Abundă messengerul meu cu întrebări despre rezultatele mutării de pe cetin.ro pe cetin.ro. Ca să nu mă stresez, că sunt un tip ocupat, vă scriu aici tuturor.

1. A meritat din punct de vedere al imaginii. Astăzi când mi-a citit numele blogului pe post, m-am simţit altfel, suna altfel, arhiblog punct ro.
2. A meritat din punct de vedere al traficului. Traficul direct mi s-a dublat. Teoria mea este că foarte mulţi băgau cetin.ro în browser, vedeau că nu merge şi îşi vedeau de drum. Poate mă înşel, dar statisticile nu mint.

În schimb, dacă traficul tău se bazează pe google, nu îţi recomand să te muţi. Pentru că, odată cu mutarea, se pierde şi relevanţa ta în căutările din google. Pur şi simplu nu ai suficientă vechime ca să apari în prima pagină de căutări. Plus că dacă treci cu toată baza de date, google va vedea vechiul continut ca duplicate content şi te va sancţiona ca atare.

De la un trafic din care aproximativ 55% provenea din google, am ajuns să am 16%, ceea ce este infect. Cred că nici piticu nu e aşa de jos. Dar, la mine cel puţin, a compensat prin accesările directe.

Aşa că, dacă nu vă pasă prea mult de traficul din google, vă recomand cu tărie schimbarea pe dot ro.
Dar oare la câţi nu le pasă de google?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.