Am dat peste o reclamă pe facebook la un liceu particular și am dat click pe ea, mă interesează subiectul în mod direct, după ce am văzut ce înseamnă învățământul românesc la prima mână.
Și am avut norocul și amabilitatea de a citi comentariile.

Vă spun, delicios. Haite de analfabeți români care își laudă educația primită  “pe vremuri” și ce școală bună se făcea pe vremea aia, spre deosebire de hoții ăștia. E un subiect, la un moment dat, legat de absolvenții la bacalaureat, liceul având 100% promovare, iar cei din comentarii sunt Hoților, criminalilor, vindeți examene, ei, de fapt, fiind atât de proști încât nici nu au idee că examenele se dau în licee de stat, nu la liceul particular (asta fiind, de altfel, o exemă nesimțită a guvernanților români care, vezi doamne, nu au încredere în ce se întâmplă la particular)

Anyway, citiți, e distractiv pentru nivelul de prostie al poporului din care, cu mândrie, facem parte. Proști, dar mândri.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

60 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    “Vorbim engleza în țara lui Eminescu” :))))) — frustrat next level.

    • #2

      p-asta l-am razbunat eu. Am fost la Londra si am vorbit romana in tara lui Shakespeare.

    • #3

      Utilizatori: Andrei G, Dani Corban, DFT, Virgil_N, Catalin 1Cha, LuciAnus, gc, dny…

      Tu esti Luci Anus? :))

    • #4

      nope

  2. #5

    numitorul comun al idiotului roman este denigrarea serviciilor prestate de privati, sperand ca se vor carpi cumva cu mocaciunile oferite prin monopolurile de stat.
    valabil si in ceea ce priveste sanatatea, dar si termoficarea, transportul urban etc.
    aceasta alergie vine din frica de asumare a raspunderii pentru plata serviciilor. daca nu platesti termoficarea, poti sa te incalzesti in continuare, dar daca nu platesti gazul sau electricitatea vei fi deconectat.
    dulce ca mierea e pomana patriei, mai degraba te lasi de injectabile decat de ea!

    • #6

      Dar mai dulci sunt tarifele de deconectare/reconectare la curent/gaz.
      La curent costă cam cat facturile mele pe 5 luni. Un incetive bun să le plătesc la zi, să nu stau la opaiț sau să mă spăl cu apă rece.
      Aici la mine la țară, am violat ca un mârlan corespondența unui vecin și primise somație că pentru 10 lei îi taie apa, îl dă compania locală în judecată și îl taxează și cu redeschiderea robinetului.
      La privat ăștia păzesc serviciile.

  3. #7

    Cainii latra ursul trece, dar

    >>asta fiind, de altfel, o exemă nesimțită a guvernanților români care, vezi doamne, nu au încrede în ce se întâmplă la particular

    Evident ca nu au, ca au toti diplome luate la particular 🙂

  4. #9

    “Oare o fi buna scoala asta? Oare imi permit? Oare unde sa ma interesez…? STAI! Gandesc prea mult!”

    Concluzie: “hoti, bani, pesede, statul fura, abureli, etc. Am rezolvat problema b-)”

  5. #10

    Am terminat doua universitati. Una la stat, una la privat, pe bune. La stat a fost frecangeala. La privat , la zi m-au rupt. Fara misto. Carte facuta cum trebuie. Examene picate si nu mergea cu hai cu valul, nu stiai nu treceai. Chiar s-a invatat carte. Doreau sa ridice prestigiul universitatii si cred ca le-a reusit. Din grupa mea de la privat, cam toti am ajuns asa: unu e director de sucursala bancara ajuns acolo pe bune, una e director SAP la Lidl, eu am propriul business (facut de la zero – n-am parinti desi ei exista – cu bani imprumutati si….multa inconstienta), unul este director zonal de vanzari pt o marca cunoscuta auto – ajuns acolo singur pe bune, unul e middle/upper management intr-o banca de sorginte franceza, ajuns acolo muncind de jos si ajungand numai la 10 seara acasa, etc. Din grupa de la stat…in ASE…numai copilasi de banuti gata. Niciunul n-a ramas mai rasarit.

    • #11

      Este un lucru pozitiv faptul ca toti colegii tai, care au absolvit acea universitate, au reusit in viata, insa nu cred ca este relevant, sa compari tot invatamantul privat, cu cel de la o anumita facultate la stat.
      idem, nu vad ce relevanta are faptul ca un fost coleg de-al tau a ajuns in middle/upper management la brd sau stiu eu unde, slugarind de dimineata pana la 10 seara…pai la asa program infernal de munca, putea sa aiba studii la Tiraspol si tot avansa, pe el il vad un exemplu de compatimit, toata lumea ar trebui sa aiba un program echilibrat, sa aiba timp si pentru odihna.
      Cu surprindere, ai putea constata, ca cei din grupa de ASE, copii de bani gata, poate sunt mai fericiti, stau mai bine cu sanatatea, etc…….poate le-au luat parintii case si masini si nu au datorii la banci, poate au joburi caldute la stat, samd……

    • #12

      Despre ce universitate este vorba?
      In universitățile private dacă studenții vor, au de la cine să învețe.
      Aveam acum 10 ani când am terminat profesori foarte șmecheri, cei mai mulți din profesori fiind directori, avocați, profesori asociați pe la firme sau alte școli, practicieni veniți direct din teren să predea. Acuma că noi eram niște tute este o altă poveste.

    • #13

      @Becaly, stimate, ai perfecta dreptate, Giovani sau Gigi, care-oi fi tu. Dar era rost si de citit printre randuri. Evident ca munca ca nebunul nu-i ok, dar in contextul unor guri de hranit si rate de platit…
      Ideea era ca de invatat inveti oriunde, numai sa vrei. Numele universitatii nu este relevant, la ASE se intra cu intentia acum: vrei? admis!

  6. #14

    Da, m-am ingretosat. Atitudinea asta de “huo, e prea scump, de ce nu e gratis??? Ca noua ni se cuvine!!!” o intalnesti si in alte domenii: cel mai bun exemplu – clinica privata la care lucrez si care nu are contract cu casa din varii motive isi face reclame pe social media si apar comentarii de genul “da’ fara bani ne lasati sa murim, nenorocitilor” (clinica oftalmo, da, sa ne intelegem, nu moare nimeni aici…). De vina e mentalitatea comunista cu totul gratis si, daca se poate, de cea mai buna calitate, ca “noua ni se cuvine”. M-a amuzat madama aia cu “cine si-ar permite?”, multi, cucoana, multi, dar nu e treaba dumitale. Nu ne mai facem bine. Nu avem cum…

  7. #15

    „Vorbim engleza în țara lui Eminescu” – ala stie unde si-a facut Eminescu studiile? :))))

    • #16

      da, dar poate vorbea romana la viena :))

    • #17

      Da mă dar le-a făcut în română că știau toți că e el Eminescu buricul pământului. Atât îi duce pe unii mintea ce sa facem.

  8. #22

    Ce diferenta de atitudine: in partea asta a baltii, pana si cel mai amarat iti zice “eh ce noroc pe copiii tai ca merg la.scoala privata!” N-am auzit pe nimeni sa se planga ca “huo, hotii aia iti iau 10mii pe an, da’ ce, la stat nu e bine?”

    • #23

      Bine, in partea aia a baltii multe sunt …pe dos.

    • #24

      @Boris, pai si cu ce te derajeaza pe tine multele alea care sunt… pe dos? Ca eu nu vad nici o problema in a plati pentru niste servicii suplimentare.
      Aceeasi programa a ministerului se preda si la privati si la scoala publica, doar ca aia privati mai adauga niste chestii, mai au niste terenuri de fotbal, o arena de hockey, o piscina olimpica interioare, mai au programe de mers in excursii vara la ajutat amaratii, ocazie cu care exerseaza a treia limba straina – daca ma intrebi pe mine, chestii d’astea chiar dau copiilor un avantaj, pentru ca sunt experiente in plus.

    • #25

      Pai hai sa enumeram asa cateva chestii :
      – o societate in care pentru ca sa primesti un nivel decent de educatie te indatorezi pe minim 10-15 ani, imi aduce aminte mai mult de “iobagi legati de glie” decat a american dream
      – s-o preda aceeasi materie, dar din scoala publica ai sansa ca pe langa materie sa iesi fie cu gaura de glont fie de cutit.
      – o societate in care aia cu bani pornesc constant cu un avantaj, pentru ca primesc o educatie scolara mai buna, nu e neaparat cel mai firesc lucru. Aici nu e vorba de piscina in plus (ca pe aia poti sa o oferi si in afara scolii), aici e vorba de calitatea actului educational in sine (adica cata matematica invata ala de la public vs privat).

      All in all, daca exista vreo societate mai praf decat aia romaneasca, peste balta o gasesti, “datorita” si sistemului de invatamant de acolo.

      Iar legat de cum e sistemul asta implementat in Romania, well:

      – daca toate taxele alea s-ar duce in “actul de invatamant” ar mai fi ceva, dar cand ai scoli care se ghideaza dupa principii de SRL, adica sa faca cat mai mult profit, nu obtii decat un rahat spoit si parfumat frumos
      – pe partea celalalta (la “cumparator”/parinte), romanul are senzatia ca daca da un ban, atunci are dreptul sa comande pe banul lui (“principiul jiji becali”), asa ca nu o sa accepte partile mai grele (pentru copil) din scoala.

    • #26

      Aaah, ok, uite, America e mare. Ingrozitor de mare! Sunt state unde (cel putin eu) nu vad nici o diferenta fata de statele asa-zis socialiste din Europa (Suedia, Norvegia, Danemarca scl) – scoala publica e buna, oamenii isi vad de treburile lor si nu vezi pe cineva cu arme pe strada – evident, ma refer la statele din nord/nord-est, acolo unde eu ma invart. Imi pare rau sa-ti spulber parerile, da’ sunt multe Americi, iar universitati de renume nu cer pielea dupa tine chiar peste tot. Ah, vrei tu sa mergi la MIT, desi notele din liceu nu prea iti sunt marete? Vei plati pana iti iese pe nas. Vrei la facultatea de frecatori de manga din LA sau SF? Iar o sa platesti pana te saturi – da’ nu te obliga nimeni sa mergi acolo, ca oricum tot somer ramai dupa ce termini.

      Cand am zis insa “dincolo de balta”, nici macar nu m-am referit la uniune, o sa razi, dar in partea aia a Americii unde iarna e zapada, mai exista o tara. O tara extrem de social-democrata, iar in tara aia e o provincie al dracului de socialista, dar si acolo exista scoli private. Si gradinite private. Si facultati private super tari – McGill cred ca e in primele zece din lume, nu? Si arme chiar nu sunt acolo, iar numaru’ incidentelor cu violenta pe an e in general format din doar doua cifre.

      Te-ai grabit, mai Boris, ca fata mare la maritat, te-ai grabit sa zici “ca capitalistii ‘muricani ie rai”, da’ na, acuma cu asa nume, ma asteptam cumva sa ne explici cum la universitatea din Kolîma nici nu trebuie sa platesti (chiar nici nu trebuie sa faci cerere de admitere, ca te trimite Tatucu acolo, imediat ce-l injuri, nu?)

    • #27

      Calm your tits, ma friend. N-avem de unde sa stiu ca prin “peste balta” te referi la tara aia care in ’80 avea aceasi populatie cu a romaniei si nu la Uniunea Sovietica Ailalta. In rest, daca tu crezi ca exista vreun stat in SUA la fel de “leftist” precum scandinavia, nu prea avem ce dezbate.

      Da, sistemul de prin scandinavia de invatamant e de 1000 de ori mai bun ca ala in sua (sau ro sau ru).

    • #28

      Inca o data, sunt MULTE Americi, atat de diferite intre ele incat pana si celor care traiesc acolo le e greu sa-si inteleaga si accepte diferentele. Imagineaza-ti ca e asa, cam cat trei Europe la un loc, iar in Europa ai si Suedia, si Bulgaria, si Ungaria si Portugalia… sunt diferente intre ele? ce zici, poti da spaga la militian in Germania asa cum o dai in Romania?

      Cu ultima afirmatie insa sunt perfect de acord, e clar n-avem ce dezbate: eu vorbesc din ce-mi vad ochii zi-de-zi, tu din ce-ai citit pe sputnik.md

      (OK, asta e inca un ad-hominem,de la care m-as fi putut abtine, da’ na, prea mi-ai dat-o servita – sorry, nothing personal, de fapt chiar iti apreciz comentariile pe aici)

    • #29

      Next, hai sa iti zic ce gasesti si in bulgaria si in ungaria si in suedia si in portugalia:
      – concediu platit +20zile pe an
      – concediu paternal si/sau maternal de minim 6 luni (pana la 2 ani in anumite state). Inclusiv platit.
      – pensie de stat
      – f. greu sa fi concediat ca angajat cu acte in regula
      – servicii medicale gratuite
      – lipsa pedepesei capitale
      – inchisorile sunt doar de stat, nu srl-uri private cu obiect de activitate “modern slavery”

      Acu’ zi-mi in ce stat din sua le gasesti pe toate astea la un loc, si dupa aia vorbim de restul.

    • #30

      ar trebui sa las discutia sa moara, da’ azi sunt in forma 🙂

      – Concediu 21zile si + gasesti in toate firmele unde am si eu ceva de zis;
      – idem pentru paternal/maternal;
      – pensie de stat… aici ai dreptate (desi daca muncesti pentru mine mai mult de 5 ani – firma contribuie 50% la fondul tau privat de pensii) cinstit vorbind, la ‘muricanii nu-ti dau pensie de stat!
      – la partea cu concedierea, scuza-ma, eu sunt de partea ceastalalta a baricadei, am avut dovada video ca au furat, i-am dat pe amandoi afara pe loc; no if, no but!
      – servicii medicale gratuite: iarasi, daca muncesti pentru mine, dupa 3 luni de la angajare totul e acoperit: dental, drugs, optical… stiu ca nu e la fel pentru toti, dar cand sunt firme care iti ofera asta, de ce te-ai duce sa lucrezi pentru altii?
      – nu vorbesc de pedeapsa capitala, ca pe aici pe unde ma invart eu nu exista; dar, call me conservative, uneori are sens si asta, inca odata, dar… (ca e cu dus-si-intors) OK, ai un punct de vedere valid aici, sunt de acord cu tine.
      – inchisorile private nu stiu cum sunt, ca n-am avut ocazia – as fi dobitoc (nu ca nu sunt de obicei) sa ma exprim cu privire la asta – you got another valid point!

      Acuma, sa fim seriosi, gasim chestii negative de spus chiar si despre maica Tereza, ori papa de la Roma, mimeni, nicaieri, nu e perfect, Europa aia evoluata (Suedia, Norvegia, Elvetia) – nu e perfecta, asa cum nici Canada aia social-democrata, unde copii mei invata, nu e perfecta, asa cum nici Palalu, ori Tokelau nu sunt perfecte (desi o singura dimineata acolo te-ar face sa zici ca DA – crede-ma pe cuvant 😛 ) – ne moderam si noi un pic “lista de demands”?

    • #31

      Boss, alea de le-am listat eu sunt puncte de care nimeni in europa, nici macar orban viktor cu a lui ungarie (care oficial nu mai este considerata democratie) nu isi permite nici macar sa se gandeasca sa se atinga. Sunt drepturi fundamentale.
      Nu conteaza cat de la dreapta, stanga, centru, sus, jos sunt. Alea sunt chestii batute in cuie. Asa ca raspunsul tau, “asta nu se pune”, “asta e asa, dar nu peste tot”, “asta la mine in bloc e altfel”, nu e un argument pentru faptul ca ai zis ca prin america poate sa fie ca in scandinavia. Zi-mi un stat unde alea sunt garantate si apoi iti vin cu exdedmple mai extreme de leftism din scandinavia.

      Tu vrei sa faci matematica de facultate, dar nu stii toata tabla imultirii, insa o stii pe aia cu x3, x6 si cateva de la x9 si ai senzatia ca asta e un argument solid.

    • #32

      Pai cred ca ti-am zis in al 2lea comentariu, nu? PQ are tot ce ceri tu acolo, inclusiv, incepand de anul trecut, venit minim garantat – ceea ce nu e inca disponibil nicaieri in Europa.

      Inca odata, nu vorbesc din auzite, am ocazia sa vad pe viu lucrurile asta, ba mai mult, ma si intalnesc cu ele aproape zilnic. Daca tie ti se pare ca ceva e pe dos, doar fiindca asa ai auzit pe la nu stiu ce podcast, ori ai citit pe nu stiu ce site, e strict treaba ta, mie insa nu-mi plac persoanele care improasca cu mizerie in mod gratuit. Te-ai bagat pur si simplu in seama, ca sa zici “e nasol la aia, stiu io bine” fara a sti de fapt mare lucru. Ti-am atras atentia ca nu poti generaliza si ai continuat sa bati apa in piua, ca un puradel razgaiat. N-o sa te fac eu sa-ti schimbi parerile, da macar pot sa-ti dau o scaltoaca peieteneaaca dupa ceafa. Considera ca ai primit-o!

  9. #33

    Pentru mine ar conta ce se preda, ce activitati au in plus fata de un liceu normal, dotari (copiii fac prezentari in power point/proiectoare/multimedia sau pe caiet), ce deschidere pot oferi mintii copilului meu fata de lumea de afaceri si lumea din secolul XXI in general, daca se fac prezentari cu oameni care au reusit in viata cu ajutorul mintii si prin munca, sau platesc mii de euro pe an ca sa invete ca la stat dar intr-o cladire noua?

    De exemplu eu m-am uitat pe pagina de facebook a unei scoli generale/gimnaziu din afara si am vazut acolo ca faceau modelare si printare 3d, precum si rezolvarea unor probleme matematice cu ajutorul programelor pe calculator, deci pentru asa ceva ar merita.

    Problema e ca taxa lunara ar fi mai mare decat rata la apartament in tara respectiva deci pana termina copilul liceul as decarta cam 100K eur, bani pe care i-am putea investi pentru a ne asigura un trai confortabil pentru familie.

    • #34

      Depinde de situatia financiara a fiecaruia, dar cred ca sa “investesti” 100,000 de euro (in 12 ani) pentru viitorul copilului tau are un randament mai bun decat sa investesti 100,000 pe bursa sau piata imobiliara in aceeasi perioada de timp.

    • #35

      @George stiu ce zici, de asta ma si uit dupa astfel de scoli. Precizez ca in 100k nu intra si facultatea ci strict pana la terminarea liceului

      Pe de alta parte ma gandesc daca are rost sa dau banii astia ca sa creez alt sclav pentru sistem, care sa trebuiasca sa se angajeze mai repejor daca vrea sa zboare din cuib si sa traga.

      Pe cand cu o investitie ok, macar un apartament ok tot il mai inchiriezi si poti sa ii zici copilului: mai omuletule nu e nici o graba sa te angajezi, poti sa iei banii de la chirie de ex cateva luni si sa te duci sa vezi si tu un pic lumea, incearca sa iti dai seama ce iti place si daca poti sa faci bani din asta ca noi avem ce pune pe masa.

      Pe de alta parte o educatie buna poate sa il faca pe respectivul sa se fie un cetatean european fara complexe de inferioritate, care sa se poata angaja in orice profesie sau sa incerce o afacere, nu ca mine care cred ca l-am prins deja pe Dzeu de picior ca fac munca de birou (ca am pornit un pic mai de jos).

    • #36

      Sincer, in momentul asta mi-e mai frica de cele 12 clase decat de facultate. Mai am cativa ani pana sa imi fac probleme unde dau copilul pentru clasa 1 (sau 0), dar parca mai degraba l-as da la privat 12 clase si apoi sa incerce sa intre la o facultate buna in Romania (ambii parinti absolventi de Politehnica, nu dati cu pietre).

      Desi asa cum zici si tu, ma bate gandul si sa ii ofer posibilitatea asta “gaseste, baiete, ce iti place sa faci in viata, si fii cel mai bun in domeniul ala, chiar daca vrei sa te faci frizer sau sculer-matriter”, ceea ce ar presupune ca in loc sa bagam banii in educatia lui, bagam banii in capital sau active astfel incat sa aiba o plasa de siguranta.

    • #37

      Vezi ca mai sunt si cateva tari in UE care ofera invatamant universitar gratuit, numai sa poti acoperi cazare + mancare si ceva in plus
      Numaidecat vede cum e si viata in alte tari/alte medii cat de cat sub umbrela familiei (adica nu plecat sa munceasca la dracu-n praznic printre straini)

  10. #38

    Despre ce liceu e vorba, dacă nu te superi?

  11. #39

    Exemă?

    • #40

      da, e o eruptie pe piele

    • #41

      Atata doar ca in romaneste se spune (si se scrie) “eczema”. Cred ca asta a vrut sa spuna.

    • #42

      a fost prea subtil. ca si jocul meu de cuvinte, se pare

  12. #43

    oameni hotarati si cu pareri puternice. daca aflau ca au si masina de copiat si valuta intrau peste ei si le dadeau foc

  13. #45

    eu nu inteleg care e problema lor, adica de ce ar fi cineva care n-a dat banii pe ‘educatia aia particulara’ invidios sau ar avea ceva impotriva unora care pun la dispozitie asa ceva, nici macar nu e un ‘get rich quick scheme’ uluitor cat de idioti pot fi unii, de fapt nu e uluitor, in romania as fi mai mirat daca asa ceva nu s-ar intampla =))

  14. #46

    Nu eczemă e forma corectă?

  15. #49

    Nivelul educatiei scade asa e dictat de guvernanti si sa avem “statistici bune”, mama este profesoara de mate, ultima data cand am discutat subiectul Bac, nivelul este din ce in ce mai jos la Bac, fata de cum era acum 10 ani. Vezi graficul de aici www.edupedu.ro/grafic-rezultate-bac-2020-rata-de-promovare-este-de-62-9-cea-mai-mica-din-ultimii-6-ani/

    Cred ca educatia de calitate in viitor va ajunge un privilegiu, nu un drept daca se continua asa, mai ales ca nimeni nu se baga in invatamant ca sunt niste salarii super mici, de exemplu profesor debutant in Bucuresti nu iti ajunge sa traiesti de ce sa te bagi profesor in invatamant ?
    A si vor sa creasca si varsta de pensionare la 67 de ani!?! pentru profesori.
    P.S. Rezultatele pe Google cu salariile profesorilor in scolii si licee sunt umflate cu pompa nu sunt cifre reale….

    • #50

      “mama este profesoara de mate”

      Se vede…

    • #51

      Da, că până acum educația „de calitate” a fost un drept… astea sunt povești. Și nici nu cred că a zis cineva că educația aia primită „gratis” de la stat se așteaptă să fie de calitate, că, vorba ta, salariile profesorilor nu indică sub nicio formă posibilitatea asta.

  16. #52

    Wow – mi-ai deschis ochii catre o cale de a ne intoarce in Romania si in acelasi timp sa dormim linistiti noaptea ca puradelul are parte de o scoala buna. Costul pe an la cea mai buna scoala particulara in Bucuresti este undeva la 11,000 de euro, deci educatia pe 12 ani ar costa cam 140,000 de euro de copil. Not bad, not bad at all. Urmaresc cu ingrijorare ce se intampla in scoala romaneasca publica de ani si ani, nu cred ca se mai face bine, si la fel ca si in domeniul sanatatii, cred ca multi vor alege tot mai mult oferta antreprizelor private.

  17. #53

    Mdeah. Am si eu copiii la scoala privata (provincie). Daca ai stii cate chestii mi-au auzit urechile, inclusiv de la amici/prieteni. Esti ceva semi-paria

  18. #54

    mai jegos este faptul ca toate guvernarile, ca se numesc social-democrate, democrate, liberale, samd, indiferent de orientare, privesc invatamantul cu grija pe care o acorda o dictatura militara, si anume, chiar daca prin lege, invatamantul are stabilit un anumit procent din PIB, in realitate primeste firimituri.Si e normal ca , din subdezvoltarea sistemului de stat, sa apara nise, inclusiv scoli private, care pot fi chiar si performante.

  19. #55

    1600 lei pe luna? Pai e mai ieftin decat gradinita privata. Puii mei!

    • #56

      #amin

    • #57

      Pacat ca e doar filologie.
      LTN are preturi de 9000 si 10000 euro pe an. La asta plang singur la colt.

  20. #58

    La noi in Romania s-a compromis ideea de invatamant privat din cauza universitatilor particulare aparute dupa 1990. Nu mai stau acum sa analizez de ce invatamantul superior privat este in mare parte tipografie de diplome fara acoperire dar imaginea asta de talcioc educational de proasta calitate s-a proiectat si asupra scolilor si liceelor private pe nedrept.
    Hai sa fim seriosi , la noi aproape tot sistemul de invatamant este un mare esec , indiferent ca este de stat sau privat.Sunt cateva exceptii de invatamant privat performant la nivel mediu si superior , este o realitate, dar cam atat.Daca mi-as permite , as da copilul la un liceu sau o scoala privata , deci strugurii nu sunt deloc acrii.

  21. #59

    Total de acord cu acele comentarii.
    Fara pile nu ajungi nicaeri in vieata.
    Toata lumea fura, dar daca prinde o biata asistenta ca a luat masti din spital pentru familie sau a rotunjit un pic taximetristul cursa…hooo pa ei.
    Sa se faca scoala ca pe vremea lui Ceausescu si nu mai era probleme.
    Parerea mea…..

  22. #60

    Fi-miu a terminat clasele a 11-a si a 12-a la Cronos. Nu am timp acum sa detaliez, dar chiar se facea carte. Aveau o doamna director foarte severa si intimidantă care nu tolera nici un fel de abateri. Mi-a zis dirrect la interviu ca nu conteaza ca e un liceu privat, regulile sunt stricte si nu toleareaza abateri disciplinare.