Originalul AICI

Minutul și scorul
20.03.2022 / 21:00
🪖Energoatom a efectuat astăzi o rotație parțială a lucrătorilor de la centrala de la Cernobîl sub supravegherea forțelor ruse.
🪖Kievul a fost și astăzi lovit de rachete. Un bloc de 10 etaje dintr-un cartier din nord-vestul orașului a fost grav afectat. Cel puțin cinci persoane au fost rănite. Gradinița din apropiere a fost și ea avariată.
🪖La Mariupol rușii au mai făcut una. Au bombardat Școala de Arte. 400 de persoane se adăposteau în interior. Clătirea a fost distrusă de bombardament, iar oamenii sunt prinși sub dărâmături.
🪖Orașul Mariupol este bombardat de artilerie fără discernământ. Cadavrele oamenilor zac pe stradă pentru că fie nu mai este nimeni în zonă să le ia și să le îngroape, fie este mult prea periculos să încerce să facă asta. Mariupol este deja în topul orașelor europene unde cuvântul ”genocid” pare să fie la el acasă.
🪖✉️Forțele ucrainene din Mariupol au recucerit astăzi uzinele de oțel “Azov Steel”. Asaltul a fost organizat o parte a batalionului Azov întărit cu marinari și polițiști ucraineni.
🪖Se confirmă și o știre mai veche: 56 de bătrâni au murit în orașul Kreminna după ce azilul în care erau a fost bombardat de un tanc rusesc. Se pare că tanchiști au reglat tirul tancului si au făcut un soi de exerciții pe clădirea azilului.
🪖Astăzi în mai multe orașe ocupate de ruși, ucrainenii au ieșit în stradă fluturând steagurile Ucrainei. Manifestații mai mari (+100 de oameni) au avut loc în Herson, Berdiansk și Kahovka. În Berdiansk poliția rusă i-a luat un pic la omor pe manifestanți.
🪖Proteste au avut loc si la Enerhodar ( unde este centrala nucleară din Zaporojie). Aici oamenii au ieșit pentru a-și cere viceprimarul înapoi, arestat de forțele ruse acum aproape o săptămână. Și aici au apărut iute niște transportoare blindate pentru a dispersa mulțimea.
🪖Înaltul Comisariat pentru Refugiați al ONU estimează că în acest moment peste 10 milioane de ucraineni si-au părăsit locuințele. Peste trei milioane au trecut granița, iar restul sunt concentrați în partea de vest a țării.
🪖Germania a bătut palma cu Qatarul pentru aprovizionarea cu GPL.
🪖Zelenski e un pic bipolar. Iar vrea în NATO. Astăzi a declarat că Ucraina nu pățea necazul ăsta daca ar fi fost în NATO. Trecând peste logica imbatabilă puteam spune că nu ar fi pățit așa ceva nici dacă era pe Lună.
🪖✉️Comandantul adjunct al Flotei Ruse din Marea Neagră, Andrei Paliy, căpitan rangul I, a fost ucis de armata ucraineană în cursul acestei zile în zona Mariupolului. Știrea este confirmată inclusiv de partea rusă. (Kormersant / Ria Novosti) În 2020 a fost comandant adjunct al forțelor ruse dislocate în Siria.
🪖Conform ONU, până acum se confirmă moartea a 902 civili în războiul din Ucraina.
🪖Francezii au blocat până acum, peste 850 de milioane de euro – bani ai oligarhilor ruși și 22 de miliarde de euro bani ai Băncii Rusiei.
🪖Bulgaria nu mai reînoiește contractul de cumpărare a gazelor naturale de la Gazprom. Bine, între timp au dat drumul la conducta cu Grecia.
🪖Președintele republicii Bașkiria s-a dus în vizită la președintele republici Donețk. A venit cu ajutoare umanitare, iar orașele Lugansk și Ufa s-au înfrățit. Dacă nu te bagă nimeni în seamă, te bagi singur.
La noi:
🇷🇴 Mizerile girate de IGSU combinate în multe locuri cu primăriile înceă să iasă la iveala. După porcăriile și indolența de la Isaccea (o sa iasă la iveala la un moment dat) , voluntarii încep să păreăsească Gara de Nord pentru ca reprezentanții IGSU sunt mai deștepti, mai competenți, mai bine instruiți și bineînțeles, cel ma important: de ce să fie niste servicii gratuite, oferite fără costuri, de voluntari, când statul român poate da bani frumoși pe ele.
🇷🇴 Tot la IGSU – știti, ore suplimentare, bani mai mulți la leafă. Voluntarii acasă, că încurcați.
🇷🇴 Un protest destul de anemic s-a savârșit și la București în această seară împotriva războiului din Ucraina.
🇷🇴Grădina zoologica din Zaporojie l-a trimis sub formă de refugiat și pe leul Simba. Acesta va ajunge la Radăuți, iar în cele din urmă în Africa. Sperăm să il aștepte Nala la aeroport.
Se caută confirmare:
🤔Ucrainenii ar fi distrus/capturat un detașament de tancuri rusești în orașul Bovary. Totodată se pare că trupele ruse prinse în Bovary au rămas fără carburanți . În mod cert rușii au pierdut câteva sute de tancuri în Ucraina.
Pe mâine 🪖
P.S. ✉️ – știri puse în cursul zilei pe canalul de telegram Minutul și Scorul. t.me/minutulsiscorul

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.