aplle-moare

Înainte de orice, mie îmi place mufa jack a telefonului meu și mă enervează atunci când Apple face chestii care te îngrădesc la folosirea propriului ecosistem și te obligă să cheltui bani doar în direcția în care vor ei.

DAR.

Își mai aduce aminte cineva primul MacBook Air? Primul laptop care nu avea CD.
Dumnezeule, ce explozie de durere a fost atunci în toată lumea. Cum prevesteau toate engadgeturile și techcrunchurile moartea lui Apple, pentru că nu ai cum să scoți cd-playerul de pe laptop, cum mai faci treabă cu laptopul, ce ai bă steve, te-ai prostit, gata, e clar, Apple a luat-o la vale, nimic nu va mai fi la fel.

Recunoașteți tonul?
Este exact același de la scoaterea mufei jack de căști. Cum să scoți mufa jack? E clar, e o prostie imensă, mufa jack era practic totul la telefon. Bălănel ăla de la techcrunch s-a apucat să facă un studiu chiar despre ce curenți trec prin portul ăla și cum se poate dezvolta un întreg sistem de chestii în jurul lui. Sistem pe care în cei 150 de ani de când există mufa asta, nu l-a dezvoltat nimeni. DAR AR PUTEA!!

Ideea e simplă. Dacă ești Apple fan boy, oricum ești parte integrantă a ecosistemului lor și vei cumpăra ce îți vând ei, considerând că e the best. Și mi se pare logic ca atât timp cât această funcție, de scoatere a sunetului în căști, o poți obține prin cablul de încărcare, să scoți din telefon o ditamai bucata de metal, în locul căreia poți pune alte funcții mai utile. Da, sunt convins că și apple știe că voi nu veți mai cumpăra iPhone din cauză că nu se va potrivi mufa la căștile voastre extrem de tari. Aia e, viața merge înainte.

Revenind la laptopuri și CD, în ultimii 5 ani am avut 2 laptopuri, o mizerie de HP și un Lenovo THinkpad ceva care se comportă excepțional, i-am pus 12 GB de RAM și merge uns. La HP nici măcar nu îmi mergea CD-playerul, din fabrică. Am observat asta după vreun an, când am deschis unitatea. La lenovo sincer să fiu, habar nu am dacă merge. Nu am folosit-o niciodată. Nici nu știu dacă aș avea la ce să o folosesc. Nu am absolut niciun CD prin casă și nu văd de ce aș avea vreodată sau ce să fac cu el.

Dar de ce să scoată CD-ul de pe el??

În altă ordine de idei, sunt singurul care nu înțelege care e vâlva din jurul manelelor cântate de Sia?