Practic, decizia asta nici măcar râsul nu mi-l mai stârnește. Trăim apogeul unei epoci în care ne-a fost bine, overall, ca societate, în majoritatea zonelor pământului. Dar, ca orice chestie bună, are un final, iar finalul începe să se vadă, pe ici și pe colo, în părțile esențiale. Drepturile femeilor nu sunt încălcate doar în Arabia Saudită, femeile sunt călcate în picioare în leagănul libertății, în US, unde o curte supremă religiopată le-a luat dreptul la sănătate reproductivă, sunt căllcate în picioare în Rusia, în China, în majoritatea statelor asiatice și/sau musulmane, deci despre ce vorbim aici? Cine are mai mult dreptul de a călca în picioare alți oameni, numiți, ciudat, femei?

În plus, mai rizibil de atât este că, pe tema asta, face gură Amnesty International, asociația internațională plătită de Putin ca să îi spele războiul din Ucraina, cu trompeta Agnès Callamard în frunte.

Așa că… ce ai putea să spui? Să protestezi, gen, dar să vină în loc cine? Vreun reprezentant al româniei, țara în care spitalele nu fac avorturi la cerere, deși sunt legale, medicii obiectând că au conștiință? Conștiință care le dispare imediat ce pacienta e redirectată către clinica privată unde își desfășoară activitatea domnul doctor?

Dap, am trăit vremuri interesante, să știți. Acum trăim doar vremuri caraghioase. Și să-mi bag…piciorul în ea de viață interesantă, de nu am prins, ca generație a anilor 70, toate căcaturile interesante din lume, toate crizele, toate mizeriile.
Ceva bun nu aș fi prins și eu.
Gen Woodstock.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.