Cel mai mare rău pe care Ceaușescu a putut să îl facă rromâniei a fost să îi transforme pe toți sătenii în orășeni. Un bloc mic de 2 etaje, pac, gata orașul. Nu mai e comuna Corlăteni, e orașul Corlăteni, de lângă municipiul Dorohoi.

Astfel, toți rupții-n spate au realizat că ei de fapt sunt orășeni iar mirosul de balegă din comuna natală nu le mai suferă. Așa că s-au mutat în localitatea reședință de judet, cu arme și bagaje, uneori și cu cățel și purcel. Nu râdeți, în Constanța știu unii care creșteau ditamai gâștele pe balcon.


Acum, dezastru. Foștii țărani, actuali orășeni, nu se pot adapta la ritmul orașului. Pe vremea răposatului se descurcau, că li se dădeau bani de la buget. Salariu era salariu, griji zero.
Salariu nu mai e, că na, reduce boc totul. Costurile de locuit în oraș sunt mari, impozitele sunt mari, factura la întreținere e mare. Termocentrala nu mai dă apă caldă și căldură moka.

Soluția salvatoare? STATUL frate! Statul să se bage și să ne ajute, să ne plătească datoriile, iar noi să o ducem în continuare la fel.

NU BĂ ȚARANILOR! Că statul ăla înseamnă și banii mei. Iar eu nu sunt de acord ca acei bani, în loc să se ducă în învățământ sau sănătate, să se ducă la niște lăuze leneșe ca voi.

Nu ai bani să plătești factura la întreținere? Du-te-n puii mei la țară! Vinde apartamentul, ia-ți o casă și apucă-te de agricultură. De forță de muncă în agricultură e nevoie oricând.
A, nu o să iei pe apartament atâta cât ai citit tu pe conso imobiliare? Aiaq e, pățăști. Îl vinzi la prețul pieței, că așa se reglează cererea și oferta. Adu-ți aminte, țarane, că tu ai dat pe el 11 000 lei plătibili în rate, adică aproximativ vreo 6 salarii ceaușiste. Acum tu vrei contravaloarea unui milion de salarii, că așa ai auzit tu că e prețul zonei.

Ești bătrân, nu ai bani să plătești întreținerea? Vinde și mută-te acolo unde îți permiți să trăiești! Nu aștepta ca eu să îți plătesc tot timpul întreținerea, gazul, refacerea fațadei, doar pentru că tu vrei să locuiești ultracentral, să nu plătești nici un impozit, să ți se deconteze tot, cu motivația că tu nu te poți muta la țară, că tu aici ai prieteni, că tu aici ai spitale. Și la țară sunt bătrâni. Ei cum se descurcă, mor ca șoarecii pe marginea șanțului?

O am pe bătrâna de vizavi, are 80 de ani, o pensie de mizerie, tot timpul cere de mâncare de la vecini. Dar stă într-un apartament de 70 mp, pe care ar lua ușor cel puțin 60 000 de euro. Bani din care ar putea trăi ca o regină undeva într-un oraș mai mic sau într-un sat. Dar nu, ea preferă să cerșească de mâncare de la unii și de la alții. Stă în București, ce mușchiu ei.

Da, știu, educația voastră proto-comunistă vă va face să sughițați de nervi când veți citi asta. Cum dragă să gândești așa? Ce cruzime!
Nu mă, nu e cruzime.
În orice loc civilizat din lumea asta, când o duci mai greu și nu mai reușești să te descurci, te muți într-un loc unde ai cheltuieli mai mici și încerci să te refaci, să îți fie mai bine.

Doar în rromânia, dacă o duci mai rău, trebuie ca statul să îți dea bani.
Că statul tipărește euro fix pentru figurile tale.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.