Întrebarea de pe buzele tuturor este Cine e primul care scapă țigara aprinsă în mormanul ăla de paie? Sau alte metode.
Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.
Mindfulness ardelenesc… foioioi, ar putea baietii astia din Ardeal sa nu fie pentru macar 5 minute suma tuturor stereotipurilor care se spun despre ei ?
Parca mi-e dor de banatenii care acum 10-15 ani mentionau la fiecare doua fraze ca Banatu’i fruncea. Da’ aia s-au calmat, ardelenasii s-au dus la un cu totul alt nivel .
40
#2 NOU
Cris
Deja sunteti ridicoli cu chestiile astea legate de banateni, moldoveni, ardeleni etc
25
#3 NOU
W
De acord cu Cris. Cred ca oricine are un minim de bun simt realizeaza ca motivul pentru care nu avem lucruri frumoase sunt oltenii
50
#4 NOU
Ender
conform produsului vedeta al lui oppenheimer la olteni bubuia
6
#5 NOU
Radu
Ce plm mesaj transmite aia, ca pateul e facut natural, din paie?
47
#6 NOU
filipa
pe cod rosu de canicula a zis ISU ca e ok cu fanetz d’asta fin?
40
#7 NOU
nea_zăpadă
Sa pui “mind” si “Ardeal” in aceasi fraza, dovada suprema ca in publicitate se fumeaza prea mult, si nu fân d’ala din poza.
35
#8 NOU
Laurentiu
Bag de seama ca este la P-ta Victoriei.
Becali nu sta departe. Poate aduce niste oi, macar sa foloseasca la ceva…
Știți careva de ce nu cresc vacile de carne la noi? Din alea de tai halca, o pui pe gratar 10-15 minute si o mănânci fragedă și suculentă, curge zeamă din aia rozalie de frăgezime. Am găsit și pe insule, în Tenerife, Mallorca, Sicilia, erau 50-60 euro T-bone la 1-1,2 kg, sau fripturi normale de 2-3 sute grame, la vreo 20-30 euro. În Dolomiți, iar, vaci din alea regionale, tyroliene, câteva rase numai din zona aia. În Florența, la fel, numai fripturi de vaci florentine. Toate restaurantele din Florența aveau vacile în vitrină, îți alegeau halca și o puneau pe grătar. În 20-25 euro primeai friptura de vita plus cartofi cu parmezan plus salată de rucola. La 50-60 euro primeai T-bone de peste un kil. Aveau și ei vaci importate din Uruguay, din Iranda, din Noua Zeelanda, dar erau la acelasi preț sau chiar mai ieftine decât vacile lor tiroliene. Spaniolii, italienii cum cresc atâtea vaci și noi nu putem? La noi găsești numai import: America de Sud, Irlanda, nimic crescut pe pășunea românească. Dacă luăm vițel italian și îl paștem pe lângă Transfăgărășan, nu se face mare? Un vițel din ala florentin sa pasca pe dealurile Bacăului sau prin Neamț. Bacăul arată tot ca Toscana, de ce nu crește vaca?!
15
#12 NOU
Sans Hosen
Pai cu ce sa le hraneasca, nu vezi ca au furat ardelenii fanul si l-au pus in gramezi in oras?
18
#13 NOU
Laurentiu
Vițelu’ românesc e mic și al dracu! D’aia are carnea rea pe el….
7
#14 NOU
Marinel
Mai Dane, pai e multa munca cu animalele, bre. Nu mai bine deschizi un chioșc la Cluj si vinzi scovearga de 2 lei cu 25, sau o clatita in Mamaia cu 18-20 lei si ti-ai scos pîrleala pentru tot anul în doar 2-3 luni, că snobi sint destui…
Si iarna sta cu ochii beliti la antene si kanale, nu trebuie sa iasa in zloata cu caldarea cu apa si sacul de păpușoi sa le hraneasca…
5
#15 NOU
Radu
Au donat irlandezii niste Angus, romanii au zis ca cresc greu si mananca mult. Asta e…
7
#16 NOU
V
S-a incercat dar nu vor sa stea la noi, fug din tara, au si animalele mandria lor!
10
#17 NOU
Ender
au fost niste incercari de ferme de angus si au cam dat-o in bara, s-a lasat cu ceva falimente. se gaseste si carne din aia buna, care iese super frageda dar nu cred ca singurul criteriu e de cum cresc aia vaca ci mai degraba de cum este taiat animalul si cum se pregateste carnea dupa, pana la vanzare.
2
#18 NOU
Dani Corban
Unde, Ender? Zi-mi restaurant in Bucuresti unde gasesc vita romaneasca la gratar. Dar la gratar medium-rare vreau, nu din aia smokerita, aburita, fiarta 4 ore.
4
#19 NOU
Lucifer
era un magazin la etajul 1 la obor. se laudau ca au carne de vaca de carne si aia maturata.
In 6 lni s-a dus dreaq. nu stiu daca mai e, dar ultimul burger luat de acolo avea tendoane intregi in el 🙁
2
#20 NOU
Arhi
cuțitul de aur, Ritmului nr. 2
#21 NOU
Dani Corban
Meh, nu le merge site-ul www.cutituldeaur.ro/
Deci daca ma duc la astia gasesc vaca romaneasca la gratar, din aia buna, frageda, suculenta?
1
#22 NOU
Arhi
da
#23 NOU
Dani Corban
Mulțumesc! îi voi vizita această săptămână și le voi dedica o poezie loială experienței.
2
#24 NOU
m0fo
ferma baciu pe iancu nicolae. nu stiu ce fel de vita mai au, dar sunt din calarasi.
te duci frumos, iti alegi ce halca vrei tu din vitrina si ti-o si gatesc.
1
#25 NOU
Lucian
Sunt. Destui. Pe cei pe care îi știu eu (și produc carne foarte, foarte bună) nu îi pot da exemplu, că îs din Ardeal / Banat și văd că pe aici sunt cu interdicție …
5
#26 NOU
VladM
romferm.ro
2
#27 NOU
Ender
@Dani: nu e vorba doar de restaurante dar sunt unele macelarii de unde iti poti lua carne foarte buna. sunt si niste bistro-uri hipstericoase care s-au tot deschis prin tot felul de locuri prin bucale si au galantare de unde iti poti alege carnea si iti prepara bucata aleasa. si iese bine
#28 NOU
Lucifer
“Zi-mi restaurant in Bucuresti unde gasesc vita romaneasca la gratar.”
Sabatini. Doar ca mi se pare ca au crescut pretul prea mult. E pe la 110 lei muschi…ca e cu hribi, cu piper verde sau natur. Nu e rea, dar nici garantat ca iese cum o ceri. Si nu mai au Surf&turf 🙁
2
#29 NOU
Ady-P
@Dani Corban, vezi că are Viorel Ilișoi un articol, vechi de vreo 10 ani cred, care răspunde oarecum la întrebarea ta.
“Cel mai mare dușman al țăranului e ta-su”, sau ceva de genul..
#30 NOU
daddy
in loc sa fiti recunoscatori ca au dezvaluit reteta fainosagului …
6
#31 NOU
Sorin
Bag seama ca se pregateste un nou protest AUR in Piata Victoriei, au adus mancare pentru participanti.
26
#32 NOU
Arhi
aaaaaaaaaaaaaaaaaahahahahahahahaha du-te bai ca nu ai cum:)))))))) o sa o fur
NOU
Mindfulness ardelenesc… foioioi, ar putea baietii astia din Ardeal sa nu fie pentru macar 5 minute suma tuturor stereotipurilor care se spun despre ei ?
Parca mi-e dor de banatenii care acum 10-15 ani mentionau la fiecare doua fraze ca Banatu’i fruncea. Da’ aia s-au calmat, ardelenasii s-au dus la un cu totul alt nivel .
NOU
Deja sunteti ridicoli cu chestiile astea legate de banateni, moldoveni, ardeleni etc
NOU
De acord cu Cris. Cred ca oricine are un minim de bun simt realizeaza ca motivul pentru care nu avem lucruri frumoase sunt oltenii
NOU
conform produsului vedeta al lui oppenheimer la olteni bubuia
NOU
Ce plm mesaj transmite aia, ca pateul e facut natural, din paie?
NOU
pe cod rosu de canicula a zis ISU ca e ok cu fanetz d’asta fin?
NOU
Sa pui “mind” si “Ardeal” in aceasi fraza, dovada suprema ca in publicitate se fumeaza prea mult, si nu fân d’ala din poza.
NOU
Bag de seama ca este la P-ta Victoriei.
Becali nu sta departe. Poate aduce niste oi, macar sa foloseasca la ceva…
NOU
E fân din ăla bunu, cu ardere lentă.
NOU
S-a rezolvat
imgur.com/AZVuwO0
NOU
Știți careva de ce nu cresc vacile de carne la noi? Din alea de tai halca, o pui pe gratar 10-15 minute si o mănânci fragedă și suculentă, curge zeamă din aia rozalie de frăgezime. Am găsit și pe insule, în Tenerife, Mallorca, Sicilia, erau 50-60 euro T-bone la 1-1,2 kg, sau fripturi normale de 2-3 sute grame, la vreo 20-30 euro. În Dolomiți, iar, vaci din alea regionale, tyroliene, câteva rase numai din zona aia. În Florența, la fel, numai fripturi de vaci florentine. Toate restaurantele din Florența aveau vacile în vitrină, îți alegeau halca și o puneau pe grătar. În 20-25 euro primeai friptura de vita plus cartofi cu parmezan plus salată de rucola. La 50-60 euro primeai T-bone de peste un kil. Aveau și ei vaci importate din Uruguay, din Iranda, din Noua Zeelanda, dar erau la acelasi preț sau chiar mai ieftine decât vacile lor tiroliene. Spaniolii, italienii cum cresc atâtea vaci și noi nu putem? La noi găsești numai import: America de Sud, Irlanda, nimic crescut pe pășunea românească. Dacă luăm vițel italian și îl paștem pe lângă Transfăgărășan, nu se face mare? Un vițel din ala florentin sa pasca pe dealurile Bacăului sau prin Neamț. Bacăul arată tot ca Toscana, de ce nu crește vaca?!
NOU
Pai cu ce sa le hraneasca, nu vezi ca au furat ardelenii fanul si l-au pus in gramezi in oras?
NOU
Vițelu’ românesc e mic și al dracu! D’aia are carnea rea pe el….
NOU
Mai Dane, pai e multa munca cu animalele, bre. Nu mai bine deschizi un chioșc la Cluj si vinzi scovearga de 2 lei cu 25, sau o clatita in Mamaia cu 18-20 lei si ti-ai scos pîrleala pentru tot anul în doar 2-3 luni, că snobi sint destui…
Si iarna sta cu ochii beliti la antene si kanale, nu trebuie sa iasa in zloata cu caldarea cu apa si sacul de păpușoi sa le hraneasca…
NOU
Au donat irlandezii niste Angus, romanii au zis ca cresc greu si mananca mult. Asta e…
NOU
S-a incercat dar nu vor sa stea la noi, fug din tara, au si animalele mandria lor!
NOU
au fost niste incercari de ferme de angus si au cam dat-o in bara, s-a lasat cu ceva falimente. se gaseste si carne din aia buna, care iese super frageda dar nu cred ca singurul criteriu e de cum cresc aia vaca ci mai degraba de cum este taiat animalul si cum se pregateste carnea dupa, pana la vanzare.
NOU
Unde, Ender? Zi-mi restaurant in Bucuresti unde gasesc vita romaneasca la gratar. Dar la gratar medium-rare vreau, nu din aia smokerita, aburita, fiarta 4 ore.
NOU
era un magazin la etajul 1 la obor. se laudau ca au carne de vaca de carne si aia maturata.
In 6 lni s-a dus dreaq. nu stiu daca mai e, dar ultimul burger luat de acolo avea tendoane intregi in el 🙁
NOU
cuțitul de aur, Ritmului nr. 2
NOU
Meh, nu le merge site-ul www.cutituldeaur.ro/
Deci daca ma duc la astia gasesc vaca romaneasca la gratar, din aia buna, frageda, suculenta?
NOU
da
NOU
Mulțumesc! îi voi vizita această săptămână și le voi dedica o poezie loială experienței.
NOU
ferma baciu pe iancu nicolae. nu stiu ce fel de vita mai au, dar sunt din calarasi.
te duci frumos, iti alegi ce halca vrei tu din vitrina si ti-o si gatesc.
NOU
Sunt. Destui. Pe cei pe care îi știu eu (și produc carne foarte, foarte bună) nu îi pot da exemplu, că îs din Ardeal / Banat și văd că pe aici sunt cu interdicție …
NOU
romferm.ro
NOU
@Dani: nu e vorba doar de restaurante dar sunt unele macelarii de unde iti poti lua carne foarte buna. sunt si niste bistro-uri hipstericoase care s-au tot deschis prin tot felul de locuri prin bucale si au galantare de unde iti poti alege carnea si iti prepara bucata aleasa. si iese bine
NOU
“Zi-mi restaurant in Bucuresti unde gasesc vita romaneasca la gratar.”
Sabatini. Doar ca mi se pare ca au crescut pretul prea mult. E pe la 110 lei muschi…ca e cu hribi, cu piper verde sau natur. Nu e rea, dar nici garantat ca iese cum o ceri. Si nu mai au Surf&turf 🙁
NOU
@Dani Corban, vezi că are Viorel Ilișoi un articol, vechi de vreo 10 ani cred, care răspunde oarecum la întrebarea ta.
“Cel mai mare dușman al țăranului e ta-su”, sau ceva de genul..
NOU
in loc sa fiti recunoscatori ca au dezvaluit reteta fainosagului …
NOU
Bag seama ca se pregateste un nou protest AUR in Piata Victoriei, au adus mancare pentru participanti.
NOU
aaaaaaaaaaaaaaaaaahahahahahahahaha du-te bai ca nu ai cum:)))))))) o sa o fur
NOU
Cu Dj: www.youtube.com/watch?v=b1xnyzm7iQk
NOU
Iar a dat Vlad Voiculescu foc la spital :(((
NOU
nici pentru tavalit nu e bun am incercat eu sunt paiele groase