Desigur, ducandu-te in alta tara.
Dupa o saptamana de batut drumurile patriei lui Odiseu, am ajuns la concluzia ca, in afara de peisajele dementiale, nu schimbi cu nimic kalimera daca vii aici.

In primul rand preturile sunt huge. Nu vorbesc de faptul ca o bere pe plaja, cea mai ieftina, e 3.5 euro si ca una normala e 6 euro(tampit sa fie cel ce s-o mai plange ca berea pe plaja din rromania e 5 lei paharul).

Ci de faptul ca in Carrefour in Thessaloniki, deci nu pe plaja, ci pret valabil in majoritatea greciei, un kil de portocale e 2 euro. FFS, pe aici portocalii traiesc pe toate drumurile, cum sa coste 2 euro? Sau pepenii grecesti, pe care ii cumperi cu 20 de centi kilogramul in rromania, aici ajung si la 1 euro. Nu mai vorbesc de carne, ulei sau condimente, ca o luati la fuga.

Intorcandu-ne la oameni, nu e diferenta deloc intre nesimtirea din rromania si cea de pe taramul zeilor. Dimpotriva, ai nostri ar mai avea ceva de invatat de la eleni, cel putin in domeniul jãpcii pe fata. Plus o aroganta sublima, de iti vine sa ii scuipi in fata. Cand eram la Vodafone in Thessaloniki, unul de la coada avea impresia ca sunt emigrant, si ii tot spunea celui de la casa ceva despre emigranti si pula, singurele cuvinte care le intelegeam. Iar vanzatorul nu era deloc ultragiat :mrgreen:

In fine, mai ramane sa explorez Spania. Daca si acolo e la fel, cred ca plec dupa Marius Ciocan, in Australia.