Romania joaca finala mica. Stiati? Nu stiati? A, sunt dezinformat, romania de-abia s-a calificat, la anul vedem daca castiga vreun meci….
Ba nu sunt dezinformat. Romania joaca finala mica la Campionatele Mondiale de handbal. Este ca habar nu aveati? Nu, pentru ca nu e fotbal. Si daca nu e fotbal, prosport sau GSP nu scriu, pentru ca pe oierul de clasa medie din romania il intereseaza fotbalul. Si nu atat fotbalul, ci cu cine si-a mai tras-o Mutu, daca se insoara Chivu, etc. Asta este sportul interesant in romania.
In rest, ce conteaza ca se obtine performanta? Nu e fotbal? Handbal? Auzi, dar cum se joaca jocul ala? Ai auzit ca Laura Andresan l-a futut si pe Dica?
Desigur, cand se vor intoarce fetele in tara, ministerul de resort va dubla primele, se vor fotografia in grup, pe la toate ziarele, sa vada lumea ca ei este cu sportivii, si gata. Iar o dam in anonimate. Iar conditii de pregatire precare. Iar salarii de mizerie, pentru ca e handbal, nu fotbal.
Stiti cine e de vina pentru aceasta situatie? Jurnalistii de un leu perechea, care stiu sa scrie doar despre barfe cacacioase si scandaluri in arbitraj, iar cand e vorba de materiale sportive, le trimit undeva in pagin 14…ca nu fac rating.