Este evident pentru oricine că, din cauza distrugerilor psd din domeniul învățământului, am ajuns o țară de analfabeți funcțional. Lucru care se vede extrem de clar inclusiv în școli și nu doar la elevi, ci și la profesori, deasemenea. Serios, educatoarea de la grădinița lui fi-miu e dușman declarat al gramaticii, sintaxei și morfologiei. Și se intitulează, ȘI ESTE, cadru didactic. Și dacă vreți, vă povestesc și despre niște doamne care sunt înscrise la doctorat, dar care articulează cuvintele în funcție de noroc.

Anyway.
Mafia din învățământ este prima care este vinovată de această stare de fapt. Pentru că sunt mulți, organizați în sindicate puternice, care nu permit niciun fel de mișcare în front, din partea nimănui. Astfel, sunt păstrate în programă toate acele materii inutile și decrepite, zeci de ore care nu folosesc nimănui și din care nimeni nu învață nimic, doar pentru că există profesori angajați pe acele locuri și, pur și simplu, trebuie să ia salariu, indiferent de valoarea lor.

Sigur, soluția ar fi simplă. Testare națională pentru toți profesorii, indiferent de gradul lor, pentru că gradele profesorale sunt ca doctoratele, în românia. Nu îl iei doar dacă nu vrei sau nu te interesează. Adaptarea unei programe școlare la zi cu ce se întâmplă în lume. Testări realistice pentru elevi. Formarea și angajarea unor specialiști psihologi, consilieri care să ajute copiii să își aleagă o direcție în viață și o carieră.

Desigur că nu se va întâmpla vreodată așa ceva. Bacalaureatul devine un succes masiv, de la bacalaureatul lui Funeriu, singurul care a arătat exact unde se află nivelul școlar românesc, an de an rezultatele la bac au crescut spectaculos, anul acesta avem promovabilitate 71%. Lucru absolut normal, într-o țară așa plină de succesuri.

Iar ca problema să fie rezolvată complet, inspectoratul școlar pune la punct și liceele unde bacalaureatul se dă pe bune și elevii nu promovează.

Ministerul Educatie a anuntat ca liceele unde la bacalaureat promovarea a fost zero ar putea fi desfiintate si unele transformate in scoli generale.

Iată, problema rezolvată. De la anul, nu va mai exista promovabilitate zero. Pentru că profesorii titulari de la liceu nu vor dori să ajungă la școli generale.
Se va promova, băieți, se va promova la greu. Avem nevoie de o nouă generație de vloggeri, care vorbesc, pentru că nu știu să scrie.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.