De Ionut Stabrea

Acum ceva vreme am fost contactat de o firma care voia să am grijă de prezenţa lor în social media. Telefoane peste telefoane, hai să ne întânim neapărat, cadouri (desigur refuzate), linguşeală etc.

Ne-am întâlnit, am evaluat ce vor ei să se întâmple, după care a doua zi, le-am trimis un mail cu banii pe care îi voiam pentru acest job. No, aşa cum aţi auzit voi de ei, aşa am mai auzit şi eu.

Şi nu, articolul nu e despre firma respectivă, numele nu e relevant, nu vreau să spun absolut nimic despre ei. Nu ăsta e subiectul. Ci faptul că nu au avut MINIMA decenţă de a-mi da un mail prin care să spună `băi, nu ne convine oferta ta, mulţumim de deranj, o zi bună, la revedere`.

Comportamentul acesta este extrem de răspândit în rândul firmelor rromâneşti, De la angajatorii care te cheamă la 10 interviuri, ca să îţi dai seama singur la al 11 lea că nu eşti angajat, dându-ţi seama de asta prin faptul că nu te mai sună nimeni, până la firma căreia îi emiţi o factură şi omite să te mai caute, sperând că poate trece.

Cred că în companii ar trebui să fie un angajat care să spună nu. Cel care dă oamenii afară, face comisionele neplăcute şi trimite mailuri cum ar fi trebuit să fie trimis cel de mai sus.
Altfel, avem doar firme neserioase. Ah uitasem, trăim în rromânia şi asta …

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.