coada bancomat

Stau în cuviosul sat Pantelimon, leagănul ulițelor desfundate și al jegului. Mai departe și mai nasol decât mine stau doar ardelenii, fie-le numele binecuvântat. Și totuși, vă rog să mă credeți, nu cred că am 100 de lei în casă. Pentru că absolut oricunde mă duc, pot să plătesc cu cardul. Inclusiv la chișcul aferent străzii mele există POS, cu un amărât de 3G pe el.

Mă gândeam la asta uitându-mă la pantelimonezii eleganți, ce se duc la bancomatul de lângă Mega, scot bani, după care intră alături, la Gaz Sud și își plătesc factura cu banii respectivi. Deși acolo există POS, mare și frumos. Plata rapidă și fără efort, mult mai comod decât cu lei.

Care e motivul care mână hoardele de români ca, în fiecare lună, la salariu, să stea la cozi la bancomate ca să își scoată banii? Nu știu, am refuzat demult să încerc să înțeleg poporul ăsta. Vali îmi explica faptul că nu înțelegem tâmpismele de gen pentru că avem și sânge străin în vine, nu doar clasicul miere, mazăre, mânz.

Posibil, ce să zic.

Retragerile de numerar continuă să domine tranzacţiile cu carduri în România, în trimestrul IV al anului trecut, atât ca număr de operaţiuni, cât şi ca valoare a tranzacţiilor.