pirillo-on-privacy1

Suntem total împotriva spionării online.
Dar folosim Chrome, în proporție covârșitoare. Eventual logați la google, să țină minte parolele și bookmarkurile
Folosim Android, că e simplu și ne place.
Folosim aplicațiile de la Facebook, că putem da telefon moka între prieteni, fără să ne uităm niciodată ce acces cere respectiva aplicație.
Folosim Whatsapp.
Folosim Instagram.
Ne dăm datele la magazinele fizice, ca să orimim carduri de reducere.
Inundăm facebookul și twitterul cu poze cu noi, familia noastră, copiii noștri, femeile noastre, eventual nude la plajă sau cu țâțele în vânt, hrănindu-și progeniturile.
Facem checkin din toate prostiile de locuri, sorbind cafele, mâncând rahaturi sau eliminând resturi.

Dar suntem împotriva spionării.
Ok, poți fi, într-o măsură oarecare, off the grid. Dar nu te poți bucura de anumite facilități. E simplu. Și, deși toți ne batem cu cărămida pieptal, că privacy și poliția și libertatea de expresie, majoritatea mizeriilor acestora se fac, în modul cel mai pur, strict pentru targetarea reclamelor. A, că poliția poate avea acces oricând la ele, e altceva. Dar, cum am spus, beneficiezi de avantajele confortului modern sau stai off the grid.

Eu personal sunt de acord că îmi fie urmărit comportamentul online. Pentru că eu oricum trăiesc din asta, oricum am datele personale, numerele de telefon și adresa date către x oameni și companii, inclusiv facebook, google, amazon, paypal, microsoft and all.

Ce primesc în schimb?
Lipsa spamului brutal. Reclamele care îmi sunt servite în diversele locații frecventate de mine sunt lejere, nu mă agresează vizual și psihic, oarecum croite pe nevoile mele. Și, câteodată, îmi sunt chiar utile.

Nu spun că neapărat monitorizarea aceasta e un lucru bun. Spun că, în ziua de azi, când toată lumea ORICUM spionează pe toată lumea, faptul că unii vor să îmi știe comportamentul de cumpărător și să îmi ofere chestiile care mă interesează pe mine, nu reclame la rujuri, e o chestie absolut inertă și total irelevantă.

Și că dacă te văd ONLINE predicând împotriva monitorizării online efectuată de companii (facebook and shit), înseamnă că ai o problemă.
Rețineți, COMPANII, nu NSA, SOPA, PIPA și altele.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.