Salut Cetin,
Banuiesc ca exista printre cititorii tai oameni care au patit-o la fel cum am patit-o si eu si care ma pot ajuta cu o rezolvare mai rapida. Fie ca ajunge sau nu acest mesaj sa fie publicat pe pagina ta, eu iti multumesc oricum pentru timpul pe care l-ai acordat sa il citesti.

Renovare apartament 3 camere Bucuresti – 2020

In 2019 am cumparat un apartament 3 camere in sect 4 , in care ne-am si mutat, planuind sa incepem renovarea in momentul in care mai adunam ceva finante care sa ne permita.
In iunie 2020 optimisti din fire, am inceput sa demaram proiectul, la inceput cu vise marete : designer interior care sa vina cu echipa de muncitori, zero batai de cap ai zice.
Dupa ce am cochetat cu vreo 5 designeri carora le multumesc pentru timpul acordat am ajuns la concluzia ca orice discutie se poarta oricum separat cu echipa de muncitori.
Echipele de muncitori cu care am discutat au avut preturi intre 5.000 si 10.000 E (variatii extraordinar de mari as zice) pe care nu le-am negociat niciun moment. Inteleg si munca depusa si faptul ca oricine isi apreciaza munca asa cum stie mai bine.
Am renuntat la designer, am batut palma (sau cotul, ma rog, si doar atat) cu o echipa serioasa, recomandata, si la care am vazut si o lucrare facuta foarte bine. Nu am negociat cu nimic pretul pe manopera ceruta (aprox 5000 E), nu era cazul, la fel cum nu este cazul sa detaliez si cautarile pentru o echipa de muncitori.

Termen scurt de incepere a lucrarii, echipa nu isi dorea sa aiba pauza intre lucrari, i-am convins sa mai amanam o saptamana sa avem timp sa gasim o chirie si sa golim apartamentul.

Au urmat imediat problemele

Chiria . Niciunul din proprietarii/agentii cu care am discutat nu a dorit sa inchirieze pe o perioada de 3-4 luni chiar si platit tot in avans, poate o suma chiar si mai mare decat cea publicata. 60% mi-au zis ca prefera sa astepte si sa il tina gol.
Mutatul . Casa plina, mobila veche multa. Diferenta de preturi intre transportatori destul de mari : intre 600 si 1100 RON pentru 180km/masina. Ba chiar a variat cu 300 de lei pretul la acelasi transportator , sunand la 2 numere diferite.
Achizitiile. Indemnati de mesteri am cautat variantele cele mai rapide pentru achzitia tamplariei de exterior, a usilor si a gresiei si a faiantei. Alt chin si aici, oameni in concedii, comenzi multe, stocuri putine, dar le-am rezolvat aproape pe toate cu plata integrala si cu livrare in aproximativ 3 saptamani.

Toate problemele de mai sus si alte cateva, rezolvate in timp util, 2 saptamani, pregatiti la fix de termenul de incepere a lucrarii 27-Iulie.
24 – Iulie: ma suna baietii ca mai intarzie putin lucrarea curenta, ma suna pe 27 sa imi spuna exact;
27 – Iulie: cel mai probabil vom incepe pe 5 Aug, ne auzim pe 1 Aug la un telefon sa confirmam exact;
1 August : primesc telefon : imi pare rau, cei doi baieti cu care lucrez au plecat in Germania, singur nu ma bag.

Asadar, poate sa recomande cineva o echipa de incredere cu care a lucrat pentru renovarea unui apartament cu 3 camere in Bucuresti, in buza “crizei economice” cand majoritatea se plang ca business-ul nu mai merge ?
Nu de alta..dar peste vreo 2 saptamani simt ca o sa fac stiva in casa cu tot ce imi vine de la furnizori…asta daca nu imi fac si ei surprize.

PS: stiu ce inseamna un astfel de proiect si problemele care apar. Speram insa ca intr-o perioada in care lumea pare putin mai agitata si mai stresata de Covid sa reusesc sa dau de oameni mai seriosi si mai intelepti..

Multumesc,
Ionut

Dacă aveți guest posturi, nu vă sfiiți să le trimiteți cât e grasul tătar plecat

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.