohannis (sau Ciolacu sau oricare) si zice sa anonimizam toate tranzactiile bancare si accesul la informatii din conturi, sare lumea ca-i belita, c-o sa ne fure smecherii. In crypto, toata lumea vrea sa fure si e la moda si dragu. A naibii ipocrizie :)))

  8. #21

    Cam greu de implementat, pentru ca daca am un ledger (portofel hardware) ale caror cuvinte numai eu le stiu, nu prea au cum sa stie al cui este portofelul respectiv.

    De altfel, pentru cei care-si vad de treaba si nu fac magarii, e o masura oarecum buna, asta cu anonimitatea e un vis frumos care nu cred ca se va infaptui prea curand.

    • #22

      trebuie sa iti declari portofelul. daca nu il declari, e infractiune. daca misti crypto din el spre un portofel legal, e infractiune. ce e greu de implementat?

    • #23

      Pai e greu, cine stie ca e portofelul meu daca nu-l declar? Sa ti se ia un ip la accesarea unui site nu e greu, insa nu stie nimeni ce adresa ai accesat.

    • #24

      pai nu poti face nimic cu el, evident ca daca ai un portofel anonim, nu ti se va permite sa vinzi, cumperi decat intre portofeluri anonime. deja intri in zona silk road

  9. #25

    De fapt, s-ar putea implementa intr-un singur mod: sa forteze proprietarul blockchain-ului sa te oblice la un kyc atunci cand iti faci contul, sau cand il accesezi pentru prima data utilizand un portofel hardware. Altfe, nu prea vad cum, vorba ta: prinde hotul, scoate-i ochii!

  10. #26

    Dar ce faceți mă voi așa interesant de va urmărește statul și nu trebuie să vadă?

    Nu-mi spune, sunteți din aia care cred că mașinile electrice sunt făcute să urmărească oamenii pe unde merg dar în schimb mergeți cu telefonul mobil după voi și plătiți cu cardul.

  11. #27

    Webdollar.io și
    Pandorapay.org

    Rezolvă multe.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam