Originalul AICI

Minutul și scorul
08.04.2022 / 21:00 ( ziua 44)
🪖Rușii au lovit astăzi cu două rachete gara din Kramatorsk cere în momentul acela era plină cu oameni. Cel puțin 50 de persoane au murit, peste 100 au fost rănite. Numărătoarea continuă. Gara era folosită pentru a organiza evacuarea civililor ce vin din orașele din Donbas. În momentul atacului , în gară erau în jur de 4000 de persoane.
🪖În Odesa s-a decretat ”stare de asediu”. Aceasta a intrat in vigoare azi de dimineată și se va încheia duminică dimineața. Decizia a fost luată din cauza amenințării crescute cu atacuri cu rachete.
🪖Astăzi au fost deschise în estul Ucrainei zece coridoare de evacuare. Inclusiv din Mariupol. Nu se știe până la această oră dacă au și funcționat toate.
🪖Si orașul Harkov a fost bombardat astăzi, iar la Izium se dau lupte la periferiile orașului.
🪖Rușii au bombardat azi de dimineată și un sat de lângă Odesa (Krasnosilka) în care ei susțin că se organizase o tabără de antrenament a mercenarilor. Partea Ucraineana a confirmat că zona a fost lovită, dar nu au dar mai multe detalii.
🪖Trupele rusești s-au retras complet din nordul Ucrainei. Ucrainenii au spus că în preajma orașului Sumi nu mai există picior de rus viu. NATO suspectează că trupele au fost retrase spre a fi transferate în Donbass.
🪖Rușii vor reveni la” good old vodka” și la samagon după ce au constatat cu uimire că nu mai pot importa hamei. 98% din hameiul folosit în Rusia era importat.
🪖Într-un sat de lângă Kiev (Motyzhyn) a avut loc o înmormântare un pic mai delicată. Primarul satului împreuna cu sotul și fiul. Toti găsiți omorâți după ce fuseseră ”arestati” de ruși. Știrea inițială spunea că doar Olha Sukhenko fusese ucisă. Ulterior s-a confirmat decesul soțului si fiului.
🪖Atât rușii cât și ucrainenii estimează că Mariupolul va fi cucerit în câteva zile. Bine, până acum caraghiosul ăla de Kadîrov a scris pe twitter de nu mai puțin de 26 de ori în ultima lună că Mariupolul a căzut.
🪖Președinta Comisiei Europene, doamna Ursula, a ajuns astăzi la Kiev.
🪖Slovacia a livrat către Ucraina primul sistem de apărare antiaeriană S-300 PMU. Deși nu sunt cele mai performante, aceste sisteme antiaeriene au o raza de acțiune de 80 de kilometri și sunt eficiente mai ales împotriva avioanelor de atac la sol. În contrapartidă, în Slovacia a fost instalat un sistem de apărare Patriot.
🪖Rusia va intra în cea mai gravă recesiune de la căderea URSS. Inflația a trecut de 16%, iar PIB-ul pe 2022 se estimează să scadă cu 15-18%.
🪖Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că ”Operațiunea militară specială din Ucraina s-ar putea încheia în viitorul apropiat pentru că țintele au fost atinse”. Dacă ținta rușilor a fost să îți facă pilaf armata și economia, da, sunt de acord cu el. Sunt aproape gata.
🪖Conform comunicatului de presă al Ministerului Apărării al Rusiei, ieri rușii au mai doborât două drone Bayraktar. Conform socotelilor mele ucrainenii sunt la -19. Dacă vreți, vă pot lasa în comentarii rezumatul comunicatului de presă. E un fel de ”Gala Desenului Animat”
🪖UE a pus Ungaria la punct. Dacă plătesc gazul în ruble violează sancțiunile europene.
🪖Până în acest moment UE a înghețat active de peste 30 de miliarde de EUR aparținând oligarhilor și oficialilor ruși.
🪖Marea Britanie mai trimite o tură de sisteme de apărare anti aeriene și antitanc în valoare de 130 de milioane de euro.
🪖Până acum ucrainenii au primit numai de la americani 60.000 de sisteme antitanc și 25.000 de sisteme antiaeriene. Dar, chiar și așa, ucrainenii spun că au disperată nevoie de arme. Well, ceva dă cu virgulă aici.
🪖Rusia a expulzat 45 de diplomați polonezi ca răspuns al expulzărilor diplomaților ruși de zilele trecute. S-au întors și doi bulgari acasă cu ocazia asta.
🪖Belgienii sunt încurajați să facă economii la utilități pentru a scădea dependența de resursele rusești.
🤭 De la Svetlana Marijuana:
Lavrov a spus că Belarusul să ofere garanții de securitate Ucrainei.
La noi.
🇷🇴 Postul de radio Gold FM care s-a transformat în ceva ultrajegos și penibil a încasat o amendă record de la CNA, de 100.000 de lei pe fondul unor emisiuni făcute de dubiosul personaj Cozmin Gușă, proprietatul postului, cu privire la situația din Ucraina. Conceret pe 11 și 12 martie, tov. Gușă i-a făcut pe ucraineni ”neam de şuţi, hoţi şi fete cu moravuri uşoare”, că au laboratoare de ciuma bubonică și alte mizerii. Unii oameni ar trebui lăsați să plece în Rusia. Definitiv.
🇷🇴 Un TAB al armatei române a blocat un bulevard din Timișoara după ce s-a defectat. Ne descurcăm singuri. Cred că dacă Putin amenință direct România 80% din TAB-urile si tancurile armatei noastre leșină în garaje, nici cu benzină din aia bună nu le mai pornești, nici cu batista cu oțet la filtrul de aer.
Pe mâine! 🪖

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.