Astăzi am avut un drum rapid la Bucureşti, împreună cu Marius. Pe drumul de întoarcere, fiind noi slabuţi şi slăbiţi, ni s-a făcut foame. Iar Marius a decis că restaurantul La Mama îl coafează cel mai bine, aşa că am fost la cel din piaţa Alba Iulia. Mai zic odată “TOLD YOU!!” 😆

Normal, preţuri ca la mama acasă. Pâinea a costat 70 000 lei 4 felii, lucru constatat de-abia când am plătit. Pentru că era neagră. Aia albă era moka, dar nu ţi se spune, doar te întreabă candid “ce pâine doriţi”.

Platoul ţărănesc La Mama cântăreşte 1500 de grame. Un kil jumate. Şi conţine 2 mici, un cârnăcior, 2 bucăţele de pui grill, 2 bucăţele de carne EXTRAORDINAR de tare şi peste jumătate de kilogram de cartofi prăjiţi, colcăind de ulei, mustind de ulei, pur şi simplu în baie de ulei. Totul la preţul de 540 000.

Desert am luat o tartă cu mere. Marius a cerut să fie adusă în 2 farfurii, pentru că teoretic e mare. Ospătarul a venit cu ea într-o singură farfurie. La rugămintea insistentă a lui Marius de fi serviţi în 2 farfurii, a venit o doamnă care ne-a explicat foarte calm că aşa ceva nu e posibil, astea fiind regulile localului. Dar pentru noi o să încerce să facă o excepţie. A menţionat asta de 4 ori. Că face o excepţie.

Costul consumaţiei, plus 3 pahare de cola? 1 milion lei.
Gustul rămas în gură? Naşpa rău.
Decizia de a nu mai merge niciodată în buda numită La Mama? Priceless.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

29 comentarii Adaugă comentariu

  1. incep sa am palpitatii, convulsii si stari de epilepsie cand citesc randurile alea cu cartofii-n ulei… pai numai uleiu’ ala e vreo 4 lei.

  2. spune merci că nu te-ai deranjat la burtă :))

  3. io nu inteleg, e de bine sau de rau postul asta?

  4. Chiar am vrut sa merg ieri si pana la urma am fost la city grill. Ma bucur ca nu am ales La Mama, imi pare rau ca am ales City Grill. Carnea n-a fost tare, dar 70% grasime.

  5. @Arhi: sarantocule… mananci la “La mama” ca toti boschetarii… dai un milion pe ce`ai spus tu acolo… de trei ori rusine! 😛

    Daca vrei sa te duci si tu ca omu` (cu besini de Bucuresti, iPhone si ochelari de soare Verssaci sau Armaani) sa mananci prost si sa platesti de zece ori cat nu face (zi mersi ca La Mama ai platit doar de vreo cinci ori cat nu face), incearca la pizzeria Classic din Unirii.
    Trei pizza (cu blatul crud si carne doar daca nimereai vreun vierme sau vreun gandac), 3 beri, doua sucuri si patru cafele la plic 3in1 = 180 de lei. Noi.
    Sau poti incerca la Bellini (acolo mancarea`i buna totusi): doua pizza, o salata, doua beri, un suc si o cafea = 150 de lei. Tot noi.

    Iar daca nici asa nu`ti place, poti incerca la Jaristea, unde`i cea mai proasta mancare care mi`a atins papilele gustative pe care cred ca poti sa o platesti si in aur la cat costa (salam putred, chestii d`astea)…

    Da` na… Bucuresti, fitze, besini, impresii, ruperi in figuri… 😉

    De la Blogatu` si de la blogul lui, blogatu punct blogspot punct com, pentru toate restaurantele de besinosi care taxeaza cu o nesimtire iesita din comun, numai muie! 🙂

  6. #6

    trebuia sa mergi La Carul cu Bere, sa vezi acolo platou 😀

  7. Mai bine mancai 2 mici si beai o bere la terasa. Nu mi se pare prea reusit paltoul taranesc special si etc La mama. Peste,mici,carnaciori wtf? Ori peste ori carne de pui/porc?

  8. @cie: normal că e de bine, nu observi publicitatea mascată, pardon înecată în ulei? 🙂
    mai bine luai o pâine şi un salam şi te săturai…

  9. Mda…. numai numele e de “La mama”. Adica mancarea e buna, dar in rest nu e asa de grazav comparativ cu alte localuri. Parerea mea…

  10. Nu merge ceva plangere la OPC ?

  11. Papanasii sunt unul din singurele lucruri comestibile din acest restaurant 🙂

  12. Şi spui că fugea mâncarea prin farfurie? Nasol! Ce zici de nişte sarmale cu afumătură? :))

  13. aia din piata alba iulia au devenit circiuma? pe la inceputul anului erau cafenea, vad ca s-au reprofilat dar au ramas tot vai de mama lor. eu am avut acolo dansuri cu don’ shef: apollinaireonline.com/reclama-pe-blog-advertising-pe-fata/

  14. #14

    Atât “La Mama” cât şi “pizzeria Classic” de care spune Visurât, sunt nişte locuri mişto unde am mâncat intotdeauna bine… Eu cred ca ai exagerat mult în articol, Arhi. Sau nu i-a plăcut ospătarului de faţa ta…
    Se mai uită şi la om… :))

  15. io am mers la “la mama” din orhideea si mi-a placut. imi plac ciorbele in special la ei. dar am luat si un platou cu un mix de carne si legume. si mi l-a servit pe 2 farfurii la cererea mea. chiar mi le-a pus si la pachet ca n-am reusit sa le termin. la ala de la piata alba-iulia nu am incercat.

  16. #16

    bre Buddha, eu la mine stiu, ca na, aia e. Dar saracu Marius, care e un domn pana in varful unghiilor, ce avea? ca eu nici macar nu participam, ca eram cu draci in laptop, nemergand blogul

  17. Toate restaurantele astea “La Mama” au devenit o mizerie. Pe vremuri mâncam destul de des la ei. Am avut însă două experienţe similare cu a ta în două locaţii diferite, la interval de vreo 6 luni, şi am renunţat definitiv.

    “La Mama” a devent un manual despre cum să-ţi fuţi reputaţia ca patron de brand.

    • #18

      cam toata lumea critica locanta asta. pentru ca patronul a devenit ceea ce devine orice patron rroman. un nesimtit plin de el, care e stapanul restaurantului, iar cei ce ii dau bani sunt niste sclavi care ar trebui sa ii multumeasca ca sunt lasati acolo.

  18. Ha! Mai bine dadeai un telefon! Mancati la mine ca stau in P-ta Alba Iulia si gatesc mai bine 😀

  19. #20

    JD, noua ne plac fetele….

  20. asta e cu 2 sensuri.
    sa le luam pe rand
    1. sunt fata
    2. era vb de haleala 🙂

  21. #22

    PAI SI DE CE NU AI SPUS NIMIC??:)))))

  22. despre 1 sau 2 😀

  23. #24

    şi şi :))

  24. pt 1 raspunsul ti-l da clickul pe numele meu
    si 2 …s-a stabilit!
    iar noutatea, 3…keep in tach! 🙂

  25. #26

    Asta inseamna ca e bine ca pe noi nu ne-au primit. Si nu bat campii. Era 6 jumate, sotul meu m-a luat de la serviciu imbracat in trening, ca venise mai devreme acasa si se schimbase, in drum am vrut sa mancam ceva.Si surpriza, nu-l primeste ca e in trening, cica regulile localului. e parca intrasem la Hilton in funful gol. Eu am ramas ca la denstist, pt ca era vara, avea pantaloni de trening, tricou alb, adidasi albi, mi s-a parut incredibil ca pot face discriminarea asta, ne-am simtit umiliti, i-am injurat cat am putut eu in gand si le-am zis si doua vorbe dulci prin viu grai. Un restaurant de mare cacat, cu super pretentii

  26. la mama de la piata alba-iulia e chiar NASHPA! am scris mai demult despre asta… chiar sunt infecti in ceea ce priveste servire, mancare, etc. mi-am luat de 2 ori teapa acolo.
    ospatarii sunt si ei amatori, totul e de un amatorism feroce…

    in alte la mama nu am avut probleme… sunt destul de scarbosi ospatarii – dar in bucuresti pe peste tot se manifesta la fel, dar manacar mancarea si servirea sunt bune! 🙂

  27. fara cuvinte…ca in romania, ce sa mai zic. eu fusei prin strainataturi si m-am foarte mirat de amabilitatea si bunavointa celor care ne serveau. adica daca ceream doar o portie ni se aduceau automat 2 farfurii iar la unele mancaruri ne spuneau ei, astea sunt un pic cam mari portiile, nu vreti sa impartiti?…in romania, insa daca pur si simplu nu mai poti si vrei sa imparti desertul, mi s-a intamplat sa-mi zica un chelner…daca n-aveti bani sa mancati amandoi de ce mai veniti la restaurant??!!!undeva prin constanta. iar altul dupa ce ne-a oprit 10 ron la nota de plata si l-am intrebat de ce a inceput sa ma injure efectiv si sa urle ca aici e restaurant si nu autoservire, alta data du-te la alimentara si ia-ti un carnat si un suc!!! tot in constanta

  28. #29

    sa deschis noul resturant la mama lipscani super tare :))))) angajatii sunt sclaviiiii si sefii care mai de care se vad limba in ceasca la mahu mortii vostrii de orfaniii