A venit, a venit toamna, acoperă-mi inima cu ceva, cu umbra unui capac Delimano sau mai bine cu Oala ta.

A venit toamna. Soarele nu mai arde cu atâta putere, tata muncește pe tractor iar mama e la câmp, mulge boul.

Pentru că hypermarketurile din românia, accentuez, din românia, nu românești, nu vând produse românești la raft, la noi degeaba vine toamna. Ok, vinzi mere grecești primăvara. Sau pepeni sau roșii.

Dar toamna, când sunt recoltele la noi, când toate fructele se coc, de ce la raft avem în continuare nelipsitele mere turcești și olandeze și strugurii italieni?

Aș vrea să facem ceva, nu știu exact ce, o inițiativă cetățenească sau să ne contactăm dracului deputatul sau senatorul de circumscripție, să promoveze o lege prin care hypermarketurile să fie obligate să vândă produse alimentare românești, cumpărate din românia.

Mai dă-o naibii de călătorie cu buletinul în UE, că mi s-a acrit să mănânc piersici grecești, cu gust de burete și struguri italienești cu sâmbure cât jumătate de strugure. Sau pepeni din Dubai, în timp ce ăia la Dăbuleni stau cu tonele de pepeni și se strică.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.