Presiunea socială, la nivel de individ, este victoria conformismului în lupta cu viața. În general, victorie într-o luptă dusă de părinți, rude și prieteni.

Ai terminat facultatea, ți-ai găsit un job bun, de viitor, de care ești mulțumit. Ești prea mulumit. Trebuie să îți iei casa ta. Ce e aia să stai cu chirie? Numai țiganii stau cu chirie, ce e aia, să stai la mâna altuia? Nu ai bani? Nu contează, iei un credit, în 30 de ani o să fie casa ta și să vezi ce bine o să fie. Nu, nu e casa băncii, e casa ta.

Lasă plecatul în concedii și weekendurile la munte sau la mare. Strânge bani acum, la tinerețe, ca să ai la bătrânețe. Serios, am auzit cu urechile mele spunându-se textual că la tinerețe trebuie să muncești mult și să te chinui, ca să ai bani când o să fii bătrân.

Dar dragă, ai 30 de ani, încă nu ești măritată/însurat? Este imposibil de crezut că ție îți place să fii singur, să ai bani pentru tine și nevoile tale, să faci sex des și cu persoane diferite. TREBUIE să te însori, dacă nu te însori, ești în afara societății și ești o rușine pentru părinți, în primul rând.

Desigur, după o perioadă, ai cedat. Te-ai căsătorit. Hai, când faceți un copil? E inacceptabil să spui că nu îți plac copiii, practic te excluzi singur din grupul tău social în clipa în care ai spus o asemenea blasfemie. Nu ai voie să nu îți placă copiii, este OBLIGATORIU să îți placă. Doamne ferește să ai/aveți o problemă medicală și nu puteți avea copii. Practic, deja ai un handicap în ochii tuturor. Nu pot să facă copii, nu îi funcționează jucărica. I-a bătut dumnezeu, maică.

Ai cedat și ai făcut și un copil. Ușor, ușor, ai asimilat cererile altora și ți-ai dat seama că de fapt ai nevoie de un copil. Hai, când îi faceți un frățior? Nu se poate să crească copilul singur, trebuie să aibă un frate sau surioară. Așa e bine, trebuie să fie doi, neapărat! Desigur, s-a stabilit și că vârsta de 2 ani e perfectă pentru asta, deci practic femeia are pauză de 1 an jumate intre nasteri. Nu de alta, dar să își revină. Nu, e inacceptabil să nu vrei încă unul, asta e clar. Rostul tău pe lume este să faci 2 copii. DOI!

Problema reală apare atunci când tu, care urăști asta, te trezești dresat de cei din jur și începi să faci exact aceleași mizerii celor ce îți sunt prieteni. De la glumele de rahat, pentru că așa se face, la îndemnuri senile la făcut copii, măritat, cum vei suferi când vei fi însurat și tot așa. Mi-am dat seama de asta când vorbeam cu un prieten și am realizat că îl îndemn (deși în glumă) să mai facă un copil. Mi-a venit să îmi dau o palmă peste gură. Mă ajunsese și pe mine blestemul.

Serios, dacă până acum ați înțeles ce am scris, aveți IQ-ul mai mare decât un psd-ist. Dacă aveți prieteni sau rude la care țineți, nu faceți lucrurile astea. Nu faceți glume despre copiii lor, cu încuscrit, iubire și alte mizerii. Nu îi îndemnați să mai facă copii. Gândiți-vă că de fapt sunt jenați și, din respect, nu vă informează că ar dori să facă sex cu persoanele decedate din familia vostră.

Serios, big nu.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.