Mă uitam la clipul ăsta de mai jos, despre cum trei localități au scris celor de la Vodafone să le aducă și lor internet, să intre și ei în rând cu lumea, să poată avea acces la informație.

Nu ai nevoie de mult ca să-ți dai seama că internetul de mare viteză a devenit un drept fundamental, nevoia de comunicare și de interconectare a oamenilor prin conexiuni de mare viteză nu mai este de mult un moft, ci o nevoie reală.

Părinții au nevoie să vorbească cu copiii lor, copiii au nevoie de conexiune bună pentru școală și studiu, practic, dacă nu ai acces la internet, in zilele noastre, ești izolat complet.

De lucrul ăsta ne-a convins și mai tare pandemia, anul 2020 fiind unul în care am fost nevoiți să ne digitalizăm cu adevărat, nu doar declarativ.

Asta a făcut și Vodafone, din martie 2020 încoace. A pus umărul la digitalizarea românilor și a extins acoperirea rețelei mobile cu un număr de peste 700 de stații 4G, asigurând conectarea la servicii de voce și date mobile pentru aproximativ 150.000 de locuitori din 158 de localități din mediul rural.

În prezent, Vodafone asigură o acoperire cu servicii de comunicații pentru 96% din populația din mediul rural, oferind acces la  servicii de voce și internet fixe și mobile pentru unele dintre cele mai izolate comunități din România. În paralel,  Vodafone și-a extins și rețeaua fixă pentru 21.000 de gospodării din mediul rural. 

Facem pași înainte si, cateodata nici nu stim ca îi facem, ne dăm doar seama ca ne este mai bine.

Si asta e bine.

Doresc sa precizez ceva, in afara articolului. Ati ajuns ca aia care se plangeau la tv in 1990 ca nu au butelie. Orice postare se transforma intr-o lunga plangere a fiecaruia care are o frustrare. Postarile devin moderate manual, de catre mine. Multumesc.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.