Știți că a declarat deja ministrul de interne (ce agarici o mai fi în funcția asta acum, habar nu am) că în niciun caz nu se încorporează rezerviști, sunt doar verificări de rutină, anuale, în funcție de ce au nevoie la unități.

Se pare că anul ăsta au nevoie și de profesori de fizică de 60 de ani.

Traian Anghel este profesor de fizică de peste 32 de ani, iar pe 27 ianuarie a fost convocat Centrul Militar Județean Brăila, unde i-a fost înmânat un ordin de chemare la mobilizare sau război. Sub ochii profesorului, alți circa 30 de bărbați au primit ordine similare. Autoritățile spun despre emiterea acestor ordine că sunt operațiuni de rutină, care nu au legătură cu tensiunile dintre Rusia și Ucraina.

Deci da? Nu se fac încorporări, e doar rutină, pe noi nu ne afectează nimic, nu înțelegeți voi exact ce și cum.

Rezerviştii nu primesc astfel de ordine regulat! Eu, de exemplu, nu am primit nimic din partea armatei timp de treizeci de ani! Este clar, inclusiv pentru cineva căruia nu-i funcţionează foarte bine intelectul, că aceste ordine au legătură directă cu conflictul actual dintre Rusia şi Occident (SUA/NATO), generat de Rusia, având ca pretext Ucraina.

Pot confirma. Sunt fruntaș, caporal, habar nu am, nu mai țin minte, am terminat armata în 1997. Niciodată nu am fost interpelat de cineva, cumva, legat de armată. Niciodată, sub nicio formă, zero complet.

Ordinul era deja tipărit când am ajuns. Nu s-a uitat nimeni pe dosarul medical, deși l-au cerut. E ca în vremea lui Ceuașescu. Simți un tăvălug autoritar în care toți devenim un fel de numere

Nu am nimic cu ideea de încorporare, apărare a țării etc. Mi se pare normal, faci parte, la nivel macro, dintr-o mare familie, dacă cineva te atacă, o aperi, așa cum ai face și la nivel micro, dacă niște ruși ar vrea să verifice dacă soția îți este fidelă și rezistă la lovituri.

Problema apare atunci când este ACEST dispreț caracteristic autorităților române față de cetățeni, aceste secrete ale lui Polichinelle, urmărirea îndeplinirii unor formalități, nu verificarea scrupuloasă a unor condiții, cum ar fi sănătatea unui om de 57 de ani pe care vrei să îl trimiți pe front, pentru că armata română are mai mulți generali decât ofițeri de front.

În rest, da, la frontierele țării se pregătesc evenimente tragice și țara, în principiu, trebuie să fie pregătită. Nu vreți să participați, începeți deja să vă căutați permise de ședere gen NiNo sau NIE prin diversele țări ale UE, ca atunci când fugiți să nu fiți imigranți, ci doar cetățeni care vin acasă.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.