Un biciclist a murit după ce a fost lovit de un TIR în București, marți seară, în zona Bucureștii Noi din Sectorul 1.

Din primele informații, șoferul TIR-ului nu s-ar fi asigurat când a intrat în intersecție, iar biciclistul nu s-ar fi dat jos de pe bicicletă în momentul în care a traversat pe trecerea de pietoni, așa cum prevede legea.

Anul trecut, cred, dacă nu acum 2 ani, chiar nu mai pot ști exct, pandemia a pus pauză de un an în capul meu, am văzut o fază trasă la indigo, în Pantelimon, la intrare, cu un biciclist pe trecerea de pietoni și un TIR (hai că am găsit, a fost anul trecut). M-a urmărit multă vreme imaginea acelui om mort, pe asfalt, pe care mișcările de compresie pe piept îl făceau să se miște ca o marionetă, dar el avea creierul zob sub el.

Am scris și atunci, mai scriu și acum. Aveți grijă de voi când sunteți pe bicicletă, pentru că, dacă nu o faceți, nimeni nu are. Respectați regulile de circulație și lăsați și de la voi, pentru că o lovitură de tir sau de mașină lasă o adâncitură în tabla mașinii, dar pe voi vă bagă în groapă. Nu vă bazați pe faptul că vă protejează cineva, presupuneți că toți cei de la volan nu vă văd și sunteți în pericol. Terminați cu șourile Vai, dreptatea e de partea mea! Nu ești, ca biciclist, decât o urmă pe tabla unei mașini și pe toți îi doare în cur de dreptatea ta. Nimeni nu vă protejează, nici măcar poliția.

În altă ordine de idei, oare Nicușor Dan ce face, că capitala e la fel de distrusă ca pe vremea Gabrielei Vrânceanu Firea Pandele Șicâțiormaififost? Se strâng șpăguțele, se stabilește ce și unde se construiește, chestii de astea de finețe, nu?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.