Mă uitam cu un aer destul de acru la jocurile olimpice de anul acesta și la modul trist în care se desfășoară, fără public, fără animație, cu reguli anti leproși, sportivii luându-și singuri medaliile din tăvi and so on.

Aceste jocuri olimpice sunt măsura incompetenței autorităților din întreaga lume și denotă exact lipsa oricărei viziuni în domeniul sănătății publice, totul făcându-se la modul Să facem să fie bine, ca să nu fie rău.

Adică, sportivii sunt vaccinați. Personalul tesa este compus din minim 80% vaccinați, deci deja mult peste necesarul declanșării imunității de turmă.

Și totuși, deși toată lumea e vaccinată and shit, aceleași reguli demente și draconice de parcă toți ar fi nevaccinați, aceleași tâmpenii cu carantina, totul de parcă nu ar exista nicio măsură de protecție. Sportivi depistați pozitiv cărora li se fute cariera și visul olimpic, carantinându-i, deși nu au niciun simptom, sunt, normal, vaccinați, nu au nimic, iar cei din jur au șanse minime de a se infecta sau de a păți ceva. Fix aceleași condiții de parcă JO s-ar opri din cauză că strănută 2 sportivi.

Și tot analfabetismul ăsta științific se răsfrânge asupra tutoror, nu doar la JO. Fix același lucru se petrece pe străzi. Sunt vaccinat, am dovada vaccinării, de ce trebuie să respect toate regulile astea minunate de distanțare, măscuțe și restul de tâmpenii? Care este scopul pentru care m-am vaccinat, dacă nu beneficiez de nimic de pe urma vaccinării?

Exact așa gândesc toți ceilalți, iar cei nevaccinați nu au nicio motivație să se vaccineze, cât timp totul ar rămâne la fel pentru ei. Pentru ce să mă vaccinez? Nu cred în vaccin, consider că nu există studii suficiente pentru el și, dacă trec peste toate astea și îl fac, sunt la fel de prost ca înainte și beneficiez de aceleași reguli stupide ca și nevaccinații.

În altă ordine de idei, echipa de fotbal a româniei se face de rahat pe acolo, Anamaria Popescu ne face cinste cu prezența sa la scrimă, David Popovici și Robert Glință sunt în finale la înot, băieții și fetele de la canotaj se descurcă onorabil și, în general, avem niște JO decente.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.