Continuăm seria de articole despre economisirea de energie cu unul care ar trebui să conțină recomandări din experiența voastră legată de încălzitoarele electrice.

Vine iarna, bine-mi pare, în grădină am paloare, nu-i căldură, că e mare.

Evenimentele se precipită în mod stupid, criza gazelor se accelerează, iar în cazul în care va fi nevoie, gazul va fi prioritizat către industrie, nu pentru consumatorii casnici, așa că e foarte posibil să vă băgați în fund centralele alea de care sunteți foarte mândri și care vă țin în chiloți.

Întrebarea este, sunteți pregătiți pentru o asemenea eventualitate? Aveți un reșou, calorifer, aerotermă, radiator ceva, cu ajutorul căruia să nu vă înghețe copilul în casă? Sau vă bazați pe omniprezenta centrală și pe faptul că vouă, cu siguranță, nu are cum să vi se întâmple?

Dacă nu sunteți genul ăsta și sunteți pregătiți, please do share ce sisteme aveți, de preferință cât mai puțin consumatoare de energie.
De exemplu, eu am folosit în UK, cand mi s-a stricat centrala, un radiator cu quarz de genul acesta

Partea bună era că încălzea instant o cameră de vreo 16 mp. As in într-un minut era cald. Partea proastă era că, nefiind calorifer, se răcea destul de repede interiorul, dacă îl închideai. Sincer să fiu, mi-e foarte lene să fac un calcul comparat al randamentului de încălzire între asta și un radiator pe ulei, care să țină cont de consumul mărit al radiatorului dar și de perioada în care uleiul stă încălzit fără ca aparatul să consume.

Alte modele?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.