Încerc să pun la punct un ghid pentru începătorii în Black Friday.  Știu, e ceva nou pentru voi, dar eu am soluția pentru durerea voastră.

1. Nu fi un cumpărător caracterizat de impulsul de moment, pentru că o să mori de foame restul anului, având în brațe 10 carduri de memorie și vreo 2 tablete ieftine. Fă-ți o listă exhaustivă din timp, cu tot ce ai avea nevoie și te-ar interesa.

2. Adaugă în coșul de produse al magazinului preferat, (eMAG, la subsemnatul) tot ce vrei să cumperi. Va fi mai simplu să elimini produsele fără reduceri, apăsând un X, decât să le cauți de nebun fix în același moment cu alte câteva milioane de oameni.

3. Informează-te din timp despre politica de retur a magazinului și, ce e mai important, timpul de livrare de Black Friday. Reține, va fi un număr uriaș de comenzi, livrarea se va putea întinde și pe 2 săptămâni, în unele cazuri și magazine. eMAG va livra toate comenzile până pe 30 noiembrie.

4. Informează-te dacă magazinul tău preferat are livrare gratuită. Poate fi un atu puternic, atunci când cumperi produse destul de ieftine, iar transportul te va costa un minim de 20 de lei.

5. Stabilește din timp dacă magazinele oferă posibilitatea de a trimite cadouri celor apropiati. Asta va însemna 2 lucruri. Că se vor ocupa direct de livrare și că nu vor strecura factura în pachetul cadou, ca să vă faceți de rușine când va fi livrat.

6. Dacă ești sigur de magazinele de unde cumperi, ai grijă să ai bani pe card și să plătești cu cardul. Multe magazine prioritizează livrările în funcție de plata prin card. Dacă nu știați, trăim încă în vremurile în care oameni inteligenți se distrează făcând comenzi false, cu plata ramburs. Prin urmare, asigură-ți produsul, plătindu-l dinainte.

7.  eMAG va avea super oferte de la IT, mobile, foto, produse de îngrijire personală și cosmetice, până la cărţi, jucării, Petshop, produse pentru casă şi grădină.

8. Dacă aveți nelămuriri și sunați la relații cu clienți sau în magazinele fizice, nu uitați să fiți drăguți. În acea zi, acei oameni au de sute de ori mai multe comenzi decât într-o zi normală. E greu, dacă nu imposibil, ca totul să meargă ceas, iar punând stres pe un angajat nevinovat, nu veți face să fie mai bine, ci dimpotrivă. Să fie mai prost.

9. Și nu uita. Dimineața se dau drumul la reduceri. Dacă nu ești primul, pierzi reducerea.

10. Pe ei, pe ei, pe…browserele lor.

 

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.