Aseară am aflat că la o instituție de învățământ brăileană, ceva gen Moisil parcă, promovabilitatea la testele alea de dinainte de bac a fost rotundă. Adică fix zero.

Înțeleg că e cool să dăm vina pe copii. Da, a venit funeru și a demonstrat că suntem un popor de idioți. Copiii nu au în gând decât sex, mașini, vuittoane și alte mizerii. Sincer să fiu, nu mai sunt de acord cu asta. În timp mi s-a cristalizat o altă opinie, dar nu despre asta e vorba.

Eu sunt totalmente amuzat când văd că, la asemenea rezultate, toată lumea blamează elevii și prostia lor și nimeni, dar absolut nimeni nu spune nimic despre profesori. Sau despre incompetența lor, mai bine zis. Este imposibil să ai o școală întreagă de idioți. Statistic, nu se poate. Doar dacă pur și simplu acolo e o școală ajutătoare și toți cei dinăuntru au sindromul Down. Și nici atunci.

Asta înseamnă doar că așa zișii profesori de acolo sunt niște nulități. Non valori acreditate. Și nu doar de acolo. Peste tot în țară, acolo unde promovabilitatea a fost la maxim 50%. Acea promovabilitate este rezultanta lipsei de interes profesoral, lipsa de capacitate didactică, lipsă de umanitate.

Din nefericire, nimeni nu este tras la răspundere. Nici un inspectorat nu spune Ați avut promovabilitate 30% la bac? Hai să vă dăm niște teste, întâi. După care hai să ne uităm ce note aveau elevii respectivi la materiile de bac. Aveau peste 5? Interesant. Ia intrați dumneavoastră în șomaj, domnule așa-zis profesor.

Desigur, cui îi pasă. Ce interes ar putea avea un inspectorat școlar să facă așa ceva?
Lasă, bine că a devenit din nou ministru vaca aia imbecilă de Abramburica.
E bine, din realizări spre tot mai mari realizări.
GARANTAT VANGHELIE!