Şi atunci, cum am putea noi încununa mai bine dictatura băsistă, decât printr-o lege a presei care pune pumnul în gura ziariştilor?

La propunerea lui Marton Arpad, deputat UDMR, a fost votată eliminarea din iniţiativa legislativă a unui articol care prevedea că „este interzisă difuzarea de imagini şi sunete înregistrate cu microfoane şi camere de luat vederi ascunse, cu excepţia situaţiei în care materialele audiovizuale astfel obţinute nu puteau fi realizate în condiţii normale, iar conţinutul lor prezintă un interes justificat pentru public”.

În acest caz, Liana Ganea, de la ActiveWatch – Agenţia de Monitorizare a Presei, a spus că acest articol elimină posibilitatea desfăşurării jurnalismului de investigaţie. Ea a dat exemplul unui jurnalist de investigaţie care nu ar mai putea să meargă să filmeze în locuinţa unui proxenet momentul în care acesta tranzacţionează o prostituată.

Imaginile acestea nu ar mai putea să fie difuzate de un jurnalist de investigaţie„, a explicat Ganea.

Asta nu este treaba presei, avem Poliţie, avem urmărire penală, avem procuratură„, i-a răspuns Victor Socaciu, deputat PSD.

Deci, papa filmarea sau fotografierea politicienilor când primesc şpăgi, papa filmat Geoană când iese de la Vântu, papa tot, pentru că noua lege initerzice orice fel de filmare/fotografiere în spaţii îngrădite. Eşti politician şi bei ca un porc la restaurant? Ai dreptul la imagine, dacă te filmează cineva şi te dă la tv, face pârnaie.

Este ultragiant cât rău a putut face ţării acest cantautor, pe nume Victor Socaciu. Abia acum se vede debandada votului uninominal. Orice retardat poate ajunge în poziţie dominantă, din care să dea legi în funcţie de partea pe care stătea frezat părul pubian al Marinei Almăşan Socaciu.