Bine, ei de fapt vor să spună altceva, dar noi trebuie să tratăm cauza, nu efectul, nu punem boii în spatele căruței și nici înaintea vacii, ci trebuie puși între hulube, dacă mă-nțelegeți.

Desigur, pot fi invocate multe motive. Biserica o să spună că păcatul malahiei, sodomiei și al ăăăă…oralității, pentru că nu produc prunci și nimeni nu a mai încercat șmecheria mamei copilului lui Boris Becker.

Coaliția pentru familie o să spună că de vină sunt homosexualii, care s-au înmulțit și strică tineretul și, din cauza asta, nu se mai face sex ca pe vremuri, să facem referendum pentru a legaliza sexul cu femei de orice vârstă, doar să aibă ovare active.

Politicienii vor spune că este din cauza faptului că femeile beneficiază de facilitatea de a avorta, lucru care, iată, a ajuns să ne afecteze și cine o să mai plătească pensiile speciale ale parlamentarilor, polițiștilor și judecătorilor, dacă femeile vor mai face avort?

Noi spunem că statul român, în integralitatea sa, nu susține familia și natalitatea în niciun fel. În românia nu există creșe și grădinițe de stat suficiente. Nu, suficient e impropriu spus, mai degrabă nu există, în București și în alte orașe mari nici măcar nu ai șansa de a-ți duce copilul la creșă sau grădiniță. Desigur, tot statul favorizează și te împinge spre instituțiile private. Eu știu oameni care câștigă, împreună, 3000 de lei. O creșă/grădiniță privată costa 1600 de lei.

Statul român oferă condiții de măcelărie în spitale, nașterile se fac cu șpagă, fără discuție, iar persoanele care au un venit mediu sunt împinse să nască neapărat la privat, unde o naștere este în jur de 2000 spre 3000 de euro, funcție de cât îți permiți. Asta deși toți plătim asigurările medicale obligatorii. În loc să asigure mizeria aia de 2 ani de concediu pentru părinți, ar fi trebuit să asigure obligativitatea creșelor și grădinițelor pentru fabrici, uzine, mari platforme industriale, clădiri de birouri. Oamenii ar prefera să vină la muncă și să se dezvolte profesional, decât să piardă timpul acasă pe bani de mizerie, precum o fac majoritatea. Degeaba oferi tu venituri de reintegrare profesională, când copilul ăla nu are unde sta cât timp părintele se reintegrează.

Statul român îngreunează viața tinerilor, începând cu terminarea liceului. Liceele și facultățile nu sunt decât fabrici de diplome, facultățile românești sunt un căcat pe plan internațional, pentru că sunt populate de boșorogi decrepiți care nu fac decât să îi tragă înapoi pe studenți.

Astfel, după absolvire, diplomele sunt un mare căcat, care nu valorează nimic, nicăieri. În 1986, un muncitor bărbat câștiga între 5-7000 de lei, femeile între 2500-și 4000. Un apartament cu 2 camere normal, fără fițe, costa 77 000 de lei. Calculați cât trebuia să muncească atunci un muncitor și cât ar trebui să muncească acum pentru a cumpăra un apartament. Logica fiind că tinerii sunt ocupați să supraviețuiască și să plătească prezervative ultrascumpe, în cazul în care ajung să mai facă sex.

Deci da, cum vă spuneam, când veți citi, zilele următoare, cum fiecare șacal de ăsta va refula pe câte una din categoriile sociale care muncesc, nu ca ei, să știți, de fapt, cine este de vină.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

32 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Chinuitor cand nu ai cu cine sa lasi copilul cand e bolnav de ex si tu trebuie sa muncesti! Noi suntem un caz fericit, amandoi muncim de acasa si gasim intelegere la angajator in astfel de situatii.
    Apropo de stimulentul de insertie, daca iti schimbi job ul TREBUIE sa ai continuitate altfelnu mai ptimesti. Gen, daca azi ai terminat la nr1, maine incepi la nr 2. Nu a stiut sa imi explic3 de ce statul asta tampit s ar fi cacat atat pe el daca as fi avut 3 zile pauza intre job uri. Si mai sunt zone in care statul te penalizeaza daca ai pauza catvea zile intre job uri…

    • #2

      Între timp s-a schimbat. Trebuie sa ai lucrate 12 luni (continue?) in ultimele 24.

  2. #3

    Când am conștientizat că lumea nu s-a organizat să iradieze niște neni, politruci (cripto)comuniști și securiști (+colaboratori), am știut de atunci că nu trăim și nu vom trăi normal.

    Asta e prețul „să nu omori că te pedepsește dzeu și nu ai sfletu curat” și alte manipulări psihice de dociliere în masă.

    Asta e… a fost mai important să informezi securitatea sau să lucrezi la securitate că un coleg sau membru al familiei a făcut o glumă despre regim și partid, decât să spargi craniile celor care au impus un asemenea regim, împreună cu succesorii lor.

    Lucrurile nu se vor schimba, ever, stați liniștiți. Când bătrânii vor muri și copii, nepoții/nepoatele fac rocada puterii, înainte să moară, vor rânji cu gândul „Aham, le-am făcut-o la toți, să mă țină minte.

  3. #4

    și aș mai adăuga ceva – mai nou observ la unii tineri că efectiv nu-și doresc copii. e o categorie, ce-i drept nu foarte extinsă, care valorizează mai mult city break-uri, poze pe instagram, ieșirile în centrul vechi, la munte, un telefon scump – toate acestea ca o dependență absolută de aprecierile bulei care a înlocuit tangența cu unele lucruri firești. nu o spun în spiritul unei judecăți, sau în notă conservatoare, doar ca o constatare greu de înțeles.

    • #5

      “Nu o spui in spiritul unei judecati” dar fix asa suna.

    • #6

      Nu o spui in spiritul unei judecati sau in nota conservatoare, dar nu intelegi cum de unii nu-si doresc copii si au alte preocupari sau intrebuintari ale timpului si banilor lor?

      Nu o spun in spiritul unei judecati sau in nota novatoare, dar nu inteleg cum de unii nu-si doresc city breakuri, poze pe instagram, iesiri in centrul vechi, la munte sau un telefon scump, ci isi doresc copii, ca o dependenta absoluta de a bifa obligatia sociala de a avea mostenitori.

    • #7

      suntem in pericol de disparitie ca rasa?tre sa marcam cu totii minim 2 boraci?sau stai,tanjesti cumva un city brake dar nu poti din cauza copiilor si acum doar cauti scuze?

    • #8

      “Unele lucruri firesti” – ca sa te credem ca nu comentezi in spiritul unei judecati, poti clarifica, te rog la ce lucruri firesti te-ai referit?
      In plus, as zice ca firesc ar fi sa poti avea si city break-uri, iesiri la munte, poate, telfon scump și copil. Mi s-ar parea absolut firesc sa poti avea si copil si o viata plina de alte lucruri/hobby-uri care te fac fericit, si la fel de firesc ar fi sa nu mai consideri ca e normal sa ai ori una ori alta.

    • #9

      nu e judecată – e doar nedumerire. sunt opțiuni asumate de a nu avea copii și nu e nimic în neregulă cu acest lucru, nici măcar nu le discutăm că e de prost gust și lipsa de orice formă de respect la adresa celorlalți în a le judeca opțiunile asumate. eu vorbesc despre o categorie de tineri care-s atrași într-un vortex al imaginii de viață “cool” – care se hrănesc cu confirmări reciproce în bulă similar unui joc pirmaidal. și neglijează un lucru atât de firesc precum cel de a avea copii, care, poate nu mă credeți, e cel mai “cool” lucru posibil. eu mă refer la cei care intră în acest vortex social-media al autoconfirmării și pe la 35-40 se trezesc într-o situație de derivă. criptorealizări existențiale care nu pot fi materializate din păcate, dar sunt acolo, în scenariul atent construit al imaginii publice virtuale. a avea copii este printre puținele lucruri care te salvează de la această criptoexistență virtuală deoarece cu ei trebuie să fii cât se poate de real. și nu alunecați pe panta aceea a interpretării cum că dacă ai copii gata cu orice călătorie, distracție etc. ar fi trist să se întâmple așa.

  4. #10

    Statul român aka Infractoru’ Puțămoale este primul care pune piedici românului de la naștere.

  5. #11

    Cum rămâne cu trendul din SUA unde, indiferent dacă ești vinovat sau nu, femeia are dreptate, trend care se extinde peste tot în lume?
    Cum rămâne faptul că vrei sau nu vrei să faci copii, femeia rămâne gravidă și fără acordul tău iar apoi scoate coarne și emite pretenții din care rezultă că ea are doar drepturi, nu și obligații?
    Cum rămâne cu faptul că în cazul unui divorț îți ia jumătate din avere iar dacă mai ai și un copil te lasă în curul gol la propriu și copilul îl ia ea că e mamă, indiferent cum se poartă și cum s-a purtat cu el și indiferent dacă este iubită mai mult de copil sau nu, urmând ca din acel moment să fie înfierat împotriva propriului tată chiar de către ea? Și asta cu jumătate din avere e un moft, în SUA campionul mondial la poker Phil Ivey când a divorțat trebuia să-i plătească lunar fostei soții un fel de salariu, indiferent dacă ea avea sau nu serviciu, și nici măcar nu aveau copii și era obligat să plătească pensia asta până ce ea se căsătorește oficial că altfel ea poate să stea așa cu altul și tu îi trimiți bani ca un prost ca să îi susții. Și pentru ce? Ce pagubă i-a produs așa de mare de trebuie bărbatul să plătească un fel de pensie fostei soții chiar dacă nu are copii cu ea? Asta este doar în unele state, căutați cazul și vedeți că e așa. Și trendul ăsta se extinde și devine din ce în ce mai mult o realitate peste tot. Și la noi dacă îi expui uneia situația asta cu pensia păi dă un pic ochii peste cap și îți spune “păi mi se pare normal” dar dacă o întrebi de ce i se pare normal nu are idee să-ți zică.
    În altă ordine de idei, la noi în România dacă faci un copil ești la mâna romârlanilor: educatoarea care vrea bani, învățătoarea care vrea bani, profesorii care vor bani altfel îi pune note proaste și apoi mai are șansa să ajungă la un liceu sau la o facultate bună din părți și așa mai departe. Și banii ăștia nu sunt ceruți discret ci la modul “copii, mâine este ziua mea de naștere/nume etc. ia să veniți voi fiecare cu câte 50-100-ANY lei cadou”. Uite așa, fiindcă se poate. Nu mai zic dacă mai ai și fată că trebuie să stai cu inima cât un purice la câte se întâmplă în România și câți pești și proxeneți și interlopi care lucrează mâna în mână cu poliția și cu parlamentarii, să ne amintim doar de Caracal și cu asta am spus tot. Și nu vă gândiți că tot ce a fost la Caracal se întâmplă doar la Caracal în rest “suntem o țară sigură” doar mai explodează câte o bombă.
    Și tinerilor ce le oferă statul român că trebuie să se ducă în alte țări că aici mir de foame și sistemul este îmbâcsit și corupt și plin de pile și relații la toate nivelurile?
    Nu mai spun de ura, invidia și disprețul de care dau dovadă toți românii.

    • #12

      @Crimsonware: drept urmare a matriarhatului forțat din „Family Court” din USA, mișcarea MGTOW se extinde tot mai mult și mai rapid.

      www.youtube.com/watch?v=91kriWQSfbk

    • #13

      Pari relaxat, e o expunere facuta fara stres.
      Doar ca nu, lumea nu e asa de rea. E super simplu sa vezi doar mizeriile. De fapt e foarte departe de ce spui tu aici.
      Si Cetin a exagerat putin pt a sublinia niste chestii corecte si necesare, doar ca de fapt scaderea natalitatii e perfect normala odata cu cresterea nivelului de trai. Iar prin romanica a cam crescut, greu, chinuit, dar a crescut. Pot sa faca spitale,crese, gradinite, chestii frumoase si tot nu va creste cu mult productia de copii. Nu se da contorul peste cap.

    • #14

      @Ender: am mai auzit părerea asta cum că a crescut nivelul de trai și gata tinerii preferă să trăiască în loc să puiască (ce rimează!).
      Și nu creșterea nivelului de trai este motivul ci, pe lângă cele enumerate mai sus de mine, mai este și șansa acelui copil de a avea un viitor.
      Înainte se făceau doar două clase, cine avea patru clase era considerat deștept, asta pe vremea bunicilor noștri, apoi cine avea liceul era considerat deștept iar acum faci și două facultăți și tot mori de foame că nu te angajează nimeni.
      De ce se opreau oamenii înainte la doar două sau la patru clase sau la opt clase că doar doctori și profesori erau și înainte și nu erau cu două clase ci aveau facultate?
      Răspunsul este fiindcă le era de ajuns și două sau patru sau opt (hă, hă, mult!) era considerat de ajuns fiindcă aveai șansa la viață, puteai trăi fericit și să ai ce-ți trebuie și tu și copiii tăi. Și, după cum vezi, asta nu ține de nivelul de trai crescut fiindcă asta se întâmpla în perioada interbelică și postbelică și știm cu toții că România a sărit de fiecare dată în barca aia care se scufundă, deci se poate deduce care era nivelul de trai și că de fapt niciodată nu am dus-o bine. Și totuși lumea făcea copii și puține studii, azi se fac multe studii și nu se mai fac copii. De ce? Fiindcă nu au un viitor. Este bunăstare dar tinerii se uită la ei și văd că au șapte facultăți și tot nu reușesc să-și găsească un loc de muncă, crezi tu că îi poți convinge că pentru copiii lor situația va sta altfel, mai ales când vezi, cum spuneam și mai sus, sistemul este îmbâcsit și nu si nici o șansă fiindcă doctorii și-i fac pe ai lor tot doctori, avocații tot avocați, judecători tot judecători, politicienii le găsesc un loc tot la ai lor, profesorii la fel și așa mai departe? După cum vezi este un sistem închis, blocat, în care nu ai nici o șansă tu, la ce să-ți mai faci și copii? Ca să sape șanțuri cu trei facultăți? În curând în România se va ajunge la un sistem bazat pe caste, cum era în India pe vremuri. De asta este și migrația asta exagerată de suntem a doua țară după Siria la migrație, și acolo este război, fiindcă dacă nu ești din castă nu ai nici o șansă!

    • #15

      raspunsul e, de fapt, pentru ca nu aveau acces la invatamant. know your history si nu mai vorbi din ce crezi tu

    • #16

      @Arhi: da, ai dreptate. Nu m-am gândit la asta. Greșeala mea. Dar chiar și așa, șansa de a avea un viitor este mai mică astăzi comparativ cu atunci, deși nivelul de trai a crescut și deși lumea face mai multe studii decât atunci. Despre asta ce părere ai?

    • #17

      comparativ cu atunci? pai atunci nu aveai viitor, doar traiai si atat, locul tau era sa fii iobag.

    • #18

      Până să ajungă România la pensie de întreținere pt fosta nevastă just because, o să mai curgă apă pe Dunăre. Așa, un diluviu.
      Noi suntem încă la violență domestică, ea a fost de vină că au violat-o 7, fetițe de 10 ani îmbrăcate provocator și ordine de protecție încălcate.

      Și cât de fericiți și reușiți trăiau aia cu 2 clase, că locuiau cu tot cu vaca și porcul într-o singură încăpere și făceau 10-12 copii ca să trăiască 2-3. Yeah, aveau o viață al dracu’ de bună cu alea 2 clase.

      Dacă te citește careva care n-a citit o carte și/sau o știre, poate te crede.

    • #19

      “educatoarea care vrea bani, învățătoarea care vrea bani, profesorii care vor bani altfel îi pune note proaste și apoi mai are șansa să ajungă la un liceu sau la o facultate bună din părți și așa mai departe”. Chiar ma gândeam acum sa merg pe cale ierarhică, de la educatoare la profesor, să-mi deconteze toate notele nemeritate! Așa gândire de Șoșoacă de la un vizionar? Deci tu erai ăla, de n-a reușit în viață, din cauză că n-au avut ai tăi un cartuș necartonat de kent8

  6. #20

    In aia cu malahia exista ceva adevar (pe scurt, sunt unii care ajung sa prefere sa-si puna ei ce pornache/ jucarica vor ei decat sa cunoasca o femeie adevarata; preferabil sa fie fata mare, dar sa stie deja din pubertate sa se-ncovoieze corect), dar sustin 100% ipoteza statului care nu face nimic in sensul asta. Ba chiar dimpotriva.

  7. #23

    “Asta deși toți plătim asigurările medicale obligatorii”

    Am râs puțin

  8. #24

    fraza care incepe cu ”in 1986” si urmatoarea sunt cel putin discutabile!

    • #25

      Salariul mediu a evoluat in anii ’80 de la 2200 pana la 3000 lei (pressone.ro/cum-munceau-romanii-pana-in-1989).

      Cam in toate domeniile salariul crestea in functie de vechime, asa ca un muncitor tanar avea probabil sub salariul mediu, in nici un caz 5000. Poate 3-4000 in situatii speciale (Cernavoda, miner) dar chiar si asa nu avea cum sa ajunga la 5000. Eventual daca reusea niste smecherii (furt de piese), sau sa faca cate ceva pe langa serviciu.

  9. #26

    Unde ai vazut tu salariile alea inainte de ’89 boss ? La centrala la Cernavoda ?
    Tata lacatus cazangiu, sef de formatie, cu categoria a-7-a speciala cred ca avea undeva la 4000, iar mama macaragiu pe pod rulant la 24 de metri inaltime, avea pina in 3000. Ne descurcam ca sa zic asa onorabil dar fara nici un fel de figuri, singurul lux erau meditatille pentru mine si sora mea.

    • #27

      Boss, muncitori cu ceva” grade” ( epoleti) .

  10. #28

    Comparatia cu salariile si preturile pre 89 n-are nici un sens sau relevanta, erau salarii si preturi stabilite de partid fara legatura cu munca, pregatirea, eficienta si costurile ecomomiei.

    • #29

      Nu ca azi cand salariul unui bugetar reflecta pe deplin munca, pregatirea, eficienta si ce ar mai fi de completat.

  11. #30

    Boss, muncitori cu ceva” grade” ( epoleti) .

  12. #31

    Ou sont les futaille d’antan?

    • #32

      Ou est Mainthun să aprecieze franceza și licența poetică?! 🙂