Azi, în Pantelimon, am văzut un accident urât de tot, un TIR a dat peste un biciclist pe trecerea de pietoni. Când am trecut spre centură, se încerca resuscitarea biciclistului, un om de vârsta a 2 a, gras. La întoarcere, era acoperit până la barbă cu o folie de aluminiu, cu creierii vraiște pe asfalt, se abandonaseră încercările. Mi-au tremurat picioarele toată după masa de la emoție și chiar și acum, când scriu, simt senzația aceea. Mai eram și cu fiica cea mare în mașină.

Dintotdeauna am scris. Fiți atenți pe stradă, nu mai fiți căpoși, pentru că, în caz de accident, biciclistul moare sau rămâne schilod, iar șoferul își șterge mizeria de pe botul mașinii și merge mai departe. Bine, oricum, din ce am văzut eu, cât am stat acolo, cu circulația blocată, cred că era pe trecere pe bicicletă, TIRul a încercat să îl evite, a tras mult stânga, dar degeaba, bicicleta era vraiște pe acolo.

Statul român evită să facă 2 chestii din cauza cărora mor oameni.
1. Să standardizeze circulația bicicletelor și trotinetelor pe drumurile publice. Ai permis, ai voie să mergi pe drum, conform legii. Ești minor sau nu ai permis, doar pe trotuar sau piste de biciclete. E inadmisibil ca în trafic să coexiste, în aceleași condiții, unii care au făcut școala, au învățat teorie, au dat examen și unii care și-au luat bicicletă și atât, în rest strada este parc, oricine poate merge.

2. Să termine mizeria asta care, am impresia că există doar în românia, care afirmă că, dacă vrei să treci pe la trecerea de pietoni, trebuie să te dai jos de pe bicicletă. Înțeleg ideea din spatele formulării, problema apare pentru că textul legii îi lasă, la modul cel mai brutal, descoperiți pe cei de pe trecerea de pietoni. Nu ești jos de pe bicicletă, liber la vânătoare, ceea ce e demență în stadiu final, nu ai cum să faci asta, nu suntem în vestul sălbatic.

Desigur, nu se va întâmpla nimic, am vrut doar să scriu pentru că am un ghem de ură în piept, era un om nevinovat, îmbrăcat sărăcăcios, care, cel mai probabil, se ducea acasă de la muncă și a murit pe un asfalt, în cel mai stupid mod.

Aveți grijă de voi, când mergeți printre mașini. Dacă voi nu vă feriți, ceilalți nu o vor face. Este complet irelevant câtă dreptate aveți, dacă muriți cu ea între buze, zvârcolindu-vă de durere, cu un TIR pe cap.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.