Întrebarea de pe buzele tuturor este Cine e primul care scapă țigara aprinsă în mormanul ăla de paie? Sau alte metode.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

35 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Mindfulness ardelenesc… foioioi, ar putea baietii astia din Ardeal sa nu fie pentru macar 5 minute suma tuturor stereotipurilor care se spun despre ei ?

    Parca mi-e dor de banatenii care acum 10-15 ani mentionau la fiecare doua fraze ca Banatu’i fruncea. Da’ aia s-au calmat, ardelenasii s-au dus la un cu totul alt nivel .

    40
    • #2

      Deja sunteti ridicoli cu chestiile astea legate de banateni, moldoveni, ardeleni etc

      25
    • De acord cu Cris. Cred ca oricine are un minim de bun simt realizeaza ca motivul pentru care nu avem lucruri frumoase sunt oltenii

      50
    • #4

      conform produsului vedeta al lui oppenheimer la olteni bubuia

      6
  2. #5

    Ce plm mesaj transmite aia, ca pateul e facut natural, din paie?

    47
  3. #6

    pe cod rosu de canicula a zis ISU ca e ok cu fanetz d’asta fin?

    40
  4. #7

    Sa pui “mind” si “Ardeal” in aceasi fraza, dovada suprema ca in publicitate se fumeaza prea mult, si nu fân d’ala din poza.

    35
  5. #8

    Bag de seama ca este la P-ta Victoriei.
    Becali nu sta departe. Poate aduce niste oi, macar sa foloseasca la ceva…

    24
  6. E fân din ăla bunu, cu ardere lentă.

    13
  7. #10

    S-a rezolvat
    imgur.com/AZVuwO0

    22
  8. #11

    Știți careva de ce nu cresc vacile de carne la noi? Din alea de tai halca, o pui pe gratar 10-15 minute si o mănânci fragedă și suculentă, curge zeamă din aia rozalie de frăgezime. Am găsit și pe insule, în Tenerife, Mallorca, Sicilia, erau 50-60 euro T-bone la 1-1,2 kg, sau fripturi normale de 2-3 sute grame, la vreo 20-30 euro. În Dolomiți, iar, vaci din alea regionale, tyroliene, câteva rase numai din zona aia. În Florența, la fel, numai fripturi de vaci florentine. Toate restaurantele din Florența aveau vacile în vitrină, îți alegeau halca și o puneau pe grătar. În 20-25 euro primeai friptura de vita plus cartofi cu parmezan plus salată de rucola. La 50-60 euro primeai T-bone de peste un kil. Aveau și ei vaci importate din Uruguay, din Iranda, din Noua Zeelanda, dar erau la acelasi preț sau chiar mai ieftine decât vacile lor tiroliene. Spaniolii, italienii cum cresc atâtea vaci și noi nu putem? La noi găsești numai import: America de Sud, Irlanda, nimic crescut pe pășunea românească. Dacă luăm vițel italian și îl paștem pe lângă Transfăgărășan, nu se face mare? Un vițel din ala florentin sa pasca pe dealurile Bacăului sau prin Neamț. Bacăul arată tot ca Toscana, de ce nu crește vaca?!

    15
    • #12

      Pai cu ce sa le hraneasca, nu vezi ca au furat ardelenii fanul si l-au pus in gramezi in oras?

      18
    • #13

      Vițelu’ românesc e mic și al dracu! D’aia are carnea rea pe el….

      7
    • #14

      Mai Dane, pai e multa munca cu animalele, bre. Nu mai bine deschizi un chioșc la Cluj si vinzi scovearga de 2 lei cu 25, sau o clatita in Mamaia cu 18-20 lei si ti-ai scos pîrleala pentru tot anul în doar 2-3 luni, că snobi sint destui…
      Si iarna sta cu ochii beliti la antene si kanale, nu trebuie sa iasa in zloata cu caldarea cu apa si sacul de păpușoi sa le hraneasca…

      5
    • #15

      Au donat irlandezii niste Angus, romanii au zis ca cresc greu si mananca mult. Asta e…

      7
    • #16

      S-a incercat dar nu vor sa stea la noi, fug din tara, au si animalele mandria lor!

      10
    • #17

      au fost niste incercari de ferme de angus si au cam dat-o in bara, s-a lasat cu ceva falimente. se gaseste si carne din aia buna, care iese super frageda dar nu cred ca singurul criteriu e de cum cresc aia vaca ci mai degraba de cum este taiat animalul si cum se pregateste carnea dupa, pana la vanzare.

      2
    • #18

      Unde, Ender? Zi-mi restaurant in Bucuresti unde gasesc vita romaneasca la gratar. Dar la gratar medium-rare vreau, nu din aia smokerita, aburita, fiarta 4 ore.

      4
    • #19

      era un magazin la etajul 1 la obor. se laudau ca au carne de vaca de carne si aia maturata.
      In 6 lni s-a dus dreaq. nu stiu daca mai e, dar ultimul burger luat de acolo avea tendoane intregi in el 🙁

      2
    • #20

      cuțitul de aur, Ritmului nr. 2

    • #21

      Meh, nu le merge site-ul www.cutituldeaur.ro/
      Deci daca ma duc la astia gasesc vaca romaneasca la gratar, din aia buna, frageda, suculenta?

      1
    • #22

      da

    • #23

      Mulțumesc! îi voi vizita această săptămână și le voi dedica o poezie loială experienței.

      2
    • #24

      ferma baciu pe iancu nicolae. nu stiu ce fel de vita mai au, dar sunt din calarasi.

      te duci frumos, iti alegi ce halca vrei tu din vitrina si ti-o si gatesc.

      1
    • #25

      Sunt. Destui. Pe cei pe care îi știu eu (și produc carne foarte, foarte bună) nu îi pot da exemplu, că îs din Ardeal / Banat și văd că pe aici sunt cu interdicție …

      5
    • #26

      romferm.ro

      2
    • #27

      @Dani: nu e vorba doar de restaurante dar sunt unele macelarii de unde iti poti lua carne foarte buna. sunt si niste bistro-uri hipstericoase care s-au tot deschis prin tot felul de locuri prin bucale si au galantare de unde iti poti alege carnea si iti prepara bucata aleasa. si iese bine

    • #28

      “Zi-mi restaurant in Bucuresti unde gasesc vita romaneasca la gratar.”
      Sabatini. Doar ca mi se pare ca au crescut pretul prea mult. E pe la 110 lei muschi…ca e cu hribi, cu piper verde sau natur. Nu e rea, dar nici garantat ca iese cum o ceri. Si nu mai au Surf&turf 🙁

      2
    • #29

      @Dani Corban, vezi că are Viorel Ilișoi un articol, vechi de vreo 10 ani cred, care răspunde oarecum la întrebarea ta.

      “Cel mai mare dușman al țăranului e ta-su”, sau ceva de genul..

  9. #30

    in loc sa fiti recunoscatori ca au dezvaluit reteta fainosagului …

    6
  10. #31

    Bag seama ca se pregateste un nou protest AUR in Piata Victoriei, au adus mancare pentru participanti.

    26
  11. #34

    Iar a dat Vlad Voiculescu foc la spital :(((

    1
  12. #35

    nici pentru tavalit nu e bun am incercat eu sunt paiele groase

    1