Unul din apartamentele pe care le dețin în românia este cumpărat prin credit Prima Casă, cu ROBOR variabil, luat pe vremea când ROBOR era ceva gen 0.7. Mi-a convenit, îmi permit rata, îmi permit creșterea de robor, mai ales că, chiar și după ce s-a cvintuplat ROBOR-ul, este cam vreo 30% din ce aș plăti pe o chirie la un asemenea apartament.

Anyway, citeam ieri, el fugitivo, despre piața imobiliară.

Iarăși o întreagă jelanie despre oamenii care, sărmanii, nu mai pot să își plătească ratele. Acum, să îmi fie cu iertare, sunt pornit împotriva băncilor ca oricare dintre noi, dar când vorbim de credite Prima Casă, condițiile și dobânzile sunt relativ identice, băncile nu au nicio problemă, sunt credite garantate de stat.

Orce om i-e frică de ROBOR, nu? Serios vorbind, când cumperi o casă și exponentul pe baza căruia îți este calculată rata e APROAPE DE ZERO, tu nu te gândești nicio secundă că, MAI MULT CA SIGUR, la un moment dat va crește? Oricât de analfabet, iliterat, sărac sau pesedist ai fi, e un calcul sumar pe care ar trebui să îl facă oricine.

Pe de altă parte, avantajul este că creditele tip Prima Casă chiar pot fi date foarte ușor în plată, pentru că băncile nu se mai îndreaptă spre debitor, ci își încasează garanția de la stat. Iar statul, fiind un mamut mare, drept și bun, îi va accepta sărmanului om casa, fără să îl mai dea în judecată și tot restul prin care treci dacă îți vine în cap să dai la dare în plată unei bănci.

Așa că, fruntea sus, oricând o puteți lua de la capăt, cu alt credit!

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.