Prima dată când cineva mi-a spus Te iubesc a fost când aveam vreo 19 ani. A fost Geani. Pentru prima dată m-am crispat în mine și am bâiguit un Mulțumesc. Bine, de fapt a fost un Mmmmmblrșnkfs ceva, pentru că nu prea am putut scoate ceva pe gură. Mi-a trebuit mult timp, mulți ani să pot spune cuiva relaxat Te iubesc, fără să îmi fie rușine să rostesc cuvintele fatidice. Pentru că asta mi s-a părut întotdeauna, că să spui Te iubesc e rușinos, e jenant, e pe același palier cu filmele în care sunt scene de sex la televizor.

Am crescut într-o familie unde nu s-a spus niciodată, cel puțin copiilor, te iubesc. Nici nu cred că știau cum să o facă. Tatăl meu era de părere că pe copii nu îi mângâi decât în somn, în cel mai rău caz, în rest trebuie să fii dur și sever. Iar mama cred că, trăind lângă el, a uitat că există aceste cuvinte.

Am evoluat și nu am o problemă în a mă exprima când e vorba de familia mea, pe care mi-am făcut-o eu, de soție și copii. Dar când sunt cu frații mei, mă apucă o paralizie, ca și cum m-ar strânge cineva de plexul solar, adică, când sora mea a avut cancer, deși o iubesc enorm, am crescut-o de când s-a născut, am hrănit-o, am schimbat-o, i-am spălat scutecele, am învățat-o să meargă, mi-era îngrozitor de greu să îi spun te iubesc. Nu mai vorbesc de fratele meu, mi se pare imposibil să ne spunem așa ceva. Dacă aveți copii, spuneți-le că îi iubiți, nu îi distrugeți psihic pentru totdeauna.

Chiar sunt fffff curios. Vi s-a spus, în familie, de către părinți, Te iubesc?

Vi s-a spus, în familie, de către părinți, Te iubesc?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.