Zăineasca a făcut acum vreo 2 săptămâni niște mockupuri geniale de afișe, în care făcea mișto de clienții webdesignerilor, programatorilor etc.
Bun. Ieri, un băiat de pe net, cu educație superioară și site de turism, i-a furat pur și simplu ideea, conceptul și fotografiile, adaptând mesajul la situl său de turism. De menționat că omul a făcut un call to action, nu a făcut bani din furtul respectiv, nu a vândut, nu a cumpărat.

Drept urmare, toate blogurile .ro care o cunosc pe zăineasca (are o inimă de aur și plămâni la fel, ca idee :mrgreen: ) au luat atitudine, scandal, de porc etc.

Problema mea ipotetică este următoarea.
Toate, sau marea majoritate a blogurilor s-au declarat anti-ACTA, SOPA, PIPA, MIPA și alte mizerii de cenzură a interneților.

Păi bine mă copii, dar dacă vrem un internet atât de liber și atât de neîngrădit, de ce ne dăm cu fundulețulețele de pământ atunci când ideile noastre sunt preluate în mod necomercial? Reacționăm ca la sfârșitul lumii și ca și cum ni s-ar fi luat patentul leacului pentru cancer. E internet, VREM să fie liber, dar avem o mare problemă.

NU ȘTIM EXACT CE ÎNSEAMNĂ ACEASTĂ LIBERTATE PE CARE O CEREM.

Cred că ar trebui să discutăm exhaustiv și să privim intrinsec subiectul. Pentru că în momentul de față, tot ce oferim noi ca împotrivire la cei ce doresc cu adevărat cenzurarea și subjugarea internetului, este găgăitul unui stol de gâște, fără cap și direcție. Și asta nu ne transformă decât în niște ținte fixe.

Foarte vocale, adevărat, dar tot ținte.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.