Nu de alta, dar din 2020 nu se vor mai acorda recompense pentru cei ce donează sânge, așa cum se face acum. Stați, nu îl înjurați pe Dragnea, că nu e el de vină, e o directivă europeană care este obligatorie și trebuie transpusă în fapte.
Problema este că, în românia, din cei 2% donatori (în austria sunt 66%, ca să înțelegeți diferența), există un procent care se duc acolo pentru masa aia caldă care o primesc sau ce naiba beneficii au ei acolo. Și procentul acela salvează vieți

Salva, mai bine zis, pentru că oficialii de la Bruxelles au pus ordine și în această problemă spinoasă, așa cum au pus, acum mai mulți ani, ordine în problema morcovilor și castraveților strâmbi, care nu mai aveau voie să fie comercializați.

Voi fi foarte curios cum va merge donarea după data fatidică. Pentru că și așa sunt puține centre, se așteaptă extrem de mult timp pentru o donare, personalul e format din aceleași asistente nesimțite pe care le găsești și în spitale, mizeria e cât casa peste tot și nu există NICĂIERI o campanie de informare pentru asta. O campanie reală, nu mizerii de alea de spălat bani prin Crucea Roșie. O campanie de conștientizare, o chestie care să fie obligatoriu băgată prin primării, biserici, școli, peste tot unde oamenii trebuie să învețe că sângele este necesar și că este, fizic, viață.

În rest, eu voi rămâne pe veci cu amintirea de neșters a mizerabilei asistente care m-a luat de la intrare cu Aici nu se vine în pantaloni scurți, după care nu mi-a permis să donez pentru că Ai tatuaj, vă știu eu pe golanii ăștia tatuați. Argumentele că e vechi de ani au fost irelevante, faptul că aveam pantaloni scurți era singura mea golăneală, pentru că erau 100 de grade afară, eu de fapt fiind mai aproape de 40 de ani decât de 30.

În fine, chiar dacă acum nu mai pot dona, dacă aveți nervi, răbdare și sânge în plus, mergeți și donați. Sunt oameni care au nevoie de sânge, sunt copii, sunt femei și din altă parte nu va veni. Treceți pestge nesimțirea personalului medical care vă face favoarea de a vă lua donația, gândiți-vă că e un scop mai înalt decât niște români stricați de anii de pesede.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.