La instituirea stării de asediu, la declararea stării de mobilizare sau a stării de război, cetăţenii români încorporabili și rezerviștii cu domiciliul în România, plecaţi temporar în afara ţării, vor avea obligația de a se întoarce în țară pentru serviciul militar în cel mult 10 zile. Și cei care nu mai au domiciliul în România trebuie să contacteze centrele militare în cel mult 15 zile, prevede un proiect de lege al Ministerului Apărării, scrie profit.ro.

Acum, sincer să fiu, am așa, niște dubii destul de mari că vreunul din românii plecați peste hotare vor decide să lase totul și să vină să apere banii lui Dragnea sau, în fine, ai potentaților zilei, în caz de conflict armat. Desigur, șansele sunt mici, situația mondială nu mai predispune la războaie de genul hai la Unguri, să vedem cum e budapesta (deși acolo parcă m-aș înghesui și eu), iar dacă decide rusia să își mute granița, până trimite ministerul chemările, deja avem alți guvernanți.

Dar, ca idee, să știți că asta poate fi o problemă pentru repectivii diasporeni. Pentru că, în caz de nerespectare a legii, românia emite mandat internațional de urmărire pentru persoanele active care nu se prezintă și, dacă nu ești în Costa Rica, fecundând-o pe Elena Udrea, șansele de a fi trimis pachet în românia sunt mari. La mine, de exemplu, e o problemă mare, Luna fiind ofițer în rezervă, oricând i se scoală statului român o poate chema la armă, pentru că uite de aia.

Știu că o să apară vajnicii ăia care știu sigur că nu, că ei nu sunt etc, la fel ca ăia care știau ei că, în caz de război, ei pleacă din țară și nimeni nu are ce să le facă, cum adică închide statul granițele, ce e aia, doar suntem o țară liberă. Dar, foarte serios, dacă aveți domiciliul stabil într-o țară cu care românia are tratat de extrădare, veți fi luați pe sus și trimiși acasă. Asta dacă, desigur, nu ați devenit cetățean al acelei țări.

În altă ordine de idei, cât e de haios soldatul român, cu kalașnikovul ăla model 1945, cu hainele alea luate de la licitații cel mai mic preț, în care te coci vara și mori de frig iarna, cu ghetele alea vai de capul lor, versus un soldat american, de exemplu. Rușii tremură în grup. Toți.

Hai liba!

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.