Netcamp. The last frontier. These are the voyages of starship Manafu.
Eu am remarcat două chestii la Netcamp. Nu, de fapt 3.

Întâi, vestita lansare a Groupon în românia, lansare care s-a petrecut sub umbrela Netcamp. Tipul de la Groupon a fost haios şi a crezut că dacă spune că are rădăcini româneşti, sala o să dea pe spate. Cum era de aşteptat, nu i-a păsat nimănui. Multă gargară, suntem cei mai tari, noi i-am refuzat pe google, avem 234234 de filiale, noi i-am refuzat pe google şi facem reduceri mari, noi i-am refuzat pe google. A, şi poate nu v-am spus, dar ştiţi, noi i-am refuzat pe google. Acum perfect sincer fiind, dacă nu era anunţul ăla cu oferta refuzată, nu aş fi auzit de Groupon în viaţa mea.

Legat de asta, după cum mulţi ştiu, situl groupon.ro a fost lansat făcut fiind pe genunchi, adică cu greşeli grave de ortografie, gramatică, de ziceai că e unul din reviewurile lui #haded, făcute cu google translate. Care a fost opinia majoritară? Sigur anumit l-au făcut aşa, ca să fie campanie pe bloguri, că uite cum eu am scris şi le-am făcut reclamă gratis.

Băi copii naivi, românia face parte dintr-un plan de dezvoltare în europa. Dar asta nu o face vreo mare piaţă importantă. Oamenii au trântit repede situl ca să fie în grafic şi au trecut mai departe. Nu mai fiţi atât de naivi şi încrezători în atotputernicia puternicilor americani. They suck too, you know. Plus că lăudăroşeniile alea cum vor face ei 5 milioane de euro cu o echipă de 17 oameni de vânzări, dau bine doar pe hârtie, că la public sigur nu.

Ultima, dar nu cea din urmă, ar fi că Florin Grozea a scos în sfârşit e-ok.ro din categoria start-up, după vreo 3 ani şi a venit cu un nou proiect, numit pumpads, proiect care, surprinzător, e făinuţ. Adică inserare de reclame audio în melodii. În fine, e puţin mai complicat de atât, dar omul are o idee plăcut surprinzătoare.

Ups, sunt 5. O tanti de la romtelecom a făcut o prezentare frumoasă, despre cum romtelecomul e the shit şi cum ei au cea mai mare tradiţie şi cum echipa ei vinde tot şi sparge tot. Bineînţeles, nelipsitele sliduri pps. cu cifre mari şi desene îmbârligate. La care vine un tip din sală şi întreabă : nu vă supăraţi, dar ce acoperire aveţi în zonele rurale, pentru că ar fi interesant de dezvoltat bussines pe zona respectivă? Răspunsul: “ştiţi, nu e treaba mea să ştiu asta, eu sunt la un alt departament. May I say hahahahahahaha?

Eh şi cea de-a cincea veste e că l-am văzut pe blogatu.

Foto: costin.ro

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.