Bunicul meu a fost cea mai puternică persoană cunoscută de mine vreodată. PNL-ist până la moarte, a mers la 80 ani până la București, să îi spună lui Câmpeanu că e o cârpă. Încă avea carnetul de membru de pe vremea când se bătea pe burtă cu Maniu & friends.

A fost pe front, a fost prizonier la nemți, după aceea la ruși. A venit acasă doar ca să își găsească gospodăria făcută praf de către comuniști. Aparent între timp se înrolase în cooperativă. I-au luat tot ce avea, l-au numit chiabur, l-au trimis la săpat canale.

S-a întors alb în cap și a luat-o de la început. Pentru că avea familie, avea copii care aveau nevoie de ei. A muncit pentru ca toți să aibă parte de o viață mai bună decât a lui. Deși ar fi fost greu, copiii fiindu-i dați afară din facultate. Erau copii de chiaburi, nu aveau ce căuta la școală.

Am în fața ochilor în orice moment cum alerga să prindă un cal, pe toloaca din fața curții. Avea 87 de ani. La vârsta aceea, copiii, nepoții și strănepoții săi încă primeau de la el ajutor în bani și produse. Nu că ei ar fi avut nevoie, nu. El avea nevoie să știe că încă are un rost în familia sa.

Nu voi putea vreodată să mă ridic la nivelul său, nici gând de asta. În primul rând nu sper să trăiesc până la 87 de ani și al doilea, mi-e frică de cai de mor. :mrgreen: Dar încerc și voi încerca tot restul vieții mele. Pentru că am deja un standard ridicat în fața mea. Pentru că am familia mea, pentru că ei au nevoie de mine iar eu am un rost în viață doar dacă ei sunt fericiți.

Am scris acest articol la rugamintea celor de la INKA. Va aduceti aminte, bautura aia din copilarie care mirosea a cafea dar nu era cafea. Acum, Inka se gaseste bine mersi in rafturile supermarketurilor , la fel de bună și la fel de recomandabilă oricui, neconținând nici un pic de cofeină. Si incearca sa le comunice oamenilor ca fiecare suntem importanti pentru familiile noastre, ca fiecare dintre noi avem o influenta sau alta asupra celor din jur, ca fiecare lasam ceva in urma noastra si facem ceva cu semnificatie (ajutam, inspiram, educam, incurajam, sustinem).

Bun, dacă și tu ai un rost în familia ta sau dacă cineva din familia ta este cineva despre care merită să povestești, pune asta într-un comentariu. Prin tragere la sorti, 2 comentatori vor primi produse Inka si cate o rama foto digitală.

LE: Câștigători sunt Gigi Contra și Dragoș Bunea.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.