Citeşte, sigur nu ştii lucrurile astea

Înainte de orice, aş vrea să reiterez că îl urăsc pe Băsescu. Maxim, total, din tot sufletul. Dacă mâine ar muri, aş da de băut la tot blocul de fericire. Deci nu pot fi niciodată de acord cu ce spune acest lake alcoolic care e întâmplător în fruntea congregaţiei de rromâni numită România.

Revenind la Mihai, nu vreau decât să traduc, în bunul exemplu al presei de calitate din rromânia, nişte spicuiri dintr-un articol publicat într-un ziar strain, acum vreo 6 ani. Deci, să purcedem.

În mod ironic…în acelaşi timp în care preşedintele Iliescu accepta raportul Holocaustului, îi acorda compensări materiale fostului rege Mihai, care fusese pus pe tron de generalul pro-nazist Iona Antonescu. Fostul rege, încă în viaţă şi trăind în Elveţia, a colaborat în mod activ cu Hitler, scriindu-i note de felicitare pentru victoriile sale militare.

După ce naziştii l-au pus pe tron, regele a emis decrete de confiscare a tuturor proprietăţilor deţinute de evrei; a scos în afara legii închirierea de locaţii în vederea deschiderii unor magazine, către evrei; a segregat şcolile româneşti, împărţindu-le în şcoli `normale` şi şcoli pentru evrei; le-a interzis avocaţilor evrei să semneze alte acte sai să pledeze în sala de tribunal, îna afara cazului când ar fi fost vorba tot de evrei.

Pe 14 septembrie 1941, regele a semnat un ordin care a făcut România, în mod oficial, Stat Legionar, practic deţinut de nazişti. În aceeaşi zi, dictatorul Ion Antonescu l-a făcut pe regele Mihai general în armata română.

Apărătorii fostului rege îl apărăr susţinând că era un tânăr de 20 de ani, care nu poate fi făcut responsabil pentru acţiunile sale. Şi totuşi, regele Danemarcei era cu 2 ani mai tânăr decât regele Mihai în acea vreme şi a făcut front comun cu concetăţenii săi evrei, purtând în mod ostentativ Steaua lui David. Incorect din punct de vedere istoric, în acea vreme era rege Christian X.

Fostul rege este deasemenea angrenat într-un potenţial scandal, ce îl implică pe ginerele său, un alunecos fost actoraş decadent, numit Radu Duda, care s-a căsătorit cu fiica regelui, Margareta, în urmă cu câţiva ani şi şi-a asumat considerabile ifose regale şi se referă la sine însuşi drept Prinţul Radu, cunoscut dealtfel în europa ca Zippedy Duda.


Nota mea: scandalul potenţial s-a încheiat acum câteva luni, când alteţa sa regală a anunţat că renunţa la titlul de Hohenzollern, pe motiv ca casa regala trebuie sa apartina doar de romania. Vax, practic aia le-au dat un sut in fund, dar le-au lasat posibilitatea de a iesi onorabil din rahat)

Familia germana de Hohenzoller l-a numit pe Radu Duda drept impostor şi l-a ameninţat cu darea în judecată, pentru a-i lua dreptul de utilizare a titlului Prinţul Radu de Hohenzollern, titlu pe care l-a folosit când a pozat pentru revista Vanity Fair, ediţia Royalty Issue.

Conform revistei Royal Monthly, Prinţul Frederick Wilhelm, capul familiei Hohenzollern, neagă pretenţiile lui Radu Duda, cum că titlul i-ar fi fost acordat prin decret special. Criticii îl acuză pe Duda că a folosit titlul pentru câştiguri băneşti personale şi pentru a se împrieteni cu Prinţul Charles al Angliei şi a fi numit în diverse comitete NATO sensibile.

Tot Royal Monthly îl indică pe Duda ca fiind locotenent în poliţia secretă română, în perioada comunistă.

LE: despre informaţia legată de Radu Duda, ziarul a fost dat în judecată şi Duda a câştigat.

Tks Dinu Zara

Comentarii? Niciunul. Nu am făcut decât să vă arăt cum văd alţii istoria noastră. Nu mă interesează Duda, e un ratat, dar mă interesează informaţia că regele Danemarcei a ţinut piept naziştilor, iar regele meu a fost mâna lor dreaptă, după care s-a cărat la puit plozi.

Şi atât.