Hoții de telefoane sunt o specialitate distinctă între panacotari. Dacă la portofele e suficientă orice limonadă începătoare, la telefoane sunt vârfurile de gamă iar la găștile mari, ei sunt cei protejați la căderi în beciul poliției, existând săgeți desemnate să se predea în locul lor și să preia pedeapsa, contra unei recompense. Pentru simplul motiv că telefoanele sunt o marfă scumpă, rapidă și ușor vandabilă. Pentru hoți, telefoanele sunt aur, doar că mult mai ușor de procurat.

Uitați-vă la film, cât de ușor o face. 100%, cu cea mai mare siguranță, tipa a vorbit la telefon, așa cum fac toate tipele care ies să își plimbe copiii în căruț și vorbesc până fac cancer auricular, ca să nu cumva să se plictisească cu copilul, după care a pus telefonul cât mai la vedere, ca să poată să îl butoneze liniștită.

Nu vorbiți la telefon pe stradă cât mai lăbărțați posibil, cu coatele la 90 de grade, arătând că sunteți preocupați de convorbire și cât de importantă este ea. În jumătate de secundă telefonul e smuls din mână și, până să ajungă informația la creier, deja hoțul e la 10 metri depărtare.

Nu vă bazați pe condițiile exterioare și pe numărul de oameni din jur. Dacă strada e goală, până realizați că v-a fost furat telefonul de la ureche și, în ipoteza că puteți, până începeți să alergați după hoț, el deja e departe. Iar în aglomerație sunt întotdeauna minim doi, dar de preferat 3, iar telefonul va fi plasat în secunda următoare altcuiva, care va face 3-4 pași și îl va da altuia și cam gata, nu mai există nici măcar infracțiunea, nu ai cum să probezi, fără camere video și martori EXTREM de siguri pe ei, infracțiunea.

Nu vă lăsați telefonul în rucsacul pe care îl țineți în spate, indiferent cât de sigur ați crede că e pus. Dacă nu e pus într-un buzunar dedicat, în partea lipită de spate, în 99% din cazuri e pus jos, pe fundul rucsacului. Hoții de buzunare au lame de bisturiu care taie orice material de gen fără să simțiți. Gândiți-vă că sunt extrem de atenți și că își supraveghează victimele înainte. Ei știu unde vă puneți telefonul, durează 2 secunde și o îmbrâncire scurtă, urmată de un Mă scuzați politicos și tot ce e pe fundul rucsacului e deja în alte buzunare.

Dacă aveți copil mic, cu căruț, nu vă bazați nicio secundă pe empatia hoților și pe faptul că nu se vor atinge de voi sau de căruț pentru că sunteți mame și, nu-i așa, nimeni nu ar face rău unui bebeluș. Căruț smuls din mână brusc, luat tot din buzunarul aflat între mânere, dispărut rapid. Hoților nu le pasă că sunteți văduvă, în doliu, mamă cu copil bolnav, bătrân șontâcăitor sau altceva. Scopul lor este să își ia ținta și atât, nici măcar nu existați ca om în ochii lor.

Dacă stați la masă în mall, nu vă mai lăsați telefoanele pe marginea mesei, elegant, #câtdecât. E cel mai ușor loc de unde se poate fura un telefon, rapid. Dacă mallul e locul de promenadă al băieților muncitori, ei știu unde sunt camerele și cum să le evite și cum să blocheze vederea de sus către una din mese.

ȘTIU că vi se par de necrezut chestiile astea, dar ele se întâmplă, zi de zi, de foarte multe ori. Altfel oamenii ăștia nu ar avea din ce să trăiască și nu cred că ați văzut vreunul mort de foame, la Unirea, cu o pancartă de gât Panacotar, caut de muncă. Multe din victime sunt copii, femei, oameni de la țară cărora le e frică/jenă/silă să meargă la poliție Mare lucru, dă-l în mă-sa, că era o vechitură ieftină, îmi pare rău de pozele de la mare.

După care le vedeți pe OLX, Vând Telefon în perfectă stare, nu mai am încărcător/Nu am încărcător original și cutia, am factura de pe amazon/ebay.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

42 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Si cea mai importanta chestie, nu uitati sa va salvati undeva separat datele, contactele, pozele etc.Daca telefonul sa zicem se poate inlocui relativ rapid cu un model mai ieftin unele date pot fi pierdute definitiv.

  2. #4

    Un link la film?

  3. #5

    Nu apare video pe telefon

  4. #7

    Noi am patit-o. I-a fost furat telefonul sotului. De fapt, l-a uitat intr-o cabina de proba si logic ca nu l-a mai gasit, desi ne intorsesem in maxim 10 minute. Nu ne-a parut rau dupa telefon, cat ne-a stanjenit ideea ca un necunoscut a accesat mesageria, mailurile, pozele… e oribil sa stii ca cineva iti invadeaza intimitatea asa…

    Eu am avut noroc acum ceva ani. Eram la mare si am pierdut telefonul pe plaja. Si un grup de oameni l-a gasit cateva ore mai tarziu si au sunat la primul numar din agenda (care era al sotului) si ne-a inapoiat telefonul. Ce m-a frapat era ca erau niste oameni simpli, de la tara, se vedea ca nu erau avuti. Puteau sa il vanda lejer cu 1000 de lei. Din pacate, cazuri din astea sunt prea putine…

    Eu, in general tin telefonul in rucsac, in special vara, pentru ca n-am buzunare la fuste, de exemplu. Nici la blugi nu incape, iar instinctul de supravietuire imi spune sa nu-l tin la spate, jumate pe afara.
    Am mai multa incredere in rucscac decat intr-o poseta, pentru ca pe aia poate sa mi-o smulga din mana imediat, sau sa ii taie breteaua si sa fuga. La rucsac, daca il tin pe ambii umeri, e mai greu…
    Iarna, sta in buzunarul de la geaca. Buzunarul DIN buzunar, ca am din alea duble.
    Dar, am grija sa stea in buzunarul lipit de spate. Unde n-am avut buzunar, am cumparat un mic portfard si l-am prins cu ace de siguranta, de rucsac, in partea lipita de spate. Si acolo pun telefonul.

    Mi-ai dat o idee, sa intaresc fundul rucsacilor cu ceva, pentru ca totusi, am portofel acolo…

    • #8

      Aici se vorbeste despre talharii, nu despre uitat telefonul prin diferite locuri, e o mare diferenta dupa parerea mea…recomand niste atentie.
      Sfanta treime – telefon, bani ,chei.
      Asa se intampla cand va luati telefoane cat casa si blugi cu buzunare de copii 🙂

    • #9

      Cine fură telefoane nu stă să citească mesajele voastre. Am avut și eu prieteni cu telefoane scumpe, pe care le-au pierdut sau le-au uitat pe undeva și le-au fost înapoiate. Pe de altă parte, am pierdut două telefoane dintr-alea cu butoane (de maxim 50 lei), gen acum 2-3 ani, și nu a sunat nici pulea.

    • #10

      Trebuie sa fii prost sa nu stii ca poti sterge datrle de pe telefon de la distanta.. sau sa-l blochezi. dar asta e, avem tehnologie dar nu stim sa o folosim

    • #11

      da, neaparat trebuie sa fii prost. clar.

    • #12

      Verdell, trebuie sa fii prost sa presupui ca un user oarecare trebuie sa stie toate “trucurile” astea. Parintii care au copii plecati in strainatate, oameni care au smartphone pentru whatsapp si skype, sigur stiu cum se sterge un smartphone de la distanta .

  5. #13

    Sa intelegem ca te-ai lasat?…

  6. #14

    Nu se vede video-ul nici pentru calculator.

    Pe de alta parte, internetul a identificat niste potentiali suspecti…

  7. #15

    De ce Politia nu practică blocarea IMEI-ului in toate rețelele. Da, stiu ca poate fi schimbat, dar e mai greu. In plus toate service-urile sa verifice telefoanele primite in caz ca a fost schimbata seria. S-ar mai reduce mult din piața de desfacere…

    • #16

      Pentru ca Politia nu are nici cel mai mic interes…in cele precizate de tine..Daca ar avea interesul ar fi foarte ușor si ai stii sigur ca dacă ti-ai pierdut telefonul un procent foarte mic din cei care l-ar găsi ar putea sa il si folosească

  8. #17

    Absolut intamplator, cei 3 sunt ciori…

  9. #20

    Dacă s-ar ocupa de inițiative legislative de genul asta, cum ar putea să-l mai scape de pușcărie pe dl. Dracnea?

  10. #21

    In caz de furt e clara paguba materială, dar nu înțeleg de ce încă sunt multi care nu au telefonul blocat și contactele și galeria sincronizate

    • #22

      “mie nu mi se poate întâmpla”

    • #23

      “Mi-e lene sa bag codul si n-am incredere in amprenta ca ma trackuie NSA desi eu stau in RO”.

    • #24

      Prietenii mei întotdeauna fac mișto de mine că am telefonul securizat în punctele lui fierbinți, gen galerie, contacte sau mesaje. Da, coae’, e un inconvenient la fiecare accesare, însă stau mult mai liniștit în cazul unei eventuale pierderi sau unui eventual furt. Mi-am pierdut chestiile, dar măcar am siguranța că nici cel în ale cărui mâini ajunge telefonul nu o să le poată accesa. Ce credeți că o să facă ăla? Că n-o să-l reseteze din fabrică până când n-o să poată accesa galeria și mesajele vechiului proprietar? Așa credeam și eu.

  11. Nici pusul telefonului în buzunarul de la spate nu prea ajută. Mai ales când jumătate e pe afară.

  12. #26

    Aș adăuga mare atenție și în magazine. Telefonul trebuie protejat cu mare grijă și acolo, pentru că dacă ați vorbit la el și l-ați pus în geantă (la femei mă refer aici), aceasta trebuie bine închisă și ținută strâns. Hoțul care a ochit un telefon se va preface interesat de ceva de la raionul la care vă uitați, chiar va intra în vorbă cu vânzătoarea, dar va da atacul la geantă dacă telefonul e ușor de luat. Am pățit-o eu, acum muuulți ani și de atunci m-am învățat minte (îl pusesem într-un buzunar al genții fără s-o închid). Nu vă bazați pe vânzători să vă avertizeze, chiar dacă cunosc personajele aflate la muncă, pentru că se tem.

  13. #27

    Este o moda sa tii telefonul introdus jumatate in buzunarul de la spate si neaparat sa fie iPnone sau Samsung ultimul zbiarăt 🙂 La mall sau metro, intr-o ora vad cel putin 10 persoane care tin telefonul astfel.

  14. #28

    Daca esti norocos, poti avea parte de putina distractie: thisguyhasmyhtc.tumblr.com

  15. #29

    Gasit telefon si portofel in bus. Telefonul a fost descarcat, un iPhone 7-8 ca nu ma pricep la ele. In portofel am gasit o legitimatie de la Google, nume, prenume… am mers la sediul Google si am spus ca am gasit si daca pot discuta cu angajatul x, in acel moment era la munca, atata noroc. Au fost bani in portofel, nu m-am atins de ei si am refuzat orice recompensa. Prea des gasesc telefoane si portofele, poate asta este motivul ca le gasesc.

  16. #30

    Nu exista video

  17. #31

    eu stiu ca nu se mai baga la telefoane … daca ai iphone si blochezi icloud ..ramai cu o caramida, unui coleg i s a furat telefonul.. s a dus la politie cu factura achizitie si imei si intr o luna au venit politistii cu telefonul la usa ( asta acum vreo 4 5 ani)

    • #32

      icloud poate fi deblocat de catre orice baiat care are un service din asta de colt de strada . Inclusiv in alte tari 😉

  18. #33

    Ai de capul meu, am văzut furt de portofel organizat în metroul din Atena, de la aeroport până în centru. Erau 6!! Dintre care 2 femei. Îl înconjuraseră pe un moșulică străin, femeile s-au luat la ceartă pentru a distrage atenția, unul i-a luat portofelul, l-a pasat altuia iar ăla altuia care a dispărut! Totul în 30 de secunde sub privirile mele șocate. Până mi-am revenit au dispărut toți 6! Cred că nu are rost să vă spun că erau români toți!
    Oricum, un sfat pentu cei care intenționează să viziteze Atena….se fură ca în codru aici! În ultimul an este jalea de pe lume, așa că mare atenție la portofele, papornițe, pe unde parcați mașinile!

    • #34

      la fel si in Barcelona, Madrid, Milano, Paris. In Londra macar sunt camere si pare sa se faca ceva, dar nu m-as baza pe asta.

      In Spania nu sunt doar romani, e plin de sud americani si localnici care isi castiga existenta asa.
      Orice moment de neatentie indiferent ca nu esti in zona turistica si ai ramas fara telefon.

    • #35

      în spania m’au tâlhărit și pe mine sărăciile ălea
      te fură de tot ce ai, inclusiv hainele și încălțămintea dacă sunt de calitate
      iar în grecia e sărăcie lucie

    • #36

      @Toniwhatever, Atena are câteva milioane de turiști pe an. Hoții nu se axează pe localnici că mor de foame.

    • #37

      In Grecia se fura, de regula, in locurile super aglomerate turistice Atena : Akropole, Plaka, etc; Salonic: – bazar, Sf Dumitru ; Meteora – ; etc
      Mai rar pe strada , magazine sau pe plaja.

      Aici odata, iti lasai masina deschisa si cu geamurile lasate, vara, iti faceai cumparaturile o ora si nu lipsea nimic din ea.
      Vremuri apuse.
      Din pacate, tot ai nostrii ca brazii 🙁

  19. #38

    Ca idee, exista rucsace speciale care au pe interior un strat de plasa metalica, pe care bisturiul ala nu il taie. Dar asta e deja o idee extrema.

    Ca o alta idee, nu mi s-a intamplat niciodata sa mi se fure ceva, dar am respectat regulile din articol, care sunt de bun simt. In plus sunt si paranoic: in aglomeratie sau in jurul unor grupuri dubioase stau cu mainile peste cele doua buzunare in care tin telefonul si portofelul. Si daca merg pe strada si nu simt senzatia telefonului/portofelului in buzunar, deja intru in panica. A devenit un reflex.

  20. #39

    Am vazut clipul acu cateva zile pe Facebook. Si printre comentarii cineva zicea ca totusi poate nu trebuia sa tina telefonul la buzunarul din spate. Vai cata hater-eala a primit, gen ” adica cum sa iti feresti tu telefonul? Hotii sa nu il fure, ca nu e frumos sa furi. E anormal sa fi tu vigilent cu lucrurile de valoare” Bai asta e tara in care traim, stiu ca nu ii placut sa fi cu ochii in 4 mereu. Dar fiind ca in 99% din cazuri de furt de telefon politia nu reuseste sa rezolve cazul si ca mai este pana se gaseste o solutie pe termen lung pentru a impiedica astfel de lucruri, tu esti singurul care pe moment poate impiedica furtul prin un pic de grija.
    Mie singura data cand mi-a fost furat telefonul a fost in generala. Era primul meu telefon si l-am lasat in geanta ca aveam ora de sport. Pe cand am terminat, telefonul nu mai era. Si aveam suspect dar nu puteam demonstra. Si stiu ca poate unii o sa ziceti ca vai discriminare dar….aveam un coleg rrom (singurul din toata scoala) si sunt sigura ca el a fost implicat. Si uite asa am platit un an de zile abonament la un telefon inexistent, cei de la conex au zis ca nu au ce face decat sa blocheze cartela dar abonamentul trebuie platit. Nu am mai primit alt telefon numa dupa ani buni ca sa ma invat minte sa am mai multa grija cu lucrurile mele. Si m-am invatat minte, asta-i sigur.

  21. #40

    Aaa pai daca cei de la stiri au spus ca este doar un suspect atunci este clar. Sigur a fost altcineva dar nu s-a vazut pe camera. O ancheta detaliata ne va lamuri cu siguranta.

  22. #41

    Pai d aia e buna borseta bah! Sa nu-ți pui portofel, chei, telefon de 5.5, țigări, bricheta în buzunare și sa te simți ca și cum ai fi kkt la cur și nici sa nu ai grija fiecărui buzunar în zone aglomerate.

    Cine e împotriva, e chiar hater!

  23. #42

    O borseta d-aia tip curea nu-I buna pt ambele sexe? Ai totul, portofel, tel, samd deasupra organelor. Daca nici acolo nu simti, e nasol.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.