Proiect guvernamental de lege pentru ca preşedintele Camerei Deputaţilor, post ocupat acum de Liviu Dragnea, să poată decide soarta României în următorii 22 de ani. Textul pus în dezbatere pe site-ul Secretariatului General al Guvernului prevede înfiinţarea unei comisii condusă de şeful Camerei Deputaţilor care să elaboreze, până în iunie 2019, un document numit Strategia „România 2040”.

„Odată cu intrarea în vigoare a prezentei legi, se instituie obligativitatea includerii în programele de guvernare aprobate în Parlament a principalelor obiective strategice prevăzute în Strategia România 2040”, se arată într-unul dintre articolele proiectului de lege.

Știți, aș fi fost de acord cu o asemenea măsură dacă ar fi fost ceva precum Federal-Aid Highway Act, un proiect gigant, pe o decadă, cel puțin, care să oblige toți viitorii politicieni care vin la putere să creeze câteva mii de kilometri de autostradă, frâna majoră în dezvoltarea româniei din ultimii 30 de ani.

Da, acesta e un proiect în care ar fi meritat să angajezi, obligatoriu, tot ce vine după, pe termen lung. Dar neisptrăvitul din teleorman dorește să asigure punctele majore pesediste, prin lege, indiferent cine ar veni la putere după ei. Pentru că e clar că, în perioada următoare, psd va abandona puterea, pentru a putea lăsa pe alții să tragă ponoasele prostiilor lor.

Și nu e deloc ilar, deși așa ar părea. Dacă asta e legea, guvernul E OBLIGAT să o respecte, indiferent ce fel de culoare are guvernul. Iar schimbarea legii, într-un parlamente în care PSD are întotdeauna peste 30% nu e chiar ceva ce se poate face foarte ușor.

Iată, cam astea sunt consecințele și capcanele lipsei de interes, a gândirii Toți sunt la fel, nu am pe cine să votez etc, prostii pe care toți le-am făcut de-a lungul timpului.
Dacă nu ne mișcăm, dacă nu conștientizăm gravitatea locului din istorie în care ne aflăm, ce se întâmplă acum în Turcia, Ungaria și Polonia va urma și aici, fără nicio umbră de îndoială. PSD nu trebuie să facă nimic în plus, ci doar să îi sărăcească și mai mult pe tâmpiții care îi votează, după care să dea vina pe statul paralel.

Și așa, ca să îl citez pe actualul ministru de finanțe, ne vom reduce rapid dependența de UE.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.