Steve_Jobs_and_Bill_Gates_522695099

Ultima oară mi-am instalat un linux acum câțiva ani. Nu mai știu câți, dar era o Fedora, pe 3 CDuri. Funcționarea lui a fost cam ca descrierea genială a lui Mihai Garibaldi:

Ce mă distrează când aud de tot soiul de probleme de-astea cu Windowsul =)) Nu am mai avut Windows pe PC de vreo 15 ani, folosesc ăla de zici tu că nu e sistem de operare și-s foarte mulțumit. Dar foarte mulțumit.

Să-ți dau un exemplu. Chiar azi noapte am avut nevoie urgentă să scanez ceva. Am luat scannerul din raft, l-am înhipt în USB, am pornit gimp, create -> from scanner -> obtain preview -> crash. Zic mă, fmm, când ai nevoie de el nu merge. Pornesc xsane separat, acquire preview, crash. Încerc și cu xscanimage, și cu scanimage, că așa e pe Linux, ai mai multe opțiuni. Crapă toate.

Asta e, zic, nu stau acum să debughez problema. Îi dau să recompileze driverele, tot ce ține de sane, și bag scannerul în laptop, care are Mint, instalez sane, pornesc gimp, create -> device dialog -> acquire preview -> crash. Ochii cât cepele. Ce mm are ăsta, e altă distribuție, scannerul a mers, am mai scanat cu el, fmm, nu mai am timp, scot telefonul, fac o poză la pagină și o trimit așa. Mă duc la culcare.

Firește, nu pot să dorm. Cum să dormi când nu îți merge scannerul? (Pe care a trebuit să-l șterg de praf, stătea nemișcat de câteva luni.)

Mă ridic, bag gdb, văd unde crapă, caut funcția aia pe google, poate a mai dat cineva de bugul ăsta. Găsesc că funcția de calibrare întoarce 0 și apoi împarte la el. Asta se întâmplă dacă nu merg ledurile alea. De ce nu merg ledurile? Păi când dă să pornească motorașul rămâne fără curent. Se auzea un cârc! înainte să crape. Și mi-am amintit că cablul ăla bun e în mașină, încercam cu un cablu jalnic și subțire (acum îmi explic de ce brusc nu mi-a mai mers un anume hard extern, bine că nu l-am aruncat). Fuga în mașină, venit cu cablul ăla bun, problem solved. Firește, deja nu-mi mai trebuia, trimisesem poza, acum scannerul strânge iar praf într-un raft. Dar merge.

Cum ziceam, așa mă amuz când vă văd cum vă chinuiți cu WIndowsul ăla =)) Treceți frate la ceva serios :))

Deci…s-a mai schimbat ceva? Tot RTFM pe toate forumurile și aroganți care te trimit să citești documentație dacă vrei să vezi un film?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.