Mă uitam la clipul ăsta, cu dronele care culeg mere și mă îngrozeam.

Pur și simplu, avansul tehnic și dezvoltarea vor duce ca, în timp, să dispară majoritatea joburilor pe care le făceau oamenii, în general. Deja, cu chatgpt, midjourney, canva și altele, multe joburi de birou sunt menținute doar pentru a avea cine să verifice AI-ul. Nu mai zic de programatori, designeri, oameni care, în următorii ani, pot începe să își caute joburi decente, pentru că, la stilul de dezvoltare și autodezvoltare al AI, nu îi văd bine.

Problema e ce ne facem cu joburile asta de pălmași, cum e cel din film. Deja munca manuală devine desuetă în domeniu, tot ce se făcea, cu mândrie, manual, acum se face cu mașina. Am văzut o combină care, printre altele, ardea cu laserul buruienile din câmp, cu o viteză încredibilă și eficacitate mult superioară oricărui om. Iar combina se conducea singură.

Aici e problema. Ce facem cu aceste miliarde de oameni care fac munca de jos, oamenii pe care nu îi vedeți, de fapt, doar când nu îi mai aveți, cum ar fi șoferii, mecanicii de la metrou, omul care îți vinde hamsii și înghețată în stațiune, recepționerul de la hotel, menajera, bouncerul, vânzătoarea, magazionerul, încărcătorul, necalificatul care cară cimentul pe umeri până la etaj and so on. Pentru că oamenii aceia cam atât pot. Și există un număr limitat de mecanici care să repare drone și automate de ars buruienile pe câmp.

Discutați, că e interesant.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.