Originalul AICI

Minutul și scorul
09.03.2022 /21:00
🪖Pana de curent la Cernobîl. Ucraina panichează cu ”risc de radiații”. Agenția Internațională pentru Energie Atomică: ”nu are impact major.”
🪖Cetățenii Kievului continuă baricadarea orașului și se pregătesc de asediu. Cel puțin 15 stații de metrou au devenit adăposturi permanente.
🪖În Harkov nu s-au mai înregistrat lupte însă orașul este în stare de asediu.
🪖În Ucraina, în zilele umătoare temperaturile în cursul nopților vor coborî până la -10 grade. Cele mai multe dintre orașele asediate nu mai au sistemele de încălzire funcționale, electricitatea funcționează cu sincope.
🪖Coridoarele umanitare deschise astăzi din zona Kievului nu au funcționat. Nici cele din Harkov.
🪖Marea Britanie are în vedere trimiterea de arme antiaeriene ” Starstreak” în Ucraina.
🪖Un spital de copii și curtea unei maternități au fost distruse de ruși cu lovituri aeriene în Mariupol. Cu această ocazie Boris Johnson i-a făcut pe ruși ”depravați”.
🪖După Odesa, și în Kiev o fanfară a cântat ”Odă Bucuriei” în fața unor baricade.
🪖Programul Alimentar Mondial, agenție a ONU spune că în acest moment peste trei milioane de ucraineni au nevoie de alimente.
🪖ONU susține că până în acest moment au fost uciși aproape 1500 de civili în Ucraina.
🪖În Polonia au ajuns până în acest moment 1.3 miliane de refugiați.
🪖În Rusia sunt 850 de restaurante Mc Donald’s, mă rog, au fost.
🪖British American Tobacco va continua să funcționeze în Rusia, dar suspendă toate investițiie.
🪖Amazon nu va mai livra produse în Rusia și Belarus. Prime Video este, de asemenea, suspendat.
🪖Brown-Forman (Jack Daniel’s) nu mai livrează în Rusia. Heineken suspendă livrările, dar și activitatea din fabricile din Rusia.
🪖Companiile de consultantă Deloitte, Ernst & Young, KPMG and PricewaterhouseCooper au plecat sau plănuiesc să plece din Rusia.
🪖China trimite ajutoare umanitare în Ucraina în valoare de 790.000 de dolari. O dubiță.
🪖Pe piața mondială prețul grâului a crescut cu 62% față de începutul anului. Ucraina interzice exportul de făină, zahăr și carne.
🪖Serghei Șoigu a admis că la invazia Ucrainei au luat parte și recruiți. Este prima declarație a rușilor cu privire la acest fapt.
🪖Zelensky bagă bățul prin gard și cere occidentului să decidă cât mai repede trimiterea Mig-urilor 29 poloneze în Ucraina. De cealaltă parte Rusia numește mișcarea asta ”un scenariu foarte periculos”.
🪖Israelul va primi temporar 25.000 de refugiați ucraineni.
🪖Ieri in jur de 5000 de oameni au ieșit în Meltiopol, oraș preponderent rusesc, si au protestat împotriva ocupației.
La noi:
🇷🇴Românii au luat cu asalt benzinăriile. De frică preturilor în explozie liberă și oarecum necontrolată, plinul la mașină a devenit la fel de important ca făina și mălaiul din prima săptămână din pandemie. Sunt informații că în acest moment, în București, prețul a trecut de 11 lei/litru de motorină – poate vine cineva și cu imagini. Speculă.
🇷🇴Ministerul de Interne anunță o creștere de patru ori a cererilor de eliberare de pașapoarte (417%).
🇷🇴În pragul colapsului psihic. Unii români nu sunt prinși între coada de la pașapoarte și coada de la benzinarii.
🇷🇴În corturile în care sunt primiți refugiații și în taberele temporare este nevoie de calorifere electrice și alte surse de încălzire.
🇷🇴Noi transporturi umanitare au plecat in cursul zilei de ieri, dar și astăzi spre Cernăuți.
🇷🇴Ieri au intrat aproape 30.000 de cetățeni ucraineni. În total, de la începutul războiului în România au intrat 320.000 de refugiați, dintre acestia 234.000 au plecat mai departe.
Nu se confirma:
❌Rușii spun că au distrus 89 de avioane de luptă și 59 de elicoptere ucrainene și au distrus 90% din aerodromuri și 90% din apărarea antiaeriană a Ucrainei. Totodată sunt ofticați că mai multe elicoptere ucrainene au ajuns în România și ne suspectează că adăpostim si avioane ucrainene. Sper să nu le vină ideea să verifice.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.