Citește mai mult
Eu, în general, am un dinte împotriva organizatorilor de concerte. Pornind de la faptul că (și aici mă refer strict la românia) deși toate, absolut toate concertele primesc bani și sponsorizări de la stat (să nu uităm cum Untold a pornit cu investiție zero din partea patronilor, toți banii venind de la Emil Boc) plus bilete, consumații and shit, iar ei nu angajează pe nimeni, se bazează pe dorința puștilor de a vedea o formație și funcționează cu voluntari. Adică oameni care muncesc degeaba, pentru ca niște băieți deștepți să aibă și mai mulți bani pentru prostituate, cocaină și drogul marihuana.

În weekend a fost Saga.
Opinia 1.

Opinia 2.

Mulți oameni se întreabă de ce lipsa asta de respect față de plătitorul de bilete. De ce nu se urmează rețetele de organizare de concerte din străinătate, dacă nu avem (și nu avem) specialiști în domeniu?
Răspunsul e simplu. Este foarte, foarte profitabil.

Vinzi bilete. Cât cuprinde, nu contează dacă intră toți sau nu. Tu le-ai vândut. Refund? Pentru ce? Trebuia să vii la ora stabilită. Demonstrează că erai la ora stabilită. E la fel ca la Wizz când vinde prea multe locuri și nu te mai primește în avion. Ești vinovat, banii s-au încasat.
În interior se poate fura mult și bine. Se fură la apă, se fură la băuturi, mâncare, sistemele cu jetoane nu mai funcționează, banii circulă, e nebunie, cui îi mai pasă că a dat 50 de lei pe un pahar cu 250 ml de bere, când a stat la coadă două ore și moare de sete?

Și, ce e mai important, când e nebunie și aglomerație, oamenii nu mai dau atenție când se fac furturi cu așa zisul line-up spectaculos, care lineup nu e, de fapt. Atunci când doi din artiștii care ți-au vândut biletele nu mai vin, anunțând fix când e festivalul, fiind grav bolnavi, dar reușind ca, peste 2 zile, să țină concertul din Glastonbury, ceva pute și e putred rău. E ca și cum organizatorii Saga ar fi vândut bilete știind dinainte că nu vine lineupul.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.