O prietenă de-ale noastre de aici de pe blog mi-a adus la cunoștință o chestie foarte interesantă. Despre cum își rotunjesc veniturile medicii de familie pe spatele pacienților care nu au de fapt probleme medicale.

Mai exact, colega noastră, să îi spunem Coni, nu și-a mai văzut medicul de familie din 2003. Medicul de familiei avându-l în orașul său natal.

Dar ce să vezi mirare, din 2009 încoace, Coni a noastră merge cică foarte des la medicul de familie. Pentru că e o persoană foarte bolnăvicioasă. Și a avut și concedii medicale. Și amigdalită cronică. Și amigdalită acută. Și a primit, foarte des chiar, și niște rețete pentru medicamente psihotrope.

Dacă nu ați prins ideea, Coni, nu l-a văzut pe acel medic din 2003. Toate aceste prescripții psihotrope și de antibiotice, toate eliberările de concedii medicale, totul e un fals grosolan, care, la fiecare sfârșit de lună, este decontat de către casa de asigurări de sănătate.

Ei, dragii moșului, dacă nici ăsta nu e caz penal, atunci nu mai știu ce este penal în românia. Și să lăsăm că face un bișnițar de medic bani de la CNAS pe spatele ei. Dar omul respectiv tocmai i-a futut tot istoricul medical. Cine îți face asigurare de viață, de exemplu, având în istoric că tu luai, de câteva ori pe an, medicamente psihotrope?

Să vedem dezvoltarea. Fata a zis că merge să îl reclame. Vă țin la curent, dacă mă ține și ea pe mine.

Imnul spitalului de psihiatrie


VIA

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.