agenti imobiliari hoti

În ultima perioadă am fost destul de ocupat, printre altele căutând și un apartament de cumpărat.
Teoria îmi spunea că îmi doresc un apartament într-un ansamblu rezidențial. Din motive de oameni diferiți, de nevoie de loc de parcare, de casă nouă, nu betoane comuniste și altele.

Practica în schimb, ne omoară. Pentru că.

Agenții impobiliari sunt niște șnapani

Toți. Și îmi asum această firmație. Absolut toți agenții imobiliari cu care m-am întâlnit au încercat să mă prostească cu câte ceva.

Și aici nu o să vorbesc de principiul dublei reprezentări, care e o mizerie și practic avantajează doar agenția imobiliară, care încearcă să stoarcă cât mai mulți bani pentru ea.

Ci de simpla tentativă de fraierire a clientului.

Anunțurile sunt întotdeauna tentante.

Popești Leordeni, în spate la Lidl. Dap. Pare interesant. Ajungi acolo și constați că, în spate la Lidl este de fapt în marginea Popeștiului, cam la 2-3 kilometri de Lidl, pe o străduță de 4 metri lățime, desfundată și plină de mașini, gunoaie, câini și concetățeni gata de zbor.

Și surpriză, blocul este în construcție. Dar stați liniștit, dacă dați un avans masiv, maxim în 50 de zile vă mutați în casa nouă, casa dumneavoastră. O să puteți intra aici și o să spuneți Gata, sunt acasă.

Desigur, agentul știa de la început că eu caut un apartament terminat și finisat. Probabil ne-am înțeles greșit. Dar nu e problemă. Mai am unul, E ULTIMUL, vă spun, pe Metalurgiei, la jumătatea distanței dintre Metro și Grand Arena.

Ok, hai și acolo.
De fapt, Metalurgiei este un drum care dă în Metalurgiei, nu mai lung de vreo 4 km, iar complexul este undeva în câmp. Serios, câmp peste tot, fără exagerare. Și da, blocul e terminat. Pe afară, pe interior nu. Dar e mai terminat decât cel de dinainte, din Popești. Costă doar 39 000, dar priviți ce spațios este, la cei 44 de metri pătrați ai săi. Pe hol nu au loc să treacă doi oameni, unul trebuie să se bage într-o cameră.

Siturile de imobiliare sunt pline de anunțuri false

La un moment dat, mi s-a acrit atât de tare de tot, încât am renunțat să mai caut apartamente în rezidențiale. Ori prețuri uriașe, nesusținute de nimic, ori doar nesimțire pe față. Și am schimbat filtrul de căutare pe anunțul.ro și imobiliare.ro, căutând doar case construite până în 2000.

N-o să vă vină să credeți, dar agenții s-au gândit și ei la asta. Iar anunțurile au fost modelate în așa fel încât să răspundă căutării. Nu mai e apartament în rezidențial, e bloc nou, după 1990, spațios, alea. Surpriză, când suni, afli că e într-un rezidențial, construit în 2014. Am ajuns până acolo încât am sunat același agent de câteva ori, pe baza anunțurilor false.

Chiar și colegul Jerome, care are un apartament de vânzare, a pățit-o. I-au furat anunțul, text și poze, și i l-au pus la un preț cu 8 000 de euro mai mic. Doar că, fiind hoți ȘI proști, au copiat anunțul cu tot cu număr de telefon și așa a ajuns Jerome să facă drumuri aiurea pe la apartament. Când a sunat și el la agenția respectivă să întrebe dacă mai e valabil anunțul, A, s-a dat astăzi, dar avem același tip, aceeași zonă, nu e problemă, dacă sunteți hotărât, rezolvăm.

Concluzie

Agenții imobiliari sunt niște șnapani. Mizerabili, chiar. Până când nu va exista o lege care să interzică agentului să reprezinte, în aceeași tranzacție, și cumpărătorul, și vânzătorul, nimic nu se va schimba, tot doar hoți venali vor fi pe piață, prețurile vor fi susținute artificial și toată lumea va pierde.

Doar agenții vor câștiga.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.