RGULI-DE-COMPORTAMENT-IN-MIJLOCUL-UNEI-MULTIMI-SPERIATE

Am pus articolul ăsta după ce am citit că, după promulgarea legii care interzice funcționarea cluburilor și barurilor în clădiri cu bulină roșie, oamenii au început să dea bulinele jos. Pentru că de ce nu.

După ultimul eveniment din #colectiv, s-a văzut foarte clar că oamenii nu au măcar idei elementare despre ce ar trebui să facă atunci când se află în mijlocul unei mulțimi panicate. Nu vă amăgiți, indiferent cât ați fi de puternici, energia unei mulțimi dezlănțuite vă transformă în zero. Să le și explic pe cele care cred că nu sunt clare.

Respirați profund cu mâinile pe inimă

Respirând profund, respirați mai rar și evitați hyperoxigenarea, respectiv nu vă alimentați starea de panică ce intervine în acel moment.

Puneți-vă copilul pe umeri și partenera în față

Nu, partenera nu o puneți în față ca arabii, drept detector de bombe. Ci astfel o aveți în ochi tot timpul, o puteți proteja de eventuali violenți, nu o pierdeți în haos și nu o lăsați călcată în picioare de cei din urmă.

Evită oamenii cu constituție solidă

Nu vă lăsați amăgiți sau amăgite de faptul că celui mai mare i s-ar face milă de voi și v-ar proteja. În cazul în care viața îi este pusă în pericol, omul intră pe modul instinctual și face orice ca să scape. Ca să aveți idee despre ce vorbesc, în camerele de gazare naziste oamenii mureau în piramide. Jos erau copiii, la mijloc femeile și sus erau bărbații. Pentru că gazul își făcea efectul de jos în sus și cei mai puternici se cățărau pe cei mai slabi, pentru o ultimă gură de viață.

Nu merge împotriva mulțimii

Așa cum ziceam, oricât ai fi de puternic, într-o mulțime îngrozită nu ai nicio șansă. Valul uman va căuta cea mai apropiată ieșire, mergi cu valul, șansele de scăpare sunt mult mai mari.

Menține contactul vizual cu cei din jur

Sunt puțini cei ce te pot ucide în timp ce te privesc în ochi. Menținând contactul vizual, spui că ești o ființă umană ca și el. Inevitabil va încerca să nu îți facă rău.

Bine, toate sfaturile astea sunt utile doar dacă reușiți să nu intrați în panică.
Dacă v-ați panicat…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.