Aseară am luat amendă de radar la gară, în timp ce făceam liniuțe cu piticu, venind de la Vocea României. No big deal, asta e, se întâmplă.
Mi se pare totuși ciudat că cele mai multe sfaturi primite pe twitter au fost de genul `și nu ai putu să te înțelegi cu el?`.

În primul rând, de ce să mă înțeleg cu el, dacă eu am comis o boacănă. Legea spune cu 50, tu mergi cu 100, aia e, se întâmplă, asumă-ți mizeriile și mergi mai departe, bărbat te numești.

În al 2 lea rând, cum putem critica justiția, poliția și orice înseamnă aparat de stat, dacă primul impuls al tuturor este `hai sa ne intelegem`? De ce ne-am aștepta la tratament corect, cât timp noi înșine fugim cu șpaga în dinți, după care ne plângem că de ce ne ia șpagă?

Eu personal habar nu am cum se dă șpagă. Nu știu ce să zic sau să fac, începând cu medici și terminând cu oricine vrea bani ca să facă ceva ce ar trebui sa facă pentru că e plătit să o facă. Dar nu o face, pentru că sunt concetățeni ai mei care îi umflu buzunarele, că așa se face.

Cât despre polițist, eu am cea mai sănătoasă rețetă, care la mine merge de minune. Recunosc din start că am greșit, îi dau dreptate, îi explic că e bine ce face și că fiecare e cu munca lui și cam aia e. Întotdeauna iau pedeapsa minimă, gen când săptămâna trecută nu am dat prioritate la trecerea de pietoni, mi-am luat amendă pentru traversare neregulamentară. Acum, deși aveam 98 kmph, mi-a dat amendă pentru 61, 2 puncte și 68 de lei amendă.

Zic că e fair.

PS: Vă zic mai încolo cum fu la Vocea României, că sunt kee-owr de somn.